Τελευταίες αναρτήσεις

7 Ιουλίου 2018

Μπορεί ένα διπλωματικό επεισόδιο που δεν λύνεται να μας οδηγήσει σε Γενική Επιστράτευση με την τουρκία και να ανατρέψει σχεδιασμούς εκλογών;

Πλησιάζει η εορτή του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ και κάποιοι πιστεύουν ότι ο χρόνος τους ανήκει και μπορούν να συνεχίζουν να παίζουν με πονεμένες ζωές και κατασκανδαλισμένες ψυχές.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αφού δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, αυτοί το ίδιο βιολί προκειμένου να μην χαθεί η εξουσία;

«Ανάσα» 7-9 μηνών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πριν φέρουν την συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή, προσέφερε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.

Στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Ζάεφ είπε ότι μετά την χθεσινή (δεύτερη) επικύρωση της συμφωνίας στην σκοπιανή βουλή, σχεδιάζει να προκηρύξει το δημοψήφισμα για το οποίο έχει δεσμευθεί στις 23 ή 30 Σεπτεμβρίου και πάντως το αργότερο μέχρι τις 7 Οκτωβρίου.

Ο κ. Ζάεφ «βλέπει» την ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Γεγονός που, εκ των πραγμάτων, σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει περιθώριο μέχρι τον Φεβρουάριο-Μάρτιο για να φέρει την συμφωνία προς κύρωση στην Βουλή, δηλαδή μέχρι να σημάνει... η ώρα της κρίσεως για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενδεχομένως και η ώρα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.» http://www.iefimerida.gr/news/428918/paratasi-stin-kyvernisi-syriza-anel-dinei-o-zaef-apo-neo-etos-stin-elliniki-voyli-i 

Καλά όλα αυτά αλλά τον σουλτάνο τον ρώτησαν τι θέλει;

Η γειτονική τουρκία με την άδικη απαγωγή των δυο στρατιωτικών μας στο Έβρο της Θράκης έστρωσε ήδη το χαλί της Ελληνοτουρκικής εμπλοκής.

Και επιμένουν οι γείτονες να συνδέουν την απαγωγή αυτή που επιτέλεσαν με τους 8 φυγάδες τούρκους.

«Δώστε μας τους 8 για να έχουν δίκαιη δίκη οι 2», είναι ουσιαστικά το ρεζουμέ της τουρκικής επιστολής, με ημερομηνία 31 Μαΐου, την οποία αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα».

Η επιστολή της Άγκυρας, με αποστολέα τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, έρχεται ως απάντηση στο ψήφισμα υπέρ της απελευθέρωσης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όσο για το περιεχόμενο της επιστολής, σύμφωνα με τα «Νέα», ο Τούρκος αξιωματούχος κατηγορεί ευθέως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «δολοφόνους» και «εγκληματίες» και στηλιτεύει το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.

Καταγγέλλει, δε, την ελληνική Δικαιοσύνη για υποκρισία επειδή δεν επιστρέφει τους Τούρκους «εγκληματίες» και τους αφήνει χωρίς τιμωρία.

«Οι Αρχές της Τουρκίας και η τουρκική κοινωνία περιμένουν την έκδοση των οκτώ δολοφόνων άμεσα και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιώτες θα έχουν μια δίκαιη δίκη στη Τουρκία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τελευταία παράγραφο της επιστολής.». http://www.iefimerida.gr/news/428900/doste-mas-toys-8-gia-na-ehoyn-dikaii-diki-oi-2-epistoli-vomva-tis-agkyras 

Οι τούρκοι δείχνουν τις προθέσεις τους και η Ελληνική Κυβέρνηση δεν πρόκειται λόγω αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης να γυρίσει πίσω τους 8 φυγάδες.

Άρα βρισκόμαστε σε εξελισσόμενο αδιέξοδο.

Άρα το διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016 στην Θράκη με την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρουπόλεως του στρατιωτικού ελικοπτέρου με τους 8 φυγάδες μετά το τουρκικό πραξικόπημα…ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ..και δεν θα μπορεί να λυθεί.

Πέρασαν ακριβώς δυο χρόνια και το διπλωματικό αυτό έγινε πιο περίπλοκο με την απαγωγή των δυο στρατιωτικών μας στον Έβρο, πάλι στην Θράκη.

