24 Μαΐου 2022

Αφγανιστάν: Οι παρουσιάστριες εμφανίστηκαν με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους στην τηλεόραση κόντρα στους Ταλιμπάν (ισλαμική παράνοια κόντρα στην νεοταξική φεμινιστικη παράνοια)

Οι τηλεπαρουσιάστριες στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα στο Αφγανιστάν εμφανίστηκαν το περασμένο Σάββατο στον αέρα έχοντας ακάλυπτα τα πρόσωπά τους αψηφώντας έτσι την εντολή των Ταλιμπάν να καλύπτουν τα πρόσωπά τους οι γυναίκες όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο.
 
Από τότε που επανήλθαν στην εξουσία τον περασμένο χρόνο οι Ταλιμπάν έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στην κοινωνία, πολλοί από αυτούς μάλιστα καταπατούν τα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών.
 
Νωρίτερα αυτό τον μήνα ο ανώτατος ηγέτης του Αφγανιστάν Χιμπατουλάχ Αχουντζάντα εξέδωσε διάταγμα το οποίο καλεί τις γυναίκες να φορούν δημοσίως μπούρκα, το ισλαμικό ένδυμα που καλύπτει όλο το σώμα και το πρόσωπο και να μένουν στο σπίτι αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να βγουν έξω. 
 
Το υπουργείο Προώθησης της Αρετής και Πρόληψης της Διαφθοράς κάλεσε τις τηλεπαρουσιάστριες να καλύπτουν τα πρόσωπά τους εφαρμόζοντας το μέτρο αυτό το αργότερα από σήμερα. 
 
Παλαιότερα καλούνταν να φορούν ισλαμική μαντίλα. 
 
Ωστόσο, τα τηλεοπτικά δίκτυα TOLOnews, Shamshad TV και 1TV πρόβαλαν σήμερα όλα προγράμματα με παρουσιάστριες που είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους. 
 
“Οι γυναίκες συνάδελφοί μας ανησυχούν ότι αν καλύψουν τα πρόσωπά τους το επόμενο πράγμα που θα κληθούν να κάνουν είναι να σταματήσουν να εργάζονται”, λέει ο επικεφαλής του τομέα ειδήσεων του δικτύου Shamshad TV, ο Αμπίντ Εχσάς. 
 
“Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν μέχρι στιγμής πειθαρχήσει”, δήλωσε ο ίδιος στο AFP και πρόσθεσε ότι το δίκτυο έχει ζητήσει περαιτέρω συνομιλίες με τους Ταλιμπάν για το ζήτημα αυτό. 
 
Διαταγές των Ταλιμπάν όπως αυτή έχουν αναγκάσει πολλές γυναίκες δημοσιογράφους να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν από τότε που οι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές επέστρεψαν στην εξουσία, λέει μια τηλεπαρουσιάστρια. 
 
“Η τελευταία διαταγή τούς ράγισε την καρδιά των τηλεπαρουσιαστριών και πολλές νομίζουν πλέον ότι δεν έχουν μέλλον σε αυτή την χώρα. Σκέφτομαι να φύγω από εδώ. Διατάγματα σαν αυτό θα υποχρεώσουν πολλές επαγγελματίες να φύγουν”, λέει η ίδια ζητώντας να μην κατονομαστεί. 
 
Εφαρμόστε την εντολή 
 
Ο Μοχάμεντ Σάντεκ Ακίφ Μοχασίρ, εκπρόσωπος του συγκεκριμένου υπουργείου, δήλωσε ότι οι τηλεπαρουσιάστριες παραβιάζουν την εντολή των Ταλιμπάν. 
 
“Αν δεν συμμορφωθούν, θα μιλήσουμε με τους διευθυντές και τους κηδεμόνες των παρουσιαστριών. Όποιος ζει κάτω από ένα συγκεκριμένο σύστημα και μια κυβέρνηση καλείται να υπακούει στους νόμους και στις διαταγές αυτού του συστήματος, επομένως πρέπει να εφαρμόσουν την εντολή”, είπε ο ίδιος στο AFP. 
 
