28 Μαΐου 2022

Ανάγκη Διεκδικητικής Πολιτικής του Ελληνισμού έναντι της Τουρκίας

Η Τουρκική απειλή, είναι η μέγιστη κατά της εθνικής ασφάλειας τής Ελλάδας και Κύπρου
 
 
Γράφει ο Φοίβος Κλόκκαρης αντιστράτηγος ε.α
 
Η Τουρκική απειλή, είναι η μέγιστη κατά της εθνικής ασφάλειας τής Ελλάδας και Κύπρου. 
 
Χρήσιμα συμπεράσματα εξάγονται από τη συνοπτική εικόνα τής Τουρκίας
 
Η γεωπολιτική αξία της: 
  • Η Τουρκία είναι χώρα μεγάλης γεωπολιτικής αξίας, που πηγάζει από το μέγεθος, τη γεωγραφική θέση της και το δυναμικό της.  
  • Βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων (Ευρώπη, Ασία, Αφρική),στο σημείο σύγκλισης των θαλασσίων οδών, που διέρχονται από τα στενά του Σουέζ και του Βοσπόρου προς τη Δύση, εγγύς των μεγάλων πηγών ενέργειας (Μέση Ανατολή, Κασπία, Ρωσία) και περιοχών μεγάλης αστάθειας (Μέση Ανατολή, Καύκασος, Βαλκάνια) που επηρεάζουν την παγκόσμια ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια.  
  • Έχει μεγάλη ακτογραμμή, δημογραφική ευρωστία, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, σημαντική πολεμική βιομηχανία, μεγάλο πλέγμα αεροναυτικών βάσεων και μεγάλη αγορά.  
  • Ελέγχει τις πηγές μεγάλων υδάτινων πόρων και αναπτύσσεται σε κόμβο διεθνούς συστήματος μεταφοράς ενέργειας.
Το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν της: 
  • Βαρύνεται με γενοκτονίες μειονοτήτων στο έδαφος της (Αρμένιοι, Έλληνες του Πόντου), με την προσάρτηση της Αλεξανδρέττας και με στρατιωτικές εισβολές κατά γειτονικών χωρών της (Κύπρος, Συρία, Ιράκ) και κατοχή εδαφών τους, στα οποία διέπραξε εγκλήματα πολέμου, που παραμένουν αιτμώρητα. 
  • Στον Α΄ ΠΠ τάχθηκε με το μέρος των χωρών τού άξονα και στο Β΄ ΠΠ ανέμενε πού θα κλίνει η πλάστιγγα, για να ταχθεί με τον νικητή.  
  • Απο το 1974, μετά την εισβολή και κατάληψη του βορείου τμήματος τής Κύπρου, ακολουθεί επι μισό αιώνα αναθεωρητική επεκτατική πολιτική, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων τής Ελλάδας- Κύπρου με την προβολή της αεροναυτικής ισχύος της και την εργαλειοποίηση της μετανάστευσης, αδιαφορώντας για το διεθνές δίκαιο, και το δίκαιο της θάλασσας. 
  • Παραβιάζει συστηματικά τόν θαλάσσιο και εναέριο χώρο τους, διεκδικεί δυναμικά μεγάλες εκτάσεις των ΑΟΖ τους και απειλεί με Casus Belli άν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα της στα 12ν.μ. 
  • Απαιτεί αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου, αμφισβητεί δυναμικά την Ελληνική κυριαρχία τους και προωθεί παράνομα μουσουλμάνους μετανάστες σε Ελλάδα και Κύπρο, στην οποία άρχισε εποικισμό της κλειστής περιοχής Αμμοχώστου και την κατασκευή αεροναυτικής βάσης στα κατεχόμενα εδάφη. 
Η εσωτερική κατάσταση της: 
  • Είναι χώρα με πολίτευμα κατ’ επίφαση δημοκρατικό.
  • Οι εξουσίες είναι συγκεντρωμένες στο πρόσωπο του προέδρου της χώρας. 
  • Ουσιαστικά υπάρχει καταστρατήγηση της δημοκρατικής αρχής της διάκρισης των εξουσιών, που έχει μετατρέψει το πολίτευμα της σε συγκεκαλυμμένη δικτατορία, με κύριο χαρακτηριστικό της, την κατάφωρη παραβίαση της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου. 
  • Στο εσωτερικό της χώρας επικρατεί πολιτιστικός και εθνικιστικός συντηρητισμός και οικονομική δυσπραγία. 
  • Η κουρδική μειονότητα, πολλών εκατομμυρίων, βρίσκεται υπό διωγμό και καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες της. 
  • Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν το 2016, η Τουρκική κυβέρνηση εξαπέλυσε εκτεταμένης κλίμακας διώξεις κατά των πολιτικών αντιπάλων της (φυλακίσεις, βασανιστήρια, στέρηση ελευθεριών, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.ά.).
Οι επιδιώξεις της: 
  • Στόχος της Τουρκίας είναι να αναβιώσει το νεο-οθωμανικό όραμα της (κατάληψη εδαφών τού "εθνικού όρκου": Κύπρος, ανατ. Αιγαίο, δυτ. Θράκη, περιοχές Ιράκ, Συρίας), να αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη του μουσουλμανικού κόσμου και από περιφερειακή δύναμη να ενταχθεί στις μεγάλες δυνάμεις που επηρεάζουν τις παγκόσμιες εξελίξεις.
  • Ενισχύει το ρόλο της ως κόμβος ελέγχου της ενέργειας προς τη Δύση και των υδάτινων πόρων προς τη Μέση Ανατολή καθώς και την πολεμική βιομηχανία της για να αποκτήσει αυτάρκεια. 
  • Ενισχύει τις αεροναυτικές δυνάμεις της και τον στόλο των ερευνητικών σκαφών και γεωτρύπανων της, για να καταστεί χώρα παραγωγός ενέργειας, σε βάρος των ΑΟΖ Κύπρου-Ελλάδας, στις οποίες προβάλλει δυναμικά παράνομες διεκδικήσεις (γαλάζια πατρίδα). 
  • Εργαλειοποιεί τη μετανάστευση για άντληση χρημάτων από την ΕΕ και πρώθηση του ισλαμισμού στην Ευρώπη. 
  • Ειδικά για τον Ελληνισμό επιδιώκει τον στρατηγικό έλεγχο όλης της Κύπρου και τον περιορισμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων τής Ελλάδας στο Αιγαίο, την Δυτ. Θράκη και Ανατ. Μεσόγειο (ανατροπή διατάξεων συνθήκης Λοζάνης).
Συμπέρασμα: Επειδή η επιθετικότητα της Τουρκίας κατά του Ελληνισμού συνεχίζεται με έντονους ρυθμούς επί μισό αιώνα και επειδή η μακροχρόνια πολιτική του κατευνασμού, που ακολουθούμε, όχι μόνο δεν την ανακόπτει αλλά την αυξάνει, απαιτείται αλλαγή πλεύσης.
 
