21 Σεπτεμβρίου 2021

«Θα γίνουν αερομαχίες πάνω από την Κρήτη, θα πιάσουμε και τούρκους πιλότους αιχμαλώτους» ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΝΥΜΦΟΔΩΡΑ – ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Κορακίων Χανίων

Αυτές τις ώρες - αυτό που θέλει ο τούρκος ΝΑ της Κρήτης το γνωρίζουμε, αλλά αυτό που κάνει τώρα μας ενδιαφέρει άμεσα.
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 
Η σκληρή καθημερινότητα έτσι που την δόμησε το σύστημα τους δεν μας αφήνει να κοιτάξουμε τα πλάγια μας. 
 
Ο τούρκος συνεχίζει και σήμερα με προκλήσεις και παραβιάσεις σε όλο ΑΙΓΑΙΟ, αλλά φαίνεται να δείχνει μια στοχευμένη προτίμηση ΝΑ της νήσου Κρήτης. 
 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΜΕ τις προάλλες: 
ΓΕΡΟΝΤΕΣ και ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΕΣ από την Κρήτη έχουν πει ότι το κακό θα ξεκινήσει με αφορμή από το νησί τους. Τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν. 
 
Με όλα αυτά θυμηθήκαμε αυτά που μάθαμε από μια γνωστή αγία ψυχούλα της Κρήτης. 
ΚΑΙ γράψαμε στις 19 Αυγούστου του 2020 βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/08/24.htm
 
ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΝΥΜΦΟΔΩΡΑ – ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Κορακίων Χανίων «θα γίνουν αερομαχίες πάνω από την Κρήτη, θα πιάσουμε και τούρκους πιλότους αιχμαλώτους» 
28 Ιουλίου 2016 « Εκοιμήθη εν Κυρίω η πολυσέβαστη και πολυαγαπημένη γερόντισσα Νυμφοδώρα Λαγουδάκη, μοναχή της Μονής Τιμίου Προδρόμου Κορακιών, σε ηλικία 90 ετών.»  
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 
Περί της σεβάσμιας αυτής γερόντισσας μάθαμε πολλά από αγαπητή της πνευματική κόρη, η οποία κάθε φορά που μιλούσε για την γερόντισσα αυτή αισθανόταν δίπλα την παρουσία της. 
 
Αλλά και εμείς με αυτά που ακούγαμε αισθανόμασταν δέος, κατανοώντας πως ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ αναπαύεται στο ασκητικό πατερικό πνεύμα των ασήμαντων για τον κόσμο αυτό παιδιών ΤΟΥ. 
 
Μια μέρα συμπονώντας για τα βάσανα των ανθρώπων προσευχόταν και έλεγε «ΚΥΡΙΕ δεν βλέπεις πόσος κόσμος υποφέρει;- κάνε κάτι για τον πόνο των ανθρώπων » και ευθύς αμέσως της εμφανίζεται ο ίδιος ο ΚΥΡΙΟΣ λουσμένος μέσα στο ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ και της απαντά μονολεκτικά «ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΑ» 
 
Τις ημέρες των μνημονίων που πηγαινοερχόταν οι Έλληνες πρωθυπουργοί στις Βρυξέλες για διαπραγματεύσεις την παρέλαβε ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ και επισκέφτηκε μαζί του τους συνεδριακούς χώρους. 
 
Η γερόντισσα Νυμφοδώρα ρωτούσε τον ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ γιατί δεν υπάρχουν φώτα στα γραφεία αυτά και είναι όλα τόσο σκοτεινά. 
 
Ο προστάτης της ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ και προστάτης της ιεράς μονής που εγκαταβίωνε της έλυνε κάθε απορία και δυσκολία που αντιμετώπιζε, συνομιλώντας μαζί του. 
 
Πάντα η γερόντισσα ήταν δίπλα σε κάθε κατατρεγμένο, μάλιστα τους παρακολουθούσε από μακριά και όταν την επισκεπτόταν τους συμβούλευε με ΑΓΑΠΗ. 
«αυτό που μετράει στην ζωή μας όλη είναι να είμαστε στα πόδια του ΧΡΙΣΤΟΥ» έλεγε 
 
Κάποια ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ της παρουσιάστηκε ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ και της είπε " μείνε και ξενύχτησε μαζί μου"  
Η Γερόντισσα ξενύχτισε δίπλα ΤΟΥ παρόλο που την προηγούμενη νύχτα της είχε σπάσει τα πλευρά ο πειρασμός και υπέφερε. ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΗΤΑΝ ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΙΑ. 
 
Μια μέρα την επισκέφτηκα μας είπε η πνευματική της θυγατέρα και δίχως να την ρωτήσω τίποτε, η γερόντισσα είχε κλείσει τα μάτια της και μου έλεγε «πω- πω παιδάκι μου γίνονται αερομαχίες πάνω από την Κρήτη μας, πω – πω τι γίνεται; Να τώρα οι δικοί μας ρίχνουν τούρκικα αεροπλάνα και πιάνουν αιχμαλώτους» 
 
Μια άλλη φορά την επισκέφτηκα και πάλι έχοντας κλειστά τα μάτια της μου έλεγε, δίχως να την ρωτήσω κάτι σχετικό. 
«πα – πα παιδάκι μου που να δεις την Δόξα της Ελλάδος και την Λάμψη της σε όλο τον κόσμο» 
 
Η γερόντισσα Νυμφοδώρα ελάμβανε τα μηνύματα από τον Ουρανό με τον τρόπο που γνωρίζει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ , ήταν καθησυχαστική στο ότι θα περάσουμε από μπόρες, αλλά θα έρθει στο τέλος ΛΙΑΚΑΔΑ. 
Να έχουμε την ΕΥΧΗ της 
 
Ευχαριστούμε την πνευματική θυγατέρα της γερόντισσας για το φωτογραφικό υλικό που μας έδωσε
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
 
Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.