Οι Ταλιμπάν έχουν απαιτήσει οι γυναίκες κυβερνητικοί υπάλληλοι να απολύονται αν δεν τηρούν την εντολή που αφορά την εμφάνισή τους. 
 
Αλλά και οι άνδρες που είναι δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν να τεθούν σε διαθεσιμότητα αν οι σύζυγοί τους ή οι κόρες τους δεν συμμορφώνονται με αυτή την διαταγή. 
 
Όπως είπε ο Μοχασίρ, οι διευθυντές μέσων ενημέρωσης και οι άνδρες κηδεμόνες των απείθαρχων τηλεπαρουσιαστριών επίσης θα αντιμετωπίζουν ποινές σε τέτοια περίπτωση. 
 
Κατά τις δύο δεκαετίες της υπό τις ΗΠΑ στρατιωτικής επέμβασης στο Αφγανιστάν οι γυναίκες και τα κορίτσια πέτυχαν κάποιες νίκες σε αυτή την βαθιά πατριαρχική κοινωνία. 
 
Λίγο μετά την ανάληψη της εξουσίας οι Ταλιμπάν υποσχέσθηκαν μια πιο ήπια εκδοχή της σκληρής ισλαμιστικής διακυβέρνησης που χαρακτήριζε την πρώτη περίοδο της εξουσίας τους, από το 1996 ως το 2001. 
 
Ωστόσο, από τότε που ανέλαβαν και πάλι απαγόρευσαν στις γυναίκες να ταξιδεύουν ασυνόδευτες και στα κορίτσια να πηγαίνουν στο Γυμνάσιο. 
 
Στα 20 χρόνια μετά την απομάκρυνσή τους από την εξουσία το 2001, πολλές γυναίκες στη συντηρητική επαρχία εξακολουθούσαν να φοράνε μπούρκα. 
 
Αλλά οι περισσότερες Αφγανές, ανάμεσά τους και οι τηλεπαρουσιάστριες, επέλαγαν την ισλαμική μαντίλα. 
 
Τα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν ήδη σταματήσει να προβάλουν δραματικές σειρές και σαπουνόπερες, όπου εμφανίζονται γυναίκες, κατ΄απαίτηση των Ταλιμπάν.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ 1
 
Ισλαμική μεσαιωνική παράνοια κόντρα στην νεοταξική φεμινιστική παράνοια... 
Δεν γλυτώνει το Αφγανιστάν... 
Θα αλληλοσκοτωθούν πάλι...
 
Αν ακολουθήσουν τις εντολές των Ταλιμπάν οι παρουσιάστριες και βάλουν μπούρκα, πολύ σύντομα θα εξαφανιστούν και εντελώς απο το γυαλί... 
Και πλάκα έχει κι αυτό με τους κηδεμόνες τους (το χρειάζονται μερικές φορές οι γυναίκες όταν πάρουν τα μυαλά τους αέρα όχι πως δεν παίρνουν αέρα και των σημερινών ανδρών βέβαια, απλά στις γυναίκες το φαινόμενο είναι συνηθέστερο...) 
 
Αν πάλι περάσει το δικό τους (των παρουσιαστριών) και μείνουν χωρίς μπούρκα και οι Ταλιμπάν το δεχτούν και κάνουν τα στραβά μάτια... σε 10-20 χρόνια το Κοράνι θα έχει γίνει σκουπίδι και οι παρουσιάστριες θα είναι ημίγυμνες στο γυαλί και θα παρουσιάζουν ομοφυλόφιλους και θα προωθούν τις διεστραμμένες ιδέες της Νέας Τάξης... 
 
Διαλέγετε και παίρνετε αγαπητοί Αφγανοί.... 
 
Εμείς τα έχουμε ζήσει στο πετσί μας και έχουμε καεί και τα ξέρουμε (την νεοταξική εκδοχή φυσικά).... 
Η "ελληνική" τηλεόραση είναι ένα καταστροφικό σκουπίδι στην κυριολεξία που αλλοιώνει την νεολαία και αφελληνίζει και αποχριστιανίζει τους πάντες... 
 
