24 Μαΐου 2022

Τι είχα, τι έχασα ….

Χαίρεται.
 
Ποια είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη απώλεια που μπορεί να σου συμβεί στην ζωή;
Να χάσεις τον ΘΕΟ…
Καλά και πως μπορείς να χάσεις τον ΘΕΟ;
Μπορεί να είμαι στην εκκλησία, να πηγαίνω στην εκκλησία, να είμαι της εκκλησίας και να έχω χάσει τον ΘΕΟ και όμως γίνεται …..
Πίστη τι είναι;  
Να βλέπω τον ΘΕΟ αδιαλείπτως πάνω από όλα, να βλέπω μόνο το “καλό “ που μπορεί να βγει μέσα από το κάθε τι στο τέλος τέλος, αν το χειριστώ σωστά . 
Η αχώρητη, ακατάληπτη πρόνοια του.  
 
Δεν χωράει στο μυαλό ενός άπιστου, ότι ο “καρκινοπαθής” θα πάει στον παράδεισο με τον καρκίνο, χωρίς τον καρκίνο θα παρέμενε παλιάνθρωπος.  
 
Δεν χωρά στο μυαλό ενός άπιστου, ότι το παιδί αυτό πρέπει να φύγει από την ζωή γιατί όταν θα μεγαλώσει θα σκοτώσει τους γονείς του και θα χαθεί στο σκοτάδι ..  
 
Δεν χωρά στο μυαλό του άπιστου, ότι κάποιος φεύγει νωρίς πάει σε λίγο ΦΩΣ και κάποιοι που μένουν πίσω μετανοούν και τον ανεβάζουν με τις προσευχές τους και τις δικές τους προσπάθειες “αλλήλων βάρη βαστάζετε “  
 
Το χρηστόν του ΘΕΟΥ…  
 
Δεν χωράνε στο μυαλό του ανθρώπου τα “κρίματα ” οι κρίσεις του Θεού και ότι πίσω, πάνω, γύρω από κάθε τραγικό, δύσκολο, θλιβερό, ευχάριστο, οποιοδήποτε γεγονός, βρίσκεται το ΘΕΛΗΜΑ του ΘΕΟΥ, για το καλύτερο δυνατό τέλος.  
 
Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσω στην ζωή μου, να έχω χάσει την θεωρία του Θεού, να έχω χάσει τον ΘΕΟ.  
Να μην καταλαβαίνω ότι τα πάντα οδηγούν στην μετάνοια, στην στροφή και στην σωτηρία, γιατί έτσι είναι ο ΘΕΟΣ  
Το μόνο που μπορεί ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ να σκεφτεί, να σχεδιάσει, να κάνει, να με οδηγήσει, είναι το ΑΓΑΘΟ …   
 
Τώρα αν εγώ δεν το βλέπω είναι επειδή τον έχασα, ας ελπίσω ότι το χρηστόν του πάλι θα με ξαναφέρει “εν μετάνοια ” κάποια στιγμή να τον δώ, να τον “Θεωρήσω” να τον πιστέψω ,ότι όλα για καλό μου τα κάνει…  
 
Καλή φώτιση και αρχή μετανοία
 
Γ.Μ 
 Share

1 σχόλιο:

Σταυρος Παγιδας είπε...

Σωστος,αληθεια,ποσο επαρμενος η αφελης μπορει να ειναι καποιος ωστε να πιστευει οτι ο Θεος επλασε τον κοσμο και τον αφησε στην τυχη του,δηλ σε εμας... 😂,μπραβο φιλε μου,παντα καλα αρθρα ανεβαζεις !

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.