Ο Ελληνισμός να εγκαταλείψει την πολιτική του κατευνασμού και να μεταβάλει την υποχωρητική στάση του έναντι της Τουρκίας σε διεκδικητική, με κύριες πτυχές: 
  • να ενδυναμώσει την στρατιωτική του ισχύ,  
  • να αναζωογονήσει το δόγμα του ΕΑΧ,  
  • να αναπτύξει αμυντικές συμμαχίες,  
  • να προασπίζει δυναμικά τα κυριαρχικά του δικαιώματα,  
  • να ανακόψει (όπως έπραξε με επιτυχία στον Έβρο) την παράνομη διείσδυση μουσουλμάνων μεταναστών, που προωθεί η Τουρκία στο Αιγαίο και την Κύπρο,  
  • να μην αποδέχεται πενταμερείς διασκέψεις για το Κυπριακό και λύση Τουρκικών όρων (ΔΔΟ, δύο κράτη κ.α.), 
  • να επαναφέρει το Κυπριακό στην ορθή βάση του ώς θέμα εισβολής, κατοχής, εποικισμού, εθνοκάθαρσης,  
  • να εγκαταλείψει τα ΜΟΕ στο Αιγαίο και την Κύπρο, που εξυπηρετούν μόνο την Τουρκία, να παύσει να υποστηρίζει ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ (με την ψευδαίσθηση ότι θα εξευρωπαισθεί) και να συσπειρωθεί σε ισχυρό μέτωπο (Ελλάδα, Κύπρος, Ομογένεια) καταγγελίας και διεξαγωγής διπλωματικού αγώνα κατά τής Τουρκίας σε διεθνές επίπεδο με κύριους στόχους:
1. Να εκτεθεί η Τουρκία, ώς χώρα ακατάλληλη να ενταχθεί στην ΕΕ και προβληματική για τη συνοχή τού ΝΑΤΟ. Έχει έλλειμα δημοκρατίας, δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα και ακολουθεί επιθετική και επεκτατική πολιτική κατά τού Ελληνισμού και άλλων γειτονικών χωρών της. Το πολιτισμικό της υπόβαθρο αντιμάχεται εκείνο των Δυτικών χωρών.  
 
2. Να επιδιωχθεί αλλαγή τής ευνοικής στάσης τής Δύσης έναντι της Τουρκίας. Η Δύση την θεωρεί πολύτιμη για τα στρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα της, γι αυτό παραβλέπει υποκριτικά τις κατάφωρες παραβιάσεις τής Τουρκίας (διεθνές δίκαιο-ανθρώπινα δικαιώματα) και δεν τής επιβάλλει κυρώσεις. Η διπλωματία τού Ελληνισμού να πείσει την Δύση ότι δεν είναι προς το συμφέρον της, να υποστηρίζει την Τουρκία, με το επιχείρημα ότι σε μία πολεμική σύρραξη, η χώρα αυτή θα παραμείνει ουδέτερη ή θα συνταχθεί με το μέρος των αντιπάλων της Δύσης. Επιχείρημα, το οποίο να βασισθεί στο πρόσφατο ιστορικό παρελθόν τής Τουρκίας, στην πολεμική την οποία ασκεί κατά του δυτικού τρόπου ζωής, στην αντίδραση της στην ένταξη ευρωπαικών χωρών στο ΝΑΤΟ, στη στήριξη τρομοκρατικών ισλαμιστικών οργανώσεων, στην μεθόδευση ισλαμοποίησης τής Ευρώπης και στην στρατηγική προσέγγιση της προς την Ρωσία. Ανέπτυξε υποδομές εξάρτησης από την Ρωσία (αγωγοί Ρωσικού φυσικού αερίου, πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας), προμηθεύτηκε Ρωσικά οπλικά συστήματα που αποτελούν απειλή κατά των Νατοικών (S-400) και αρνείται να συμμορφωθεί στην επιβολή κυρώσεων, που επέβαλε η Δύση κατά της Ρωσίας, λόγω της στρατιωτικής εισβολής της στην Ουκρανία. 
 
3. Να τρωθεί το κύρος της Τουρκίας, με την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης, για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διάπραξης γενοκτονιών και εγκλημάτων πολέμου, πού έμειναν ατιμώρητα, προκειμένου να ασκηθούν διεθνείς πιέσεις ανακοπής της επιθετικής και επεκτατικής πολιτικής της και συμμόρφωσης της προς το διεθνές δίκαιο.  
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.