28 Σεπτεμβρίου 2021

Πάνω από 3.000 γιατροί και επιστήμονες υπογράφουν δήλωση με την οποία κατηγορούν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής του COVID για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Γράφει η Debra Heine 
 
Μια «Διακήρυξη των ιατρών» που συντάχθηκε από μια διεθνή συμμαχία ιατρών και ιατρικών επιστημόνων καταδικάζει έντονα την παγκόσμια στρατηγική για τη θεραπεία του COVID, κατηγορώντας τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για πιθανά «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», επειδή εμποδίζουν τους γιατρούς να παρέχουν σωτήριες θεραπείες για τους ασθενείς τους και καταστέλλουν την ανοιχτή επιστημονική συζήτηση.
 
Το έγγραφο αναφέρει ότι οι συστάσεις θεραπείας «ενός μεγέθους για όλους» έχουν οδηγήσει σε άσκοπη ασθένεια και θάνατο.  
 
Μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, η διακήρυξη είχε συγκεντρώσει πάνω από 3.100 υπογραφές από γιατρούς και επιστήμονες από όλο τον κόσμο.  
 
Μια ομάδα γιατρών και επιστημόνων συναντήθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας νωρίτερα αυτό το μήνα για μια τριήμερη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για το Covid με σκοπό να μιλήσει «την αλήθεια στην εξουσία σχετικά με την έρευνα και τη θεραπεία της πανδημίας του Covid».  
 
Η σύνοδος κορυφής, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου, έδωσε στους επαγγελματίες της ιατρικής την ευκαιρία να συγκρίνουν μελέτες και να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των διαφόρων θεραπειών που έχουν αναπτυχθεί σε νοσοκομεία, ιατρεία και ερευνητικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο.  
 
Το έγγραφο, που αναδημοσιεύεται παρακάτω στο σύνολό του, προέκυψε από τη διάσκεψη αυτή.  
 
«Η Διακήρυξη των Ιατρών διαβάστηκε για πρώτη φορά στη Σύνοδο Κορυφής του Covid στη Ρώμη, προκαλώντας μια έκρηξη ενεργού υποστήριξης από ιατρικούς επιστήμονες και γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι επαγγελματίες δεν περίμεναν απειλές καριέρας, δολοφονίες χαρακτήρων, λογοκρισία εγγράφων και ερευνών, μπλοκάρισμα κοινωνικών λογαριασμών, παραποίηση αποτελεσμάτων αναζήτησης, απαγόρευση κλινικών δοκιμών και παρατηρήσεων ασθενών και αλλοίωση ή παράλειψη της επαγγελματικής τους ιστορίας και των επιτευγμάτων τους στα ακαδημαϊκά και κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.»  
 
Ο Dr. Robert Malone, αρχιτέκτονας της πλατφόρμας εμβολίων mRNA, διάβασε τη Διακήρυξη της Ρώμης στη σύνοδο κορυφής. 
 
«Χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει από το Covid ως αποτέλεσμα της άρνησης έγκαιρης θεραπείας που σώζει ζωές. Η Διακήρυξη είναι μια κραυγή μάχης από τους γιατρούς που αγωνίζονται καθημερινά για το δικαίωμα να θεραπεύουν τους ασθενείς τους και το δικαίωμα των ασθενών να λαμβάνουν αυτές τις θεραπείες – χωρίς το φόβο παρεμβάσεων, αντιποίνων ή λογοκρισίας από την κυβέρνηση, τα φαρμακεία, τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες. Απαιτούμε από αυτές τις ομάδες να κάνουν στην άκρη και να τιμήσουν την ιερότητα και την ακεραιότητα της σχέσης ασθενούς-ιατρού, το θεμελιώδες αξίωμα «Πρώτα μην κάνεις κακό» και την ελευθερία των ασθενών και των ιατρών να λαμβάνουν ενημερωμένες ιατρικές αποφάσεις. Οι ζωές εξαρτώνται από αυτό. 
 
Εμείς οι γιατροί του κόσμου, ενωμένοι και πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη, αναγνωρίζοντας ότι το επάγγελμα του γιατρού, όπως το γνωρίζουμε, βρίσκεται σε σταυροδρόμι, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε τα εξής, 
 
ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ότι είναι ύψιστη ευθύνη και καθήκον μας να διατηρήσουμε και να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια, την ακεραιότητα, την τέχνη και την επιστήμη της ιατρικής, 
 
ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ότι υπάρχει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην ικανότητά μας να φροντίζουμε τους ασθενείς μας, 
 
ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ότι οι υπεύθυνοι χάραξης δημόσιας πολιτικής έχουν επιλέξει να επιβάλουν μια στρατηγική θεραπείας «ένα μέγεθος για όλους», με αποτέλεσμα άσκοπη ασθένεια και θάνατο, αντί να υποστηρίζουν τις θεμελιώδεις έννοιες της εξατομικευμένης, εξατομικευμένης προσέγγισης στη φροντίδα των ασθενών, η οποία έχει αποδειχθεί ασφαλής και πιο αποτελεσματική,  
 
ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ότι οι γιατροί και άλλοι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης που εργάζονται στην πρώτη γραμμή, αξιοποιώντας τις γνώσεις τους στην επιδημιολογία, την παθοφυσιολογία και τη φαρμακολογία, είναι συχνά οι πρώτοι που εντοπίζουν νέες, δυνητικά σωτήριες για τη ζωή θεραπείες, 
 
ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ότι οι γιατροί αποθαρρύνονται ολοένα και περισσότερο από το να συμμετέχουν σε ανοικτό επαγγελματικό διάλογο και ανταλλαγή ιδεών σχετικά με νέες και αναδυόμενες ασθένειες, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την ουσία του ιατρικού επαγγέλματος, αλλά, το σημαντικότερο και τραγικότερο, τις ζωές των ασθενών μας, 
 
ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ότι χιλιάδες γιατροί εμποδίζονται να παρέχουν θεραπεία στους ασθενείς τους, ως αποτέλεσμα των εμποδίων που θέτουν τα φαρμακεία, τα νοσοκομεία και οι οργανισμοί δημόσιας υγείας, καθιστώντας τη συντριπτική πλειοψηφία των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης ανήμπορη να προστατεύσει τους ασθενείς της απέναντι στην ασθένεια. Οι γιατροί συμβουλεύουν πλέον τους ασθενείς τους να πάνε απλώς στο σπίτι τους (επιτρέποντας στον ιό να πολλαπλασιαστεί) και να επιστρέψουν όταν η ασθένειά τους επιδεινωθεί, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες περιττούς θανάτους ασθενών, λόγω αποτυχίας θεραπείας, 
 
ΕΠΕΙΔΗ, αυτό δεν είναι ιατρική. Αυτό δεν είναι περίθαλψη. Αυτές οι πολιτικές μπορεί στην πραγματικότητα να συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. 
 
ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΙΣΧΥΕΙ: 
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ότι η σχέση ιατρού-ασθενούς πρέπει να αποκατασταθεί. Η καρδιά της ιατρικής είναι αυτή η σχέση, η οποία επιτρέπει στους γιατρούς να κατανοούν καλύτερα τους ασθενείς τους και τις ασθένειές τους, να διαμορφώνουν θεραπείες που δίνουν τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, ενώ ο ασθενής συμμετέχει ενεργά στη φροντίδα του. 
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ότι η πολιτική παρέμβαση στην άσκηση της ιατρικής και στη σχέση ιατρού/ασθενούς πρέπει να τερματιστεί. Οι γιατροί, και όλοι οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης, πρέπει να είναι ελεύθεροι να ασκούν την τέχνη και την επιστήμη της ιατρικής χωρίς το φόβο της τιμωρίας, της λογοκρισίας, της συκοφαντίας ή της πειθαρχικής δίωξης, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής απώλειας της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και των νοσοκομειακών προνομίων, της απώλειας των ασφαλιστικών συμβάσεων και της παρέμβασης από κυβερνητικούς φορείς και οργανισμούς – οι οποίοι μας εμποδίζουν περαιτέρω από το να φροντίζουμε τους ασθενείς που έχουν ανάγκη. Περισσότερο από ποτέ, το δικαίωμα και η δυνατότητα ανταλλαγής αντικειμενικών επιστημονικών ευρημάτων, τα οποία προάγουν την κατανόηση της ασθένειας, πρέπει να προστατευθούν. 
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ, ότι οι γιατροί πρέπει να υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να συνταγογραφούν θεραπεία, τηρώντας την αρχή ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΒΛΑΒΗ. Οι γιατροί δεν πρέπει να περιορίζονται από τη συνταγογράφηση ασφαλών και αποτελεσματικών θεραπειών. Αυτοί οι περιορισμοί εξακολουθούν να προκαλούν περιττές ασθένειες και θανάτους. Τα δικαιώματα των ασθενών, αφού ενημερωθούν πλήρως για τους κινδύνους και τα οφέλη κάθε επιλογής, πρέπει να αποκατασταθούν ώστε να λαμβάνουν αυτές τις θεραπείες. 
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ότι καλούμε τους γιατρούς του κόσμου και όλους τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να συμμετάσχουν μαζί μας σε αυτόν τον ευγενή σκοπό, καθώς προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, την ακεραιότητα και τον επαγγελματισμό στην άσκηση της ιατρικής. 
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ότι καλούμε τους επιστήμονες του κόσμου, οι οποίοι είναι ειδικευμένοι στη βιοϊατρική έρευνα και τηρούν τα υψηλότερα ηθικά και δεοντολογικά πρότυπα, να επιμείνουν στη δυνατότητά τους να διεξάγουν και να δημοσιεύουν αντικειμενική, εμπειρική έρευνα χωρίς το φόβο αντιποίνων για την καριέρα, τη φήμη και το βιοπορισμό τους.  
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ, ότι καλούμε τους ασθενείς, οι οποίοι πιστεύουν στη σημασία της σχέσης ιατρού-ασθενούς και στη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στη φροντίδα τους, να απαιτήσουν πρόσβαση σε επιστημονικά τεκμηριωμένη ιατρική περίθαλψη. 
 
Σχετικά με την Debra Heine 
Η Debra Heine είναι συντηρητική καθολική μητέρα έξι παιδιών και επί μακρόν πολιτικός ειδήμων. Έχει γράψει για διάφορες συντηρητικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Breitbart και PJ Media. 
 
Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)  
πηγή: amgreatness.comShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.