26 Μαΐου 2022

Η «ευλογία» των πιθήκων

Ειδήσεις για μπαμπουίνους, πολιτική για χιμπατζήδες, εκπαίδευση για γορίλες και το στρες πάντοτε ανθρώπινο
 
Από τον Παναγιώτη Λιάκο
 
Ένας τρόπος για να επεκτείνει κάποιος τα στύγεια ύδατα του Αδου εντός της επικράτειας του βίου του είναι να παρακολουθεί συστηματικά τα κατεστημένα ΜΜΕ, τα οποία τα είχαν βρει σκούρα -και μαζί μ’ αυτά οι πανδημικοί τηλε-ειδικοί- με την υποχώρηση της παγκόσμιας χλαπάτσας του κορονοϊού. Και τώρα, τι θα απογίνονταν δίχως πλάνα με κάσες να πηγαινοέρχονται, με κηδειόχαρτα, ορθάνοιχτους τάφους, διασωληνωμένους; Πώς θα δικαιολογείται η πρόσκληση των αντιπαθέστερων μουτσούνων στις τηλεοπτικές εκπομπές για να δηλώνουν με εωσφορικά κακό βλέμμα ότι απαιτείται άμεσος περιορισμός των ελευθεριών των πολλών για να πεθάνουν λιγότεροι από το χτικιό; 
 
Πώς θα βγαίνουν οι σιγανοπαπαδίστικες γλίτσες να κλαψουρίζουν για τα τιμημένα γηρατειά (τα οποία θέλουν να αλυσοδέσουν στα σπίτια τους) και να κοιμίζουν ολόκληρη την κοινωνία επαναλαμβάνοντας υπνωτικά την επωδό «και μία ζωή να σωθεί» (και, αντί να σώσουν ζωές, βλέπουμε μυριάδες να χάνονται); Κι αν τινάξει τα πέταλα ο κορονοϊός, ποια πρόφαση θα σκαρφίζονταν οι εκπομπάρχες για να φέρνουν στα στούντιο ωραιοπαθή παρατράγουδα με εφιαλτικές φάτσες, τα οποία θα τα «έκοβε» από τις εκπομπές της ως… αντιτουριστικά ακόμα και η πιο ξεφωνημένη παραγωγός τηλεσκουπιδιών; 
 
Και ενέσκηψε η… ευλογία των πιθήκων. Ακόμα μια χρυσή ευκαιρία προς αξιοποίηση. Ακόμα μια πρόφαση για να κάνει ακόμα ένα βήμα προς το μέρος των πολλών η παγκόσμια απολυταρχία, που θα φορέσει -μεταξύ πολλών άλλων τεχνασμάτων- και ιατρικές… μάσκες για να μεταμφιεστεί σε «μοναδική, σωτήρια λύση». 
 
Η ευλογιά των πιθήκων είναι ευλογία για τους εφιάλτες που μπούκαραν για τα καλά στην καθημερινότητά μας και δεν θα ξεκουμπιστούν αν δεν τους… ξεκουμπίσουμε εμείς. 
 
Προσωπική συμβουλή: Οποιον τηλεοπτικό σταθμό εντοπίσετε να καταστροφολογεί ξεχάστε τον. Οποιο δελτίο ειδήσεων επενδύει με μουσικά χαλιά και κιλίμια τα θέματά του δεν κάνει ενημέρωση, αλλά προπαγάνδα. Να θεωρείτε μέρος του προβλήματος, όχι της λύσης, όποιον επενδύει στην κατήφεια, στην κατάθλιψη, στον φόβο και στην ανασφάλεια. 
Αρκετά με τους πιθήκους!
 Share

1 σχόλιο:

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

Η ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ ΧΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ... ΓΙΑΤΙ;
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΘΗΚΙΖΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥΣ ΠΙΘΗΚΟΥΣ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ....ΟΠΟΤΕ ΚΡΑΤΑΤΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.