25 Μαΐου 2022

Ο Θεός να αναπάυσει το μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας!

Επ' αφορμή της κοίμησης του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας Παύλου δυο λόγους του Κυρίου πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας: Μὴ κρίνετε, ἵνα μὴ κριθῆτε και αγαπάτε αλλήλους! 
 
Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης 
Oικονομολόγος, διεθνολόγος, αρθρογράφος 
MSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Email: theofanis28@gmail.com 
 
Λιβαδειά 20-05-2022 
 
Εκοιμήθη, αιφνιδίως από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, στις 8 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας Παύλος! Ας προσευχηθούμε ο Θεός να τον αναπαύσει! Ο εκλιπών επέδειξε πατριωτικό έργο (π. χ. ενέργειες για την καταψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, προσπάθειες για την αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού). Επίσης, διαβάζοντας τα κακεντρεχή σχόλια κάποιων στο διαδίκτυο, με αφορμή την θέση που έλαβε υπέρ των εμβολιασμών και λανθασμένες αποφάσεις του σε ζητήματα καίριας σημασίας (π.χ. τιμωρίες ιερέων που προεβήκαν πέρυσι στην τέλεση της Θείας Αναστάσεως στις 12 αντί για 9μ.μ.) μου δημιουργείται αλγεινή εντύπωση και έχω να αναφέρω τα εξής!  
 
Πολλοί που κρίνουμε κάποιον ή κάποια για τα αμαρτήματα τους, ιδίως μετά την κοίμησή τους, έχουμε αναρωτηθεί ότι μπορεί να έπραξαν περισσότερα θεάρεστα έργα (π.χ. φιλανθρωπίες) από τα αμαρτήματα τους και να μετανόησαν ειλικρινά μέσω εξομολόγησης πριν την κοίμησή τους; Ο Θεός είναι ο δικαιότερος κριτής και ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος φιλεύσπλαχνος!! Μὴ κρίνετε, ἵνα μὴ κριθῆτε και αγαπάτε αλλήλους λέγει ο Κύριος!  
 
Ο καθένας, με πρώτο το γράφοντα, πρέπει να κάνει αυτοκριτική ώστε να αναλογιστεί τις αμαρτίες του, να μετανοήσει ειλικρινά, να εξομολογηθεί αυτές στον πνευματικό του στη διάρκεια του μυστηρίου της Θείας Εξομολόγησης και όχι να κρίνουμε κακοπροαίρετα τους συνανθρώπους μας! Επιπλέον, δεν πρέπει να προβαίνουμε σε απαράδεκτα σχόλια μετά την κοίμησή τους, γιατί δε γνωρίζουμε πότε ο Θεός θα μας καλέσει κοντά του! Επιπρόσθετα, ο Θεός επιθυμεί να έχουμε συγχωρητική διάθεση και να προβαίνουμε στη συγχώρεση αυτών που μας έβλαψαν, ειδικά όταν έχουν εκδημήσει! Ακόμη, αυτοί που έχουν αδικηθεί είναι βέβαιο ότι θα δικαιωθούν λαμβάνοντας τον επουράνιο μισθό! 
 
Πως αναμένουμε, ο Κύριος ημών Ιησού Χριστός, να μας συγχωρέσει για τα αμαρτήματά μας (θανάσιμα ή μη) μέσω Θείας εξομολόγησης και εμείς δε συγχωρούμε στους συνανθρώπους μας και Δημιουργήματα του Θεού; Εν κατακλείδι, ακόμη και αν θεωρούμε ότι κάποιες πράξεις του εκλιπόντος μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας Παύλου ήταν λανθασμένες και αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή, οφείλουμε να προσευχόμαστε ο Θεός να τον αναπαύσει και όχι να τον λοιδορούμε, καθώς και να προβαίνουμε σε απαράδεκτα σχόλια για το πρόσωπό του! 
 
Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν Τριαδικό Θεό (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), στη μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Αγίων του Θεού Πάντων, καθώς και των Αρχαγγέλων Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ! 
Ακόμη, το αφιερώνω στους αποθανόντες πατέρα μου Θωμά, παππούδες μου Βασίλειο και Βασίλειο, στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή και Στυλιανή, προγιαγιάδες μου Βασιλική, Μαρία, Φωτεινή και Ευανθία και θεία μου Ηλιάδα, καθώς και στους αποθανόντες προπαππούδες μου ιερέα Δημήτριο, Θωμά, Αθανάσιο, Σπυρίδωνα και Ιωάννη, θείο μου Δημήτριο και συγγενή μου Ηλία, καθώς και πάππου προς πάππου! Επίσης, το αφιερώνω στους ζώντες μητέρα μου Μαίρη, την αδερφή μου Ινώ, καθώς και τις φίλες μου Μύρια, Ευαγγελία και Πολυξένη!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.