Η μόνη λύση (για μας τουλάχιστον) είναι η χριστιανική....
Ηθική, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια.... στην τηλεόραση.
Και προπαντώς αλήθεια... Αυτά φέρνουν και την ποιότητα.
Ολα δηλαδή τα στοιχεία που λείπουν.... 
 
Γίνεται της ανωμαλίας, της διαστροφής, της φεμινιστικής παράνοιας και της αποχαύνωσης.... και που είσαι ακόμα.... 
Πάντως για να επανέλθουμε στο Αφγανιστάν προβλέπω οι ισλαμιστές Ταλιμπάν να μην αποδεχθούν τις φεμινιστικές "μαγκές" των παρουσιαστριών και η λύση γι αυτές θα είναι μία...
Να πάρουν δρόμο από εκεί για χώρες όπως η Ελλάδα... που δέχεται τους λαθρομετανάστες και με εντολές του Σόρος τους δίνει ιθαγένεια (για υπηκοότητα ούτε λόγος... αφού είναι εξ αίματος Ελληνες οι άνθρωποι, δηλαδή ΟΛΟΙ οι λαθρομετανάστες....).
 
Εδω θα βρουν πεδίο δόξης λαμπρό...
Θα κάνουν καριέρα.... (το όνειρό τους)
Κι αν θέλουν και οικογένεια γιατί όχι... απλά τα παιδιά θα τα μεγαλώνει η φιλιππινέζα.... (νεοταξικός οικογενειακός προγραμματισμός)...
Αν δυσκολεύονται να πάρουν (φιλιππινέζα) υπάρχει και το ολοήμερο σχολείο (νεοταξικός προγραμματισμός επίσης) για να μπορέσεις αγαπητή τηλεπαρουσιάστρια να κάτσεις στο κανάλι όσες ώρες χρειάζεται προκειμένου να ανθίσει η καριέρα σου...

Να ζήσεις κι εσύ το αμερικανικό...... εεε, συγνώμη το ελληνικό όνειρο, ήθελα να πω....

ΥΓ. Πάντως βλέπετε δεν συμβαίνει μόνο στην πατρίδα μας.... Η διαφθορά και η νεοταξική προπαγάνδα (για διαστροφές, διαφορετικότητες, πολυπολιτισμικότητες κλπ) ξεκινούν από τα ΜΜΕ και ειδικά από την τηλεόραση.... Ξέρει τι κάνει ο διάβολος...
Γι αυτό ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε "βλέπω τον διάβολο μέσα σε κάθε σπίτι και στην σκεπή τα κέρατά του" (εννοούσε τις κεραίες)...

Νεότερη ενημέρωση...
 
Αυτά που περιγράφει το άρθρο συνέβησαν το περασμένο Σάββατο....
Η αντίσταση ήταν μέχρι εκεί...
Την Κυριακή 22-05-2022 οι παρουσιάστριες συμμορφώθηκαν προς τα υποδείξεις....
 
Ας διαβάσουμε ένα απόσπασμα της είδησης: 
 
Οι τηλεπαρουσιάστριες των μεγαλύτερων τηλεοπτικών δικτύων στο Αφγανιστάν εμφανίστηκαν σήμερα (22/5) στον αέρα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ακολουθώντας την εντολή των Ταλιμπάν αφού χθες την είχαν αψηφήσει.
 
Στις αρχές του μήνα ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν εξέδωσε διαταγή σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες πρέπει δημόσια να έχουν καλυμμένο όλο το σώμα τους, περιλαμβανομένου του προσώπου, στην καλύτερη περίπτωση με την μπούρκα, ένα πέπλο που καλύπτει όλο το σώμα και έχει μόνο ένα άνοιγμα στο ύψος των ματιών.
 
