27 Σεπτεμβρίου 2021

Η “ΕΥΘΥΝΗ” ΤΩΝ ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ

Γράφει η ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ
 
    Η λέξη Ευθύνη προέρχεται από το επίθετο Υπεύθυνος και αφορά όλα τα μέλη μιας οργανωμένης Κοινωνίας. Το κάθε μέλος έχει ευθύνη απέναντι στο σύνολο και στον εαυτό του, να πορεύεται σύμφωνα με τις Ηθικές Αρχές του και με τους άγραφους Νόμους της Κοινωνίας και γραπτούς του Κράτους.
 
    Η Ευθύνη δηλώνει τον τρόπο ζωής ενός κοινωνικού ατόμου αν στηρίζεται στην επίγνωση και βαθειά συναίσθηση του χρέους του, όταν αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας ένα έργο. Βέβαια την Ευθύνη μπορεί να την τιμούν οι ενάρετοι πολίτες, όμως δεν παρατηρείται αυτή η στάση με τους πολιτικούς, που ελάχιστα αν όχι σπάνια χαρακτηρίζει αιρετούς και εγκάθετους.  
 
    Σε οργανωμένες κοινωνίες και σε ευνομούμενες Πολιτείες αναγνωρίζεται η Ατομική ευθύνη, η Κοινωνική, η Ηθική και όσες πηγάζουν από το επάγγελμα που ασκεί ο καθένας, από την κοινωνική θέση ή την δύναμη που έχουν τα άτομα από τις υποχρεώσεις, που συνοδεύουν έναν κοινωνικό ρόλο.  
 
    Οι Πνευματικοί ταγοί από την φύση τους και την κοινωνική θέση του έργου που επιτελούν, οφείλουν να έχουν μια ιδιαίτερη και υπεύθυνη στάση απέναντι στο Χρέος τους, στην Ελευθερία και στην Αξιοπρέπεια του κάθε πολίτη. Να ορθώνουν το Πνευματικό και Ηθικό τους ανάστημα… όπως δυστυχώς δεν κάνουν σήμερα οι διανοούμενοι, που σιωπούν μεγαλοφώνως.  
 
    Οι πολιτικοί θα έπρεπε να έχουν υψηλό βαθμό Ευθύνης για την σοβαρότητα του Εθνικού έργου τους... Είναι αδιανόητο ο Ανώτατος Άρχων να ισχυρίζεται πως σέβεται την ευθύνη του ρόλου του αλλά να βασανίζει τους υπηκόους του. Να θεωρεί την Εκκλησία ή το Κόμμα ιερά και να κυβερνά, με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον και συνειδητά εις βάρος του λαού.  
 
    Η έλλειψη υπευθυνότητας γεννά τα σοβαρά ζητήματα. Αν θεωρηθούν όμως μόνο αυτά πρωτεύοντα κι όλα τα άλλα δευτερεύοντα… τότε βρίσκει πρόσφορο έδαφος η διαφθορά να εισχωρήσει. Μόνο όταν η υπευθυνότητα είναι τρόπος ζωής των πολιτών και των πολιτικών, μπορεί να στηριχτεί πάνω της η κοινωνική συνοχή, ο σεβασμός στην πατρίδα για μια Ιδανική Πολιτεία. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε, πως θα βρει πρόσφορο έδαφος να εισχωρήσει η αληθινή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΩΣΤΟΤΑΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΣΩΣΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.