25 Σεπτεμβρίου 2021

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών: Ναι στην ελευθερία της επιλογής – Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Όχι στις διακρίσεις

Όπως όλες οι ιατρικές πράξεις, έτσι και ο εμβολιασμός, απαιτεί την συναίνεση του πολίτη μετά από πλήρη ενημέρωση για τα οφέλη και τις πιθανές παρενέργειες.1 
 
Η ελεύθερη επιλογή για τον εμβολιασμό τονίζεται ρητά σε μια σειρά Διεθνών Συμβάσεων τις οποίες έχει προσυπογράψει και η Ελλάδα.2 Πρόσφατα, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης τονίζει3 ότι οι χώρες-μέλη απαιτείται να διασφαλίσουν ότι: α) οι πολίτες ενημερώνονται για το ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πιέζεται πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά ή με άλλον τρόπο για να εμβολιαστεί και β) κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις επειδή δεν έχει εμβολιαστεί. Κατά συνέπεια, ο εμβολιασμός δεν μπορεί να αποτελέσει προϋπόθεση για την άσκηση θεσπισμένων υποχρεώσεων, όπως η εκπαίδευση, ή άλλων αναγνωρισμένων και θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως η εργασία και η ελεύθερη μετακίνηση. Οι διακρίσεις και ο στιγματισμός απαγορεύονται (Παγκόσμια Διακήρυξη για την Βιοηθική και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, UNESCO).
 
Τα εμβόλια για τον κορωνοϊό είναι σε πειραματικό στάδιο
 
Είναι γνωστό ότι τα «κλασικά» εμβόλια που έχουν δοκιμαστεί και εφαρμόζονται εδώ και πολλά χρόνια, έχουν σώσει ζωές, περιορίζοντας απειλητικές ασθένειες για την ανθρώπινη ζωή, όπως η πολυομυελίτιδα, η διφθερίτιδα, κ.ά.  
 
Τα εμβόλια όμως εναντίον του κορωνοϊού βασίζονται σε πειραματική τεχνολογία, η οποία για πρώτη φορά εφαρμόζεται σε υγιείς ανθρώπους. Τα εμβόλια αυτά βρίσκονται ακόμα σε ερευνητικό στάδιο και διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας «υπό όρους». Οι κλινικές μελέτες δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς, κανονικά, θα έπρεπε να έχουν διάρκεια από τρία έως και δέκα έτη, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτές.4 Στις ενημερωτικές εκθέσεις που έχουν καταθέσει, οι ίδιες οι εταιρείες που τα παράγουν, δεν δεσμεύονται για την αποτελεσματικότητα, την διάρκεια προστασίας, ούτε και την ασφάλεια των συγκεκριμένων προϊόντων.5 Επίσης, δεν παρέχουν τελικά δεδομένα για την επίδραση των εμβολίων στην μετάδοση του SARS-CoV-2, στην πρόληψη της θνησιμότητας από τη νόσο Covid-19 και στην διάρκεια προστασίας των εμβολίων.  
 
Τα μέχρι στιγμής δεδομένα  
 
Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των εμβολιασμών είναι προφανώς άγνωστες σε όλους. Εντούτοις, όσον αφορά τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις και παρενέργειες, τα δεδομένα είναι ήδη ανησυχητικά. Σύμφωνα με τα σχετικά επίσημα στοιχεία, οι αναφορές για παρενέργειες από τα εμβόλια αυτά στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τις 11/9/2021, ανέρχονται σε 2.317.495 (με τις μισές από αυτές σοβαρές), μεταξύ των οποίων 24.526 θάνατοι.6 Στις ΗΠΑ, μέχρι τις 3/9/2021, οι αναφορές για παρενέργειες ανέρχονται σε 799.002, εκ των οποίων οι 14.506 αφορούν θανάτους.7 Μεταξύ άλλων, αναφέρονται θρομβώσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, μυοκαρδίτιδες, παραλύσεις, τύφλωση, επιπλοκές του ανοσιακού συστήματος, κ.ά. 
 
Ο αναφερόμενος αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ είναι μεγαλύτερος από τους θανάτους που οφείλονται σε όλα τα άλλα εμβόλια τα τελευταία 30 χρόνια, όπως καταγράφονται στο σύστημα VAERS. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου Harvard8, οι επίσημα καταγραφόμενες παρενέργειες των εμβολίων γενικά, είναι λιγότερες από 1% των πραγματικών! Το σημαντικό ερώτημα είναι κατά πόσο γίνεται ενημέρωση σε όλους όσοι προσέρχονται για εμβολιασμό, όπως απαιτείται ηθικά και νομικά.  
 
Ποιός αναλαμβάνει την ευθύνη;  
 
Κανείς! Οι φαρμακευτικές εταιρείες, η κυβέρνηση και οι «ειδικοί», έχουν «κατοχυρώσει» νομοθετικά το ακαταδίωκτο και την αποποίηση της ευθύνης τους για οποιαδήποτε παρενέργεια από τα εμβόλια αυτά. Το ακαταδίωκτο όμως δεν ισχύει για όλους. Κατά συνέπεια, θεσμικά όργανα, φορείς ή πρόσωπα που πλειοδοτούν σε προθυμία και ζήλο, προκειμένου να εξαναγκαστούν άλλοι σε εμβολιασμό, πιθανόν θα αντιμετωπίσουν νομικές ευθύνες όταν θα μηνυθούν για σοβαρές παρενέργειες, αναπηρίες ή ακόμα και θανάτους.  
 