Προηγουμένως αρκούσε ένα μαντίλι που κάλυπτε τα μαλλιά.
Το περιβόητο αφγανικό υπουργείο Προώθησης της Αρετής και Πρόληψης της Διαφθοράς είχε διατάξει τις τηλεπαρουσιάστριες να καλύπτουν τα πρόσωπά τους από χθες Σάββατο.
 
Οι γυναίκες δημοσιογράφοι επέλεξαν αρχικά να μην υποταχθούν σε αυτή τη διαταγή εμφανιζόμενες στον αέρα χωρίς να κρύβουν το πρόσωπό τους.
Όμως σήμερα οι παρουσιάστριες φορούσαν το ολόσωμο πέπλο, αφήνοντας να φαίνονται μόνο τα μάτια και το μέτωπό τους, για να παρουσιάσουν τις ειδήσεις στα τηλεοπτικά δίκτυα TOLOnews, Shamshad TV και 1TV.
 
«Αντισταθήκαμε και ήμασταν εναντίον» της μπούρκας, δήλωσε στο AFP η Σόνια Νιαζί, παρουσιάστρια του TOLOnews.
 
«Όμως το TOLOnews υπέκυψε στις πιέσεις (των Ταλιμπάν), είπε πως όλες οι παρουσιάστριες που εμφανίζονται στην τηλεόραση χωρίς να καλύπτουν το πρόσωπο πρέπει να αναζητήσουν άλλη δουλειά», είπε.
Ο διευθυντής του TOLOnews, Χπολουάκ Σαπάι δήλωσε πως το δίκτυο “αναγκάστηκε” να εφαρμόσει τη διαταγή για το προσωπικό του.
«Μας είπαν: είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε. Πρέπει να το κάνετε. Δεν υπάρχει άλλη λύση», είπε ο Σαπάι στο AFP.
 
«Με κάλεσαν χθες στο τηλέφωνο και μου είπαν με αυστηρούς όρους να το κάνω. Άρα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να το κάνουμε, μας υποχρεώνουν και μας αναγκάζουν», είπε.
 
Ο Μοχάμαντ Σάντεκ Ακίφ Μοχασίρ, εκπρόσωπος του υπουργείου Προώθησης Αρετής και Πρόληψης της Διαφθοράς δήλωσε πως οι αρχές δεν έχουν την πρόθεση να αναγκάσουν τις παρουσιάστριες να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους.
 
“Είμαστε ευτυχείς που τα δίκτυα άσκησαν ορθά την ευθύνη τους”, σχολίασε στο AFP. 
 
ΣΧΟΛΙΟ 2 
 
Μητσοτάκης και Πλεύρης έχουν καμιά συγγένεια με τους Ταλιμπάν ή απλά έχουν την ίδια συλλογιστική... 
Διαβάζω τον εκβιασμό των Ταλιμπάν και δεν διαφέρει καθόλου από του Πλεύρη...
Η βάζετε μπούργκα ή θα χάσετε την δουλειά σας.... 
 
Απλά πράγματα.... 
Τελικά ο ισλαμοφασισμός είναι ολόϊδιος με τον υγειονομικό νεοταξικό φασισμό... 
 
Και μην ξεχνάτε .... όπως είπε κι ο Μητσοτάκης: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ...
Κάντε αυτό που πρέπει για να μην χάσετε την δουλειά σας ή να μην φάτε το πρόστιμο..... 
 
Απλά οι Ταλιμπάν ακόμα δεν έχουν πει τίποτα για πρόστιμα...
Είναι λίγο πιο προοδευτικοί φαίνεται....
 
Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι για το θέμα των παρουσιαστριών και της μπούργκας θα βγάζουν αφρούς τα φεμινιστικά νεοταξικά κινήματα καθώς και οι αριστερόφρονες και δεξιόφρονες δικαιωματιστές...
Για τα πειραματικά μπόλια και την υποχρεωτικότητα που επέβαλλε η Νέα Τάξη.... μούγκα στην στρούγκα. Για να μην πω ότι είχαν παραταχθεί κατά των δικαιωμάτων μας....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.