ΚΑΙ ποιος ΑΓΙΟΣ μας τα επεσήμανε αυτά πριν γίνουν για να γίνουν; 

«Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. 
Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί.» ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ 1990 Άγιος Παίσιος 

Ένα μείζον διπλωματικό επεισόδιο με μεγάλη γεωπολιτική απήχηση καθότι ενεπλάκησαν Δυτικές κυβερνήσεις και υποβαθμίστηκε επίτηδες για να μην προβληματισθούν οι Έλληνες ώστε άνετα να συνεχίζουν να τους αρμέγουν φορολογικά οι παντός είδους τοκογλύφοι.

Όμως αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη αγαπάει και τον νοικοκύρη. 
Ο Ερντογάν αισθάνεται ισχυρός – παντοδύναμος- υπερφίαλος. 
Έχει ήδη εντάξει το διπλωματικό επεισόδιο σε μια ατζέντα εκβιασμών. 
Παρακολουθεί την πορεία των ανοικτών εθνικών μας θεμάτων βλ. Σκοπιανό- Αλβανικό και καραδοκεί πότε θα μας βρει μπόσικους. 
Φυσικά οι δικοί μας σχεδιάζουν επί χάρτου εκλογές και από εδώ και πέρα θα είναι το ζήτημα που θα απασχολεί τα ΜΜΕ. 
Λες και θα σωθούμε από δοκιμασμένους μνημονιακούς σωτήρες; 

Στον παρακάτω διάλογο ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ με ακρίβεια περιγράφει την αιτία της έναρξης εμπλοκής με τους τούρκους και το τέλος αυτής. 

ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ 1990 μαρτυρία 
(δημοσιεύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2012 πολύ πριν το τουρκικό πραξικόπημα, το διπλωματικό με τους 8 φυγάδες και την απαγωγή των δυο στρατιωτικών μας)

«Εκείνη την ώρα τον φώναξε κάποιος έξω από το κελλί κι εκεί είδα το μεσημεριανό του γέροντα που ήταν μισή ντομάτα, τρεις ελιές και μισή φέτα ψωμί.
Μόλις ήρθε μέσα του λέω "γέροντα, έχω έναν λογισμό. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πες μου αν είναι ευλογημένο".

Μου λέει ο γέροντας "θα σου πω... Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό... Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. 

Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί. Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.
Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!". 

Τον ρωτάω "εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;" 
"Όχι!", μου λέει. "Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης.

Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει.
Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι..."» http://topothoumeno.blogspot.com/2018/03/blog-post_67.html 


Φυσικά σε άλλους προσκυνητές και σε δεκάδες απομαγνητοφωνημένες μαρτυρίες ο ΑΓΙΟΣ ομιλεί για την ενδιάμεση εξέλιξη των γεγονότων αυτών με την απόσυρση των πρεσβειών Ελλάδος – Τουρκίας , την στρατιωτική πλέον σύγκρουση με αφορμή τα ΕΞΑΜΙΛΙΑ « θα πιαστούμε ξαφνικά» έλεγε ο ΑΓΙΟΣ βλ.

«Die Welt: Πιθανός ένας πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας από λάθος» 
ΚΑΙ πάμε στο ρεζουμέ της υπόθεσης 
Τι μας διαμήνυσαν οι τούρκοι στις 8 Ιουνίου 2018; 
«Sabah: «Η Ελλάδα χρωστάει τη δημοκρατία της στην Τουρκία» 
Είναι σαν μας λένε «πάλι στο χέρι μας είναι να σας την πάρουμε πίσω»; 
Τελικά όπως λέει ο θυμόσοφος λαός «Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει.»

ΣΤΗΝ προκειμένη περίπτωση o ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ κλαίει για τα αδιέξοδα που οδήγησαν την Ελλάδα αντίχριστες δυνάμεις. 

Η συνέχεια όμως θα είναι του Πραγματικού Κυβερνήτη του τόπου μας του ΚΥΡΙΟΥ ημών Ιησού Χριστού.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

1 σχόλιο:

Βίντεο Ορθοδοξίας είπε...

ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:
"...o ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ κλαίει για τα αδιέξοδα που οδήγησαν την Ελλάδα αντίχριστες δυνάμεις. "

ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ (ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ..!


ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Αιτείτε, και δοθήσεται ὑμῖν... (ΒΙΝΤΕΟ)
https://www.youtube.com/watch?v=bNytk4c7nDE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.