Η φαρμακευτική αντιμετώπιση/θεραπεία του κορωνοϊού και η αποσιώπησή της  
 
Οι επιπτώσεις της μετάδοσης του κορωνοϊού μέσα στην κοινότητα όταν απουσιάζει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, επιδεινώνονται. Είναι προφανές ότι η νοσηρότητα και η ανάγκη νοσηλείας σε δευτεροβάθμια νοσοκομεία θα μπορούσε να περιοριστεί σημαντικά προς ωφέλεια της δημόσιας υγείας, εάν οι διαθέσιμες θεραπείες υιοθετούνται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αντί να αποσιωπώνται και να εμποδίζεται η χρήση τους.9 Παρομοίως, η θεραπεία με Τ-λεμφοκύτταρα που δοκιμάστηκε πρόσφατα από ερευνητές του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και η χρησιμοποίηση των ειδικών μονοκλωνικών αντισωμάτων, θα μπορούσαν να σώσουν τους συνανθρώπους μας.  
 
Το πολιτικό διακύβευμα: προς έναν νέο ολοκληρωτισμό; 
 
Εδώ και ενάμιση χρόνο βιώνουμε μια κατάσταση στην οποία, όλο και περισσότερο, αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα εμφανίζονται ως «προνόμια» για λίγους και εκλεκτούς. Εφόσον οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν, να νοσήσουν και να μεταδώσουν τον κορωνοϊό, η χάραξη πολιτικών «καθαρότητας» και υγειονομικού απαρτχάϊντ δεν τεκμηριώνεται λογικά, ηθικά και, πολύ περισσότερο, επιστημονικά. Απέναντι στο ολιγοπώλιο των φαρμακευτικών κολοσσών, την κατευθυνόμενη πληροφόρηση, και την εξουσία των «ειδικών», καλούμαστε όλοι να ενεργήσουμε ως ελεύθεροι και σκεπτόμενοι άνθρωποι.  
 
Απευθυνόμαστε σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ώστε με αίσθημα ευθύνης να υποστηρίξουμε με κάθε μέσο και προσωπική θυσία:  
  • Το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη για ελεύθερη επιλογή έναντι του εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού των Πανεπιστημίων (διδακτικού-ερευνητικού-διοικητικού προσωπικού και φοιτητών).  
  • Την επιστροφή στη νομιμότητα και στο σεβασμό της επιστημονικής γνώσης, με την εφαρμογή μέτρων προστασίας που ενώνουν την κοινωνία, προάγουν την κοινωνική αλληλεγγύη και σέβονται τις βασικές αρχές και αξίες της Δημόσιας Υγείας.  
  • Την επιστροφή στην κανονικότητα της πανεπιστημιακής ζωής, με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις (επαρκείς αίθουσες/αμφιθέατρα/εργαστήρια, μη πολυπληθή τμήματα), χωρίς αποκλεισμούς, με ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα για όλους (ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους) και χωρίς οικονομικές επιβαρύνσεις για κανέναν.
Εmail επικοινωνίας: acadinitiative@gmail.com
 
ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ: https://gr.petitions.net/339197  
 
Παραπομπές
 
1 Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας (Νόμος 3418/2005)  
2 Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (Άρθρο 3 παρ. 2)  
• Σύμβαση του Οβιέδο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την βιοϊατρική (άρθρο 5 παρ.1)  
• Συνθήκη Νυρεμβέργης  
• Οικουμενική Διακήρυξη της UNESCO για το ανθρώπινο γονιδίωμα  
3 Ψηφίσματα 2361 της 27.01.2021 και 2383 της 22.6.2021  
4 https://www.poey.gr  
5 https://www.fda.gov/media/144245/download  
https://www.fda.gov/media/144434/download  
6 https://www.adrreports.eu/el/search_subst.html#, Αναφορές πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών φαρμάκων για ουσίες, C, COVID-19 MRNA VACCINE MODERNA (CX-024414), COVID-19 MRNA VACCINE PFIZER-BIONTECH (TOZINAMERAN), COVID-19 VACCINE ASTRAZENECA (CHADOX1 NCOV-19), COVID-19 VACCINE JANSSEN (AD26.COV2.S)  
7 Πρόκειται για τις “675,593 cases” με 799,002 “event outcomes”: https://www.medalerts.org/vaersdb/findfield.php?TABLE=ON&GROUP1=CAT&VAX=COVID19 Αναφέρονται όμως και 3.031.035 “total symptoms”: https://medalerts.org/vaersdb/findfield.php?VAX=(COVID19)&PRECISION=2&UNIFORMONSET=&TABLE=ON&GROUP1=S YM&TSORT=down  
8 https://digital.ahrq.gov/sites/default/files/docs/publication/r18hs017045-lazarus-final-report-2011.pdf  
9 McCullough, P.A.; Kelly, R.J.; Ruocco, G.; Lerma, E.; Tumlin, J.; et. al. (2021) Pathophysiological Basis and Rationale for Early Outpatient Treatment of SARS-CoV-2 (COVID-19) Infection, American Journal of Medicine, 134:16–22.  
  • McCullough, P.A.; Alexander, P.E.; Armstrong, R.; Arvinte, C.; Bain, A.F.; Bartlett, R.P.; Berkowitz, R.L.; et al. (2020) Multifaceted highly targeted sequential multidrug treatment of early ambulatory high-risk SARS-CoV-2 infection (COVID-19), Reviews in Cardiovascular Medicine, 21:517–530.  
  • https://covid19criticalcare.com/covid-19-protocols/i-mask-plus-protocol/



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

..........Η ελεύθερη επιλογή για τον εμβολιασμό τονίζεται ρητά σε μια σειρά Διεθνών Συμβάσεων τις οποίες έχει προσυπογράψει και η Ελλάδα.2 Πρόσφατα, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης τονίζει3 ότι οι χώρες-μέλη απαιτείται να διασφαλίσουν............
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ
Η ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.