25 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΥΓΕ! ΑΞΙΟΣ! Αρχιμανδρίτης απαντά στους Τούρκους, γιά τόν τεράστιο φωτεινό Σταυρό στήν Νέα Βύσσα! (ΛΥΣΣΑΞΑΝ! Έ, τότε ...ξύδι!)

Ένας τεράστιος φωτεινός σταυρός κοσμεί τον προαύλιο χώρο στο μοναστήρι Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
 
ΑΥΤΗ Η ΟΝΤΩΣ ΘΕΑΡΕΣΤΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΕ
ΑΠΕΙΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ! 
ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΑ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ;;;;
 
Τα εγκαίνια έγιναν την περασμένη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ανήμερα της δεσποτικής εορτής της Χριστιανοσύνης της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού και προσέλκυσε πλήθος κόσμου από πόλεις και χωριά του Έβρου αλλά και από όλη τη Θράκη.  
 
Η ύψωση του σταυρού που έχει μέγεθος 3 μέτρα ύψος και 2 μέτρα πλάτος δεν πέρασε απαρατήρητη από την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα 'Yeni Safak' που έγραψε σε δημοσίευμα της, πως πρόκειται για μία ...πρόκληση προς τους μουσουλμάνους που ζουν κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα
 
 Ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αστεριάδης μίλησε αποκλειστικά στο ethnos.gr για το ζήτημα της δημιουργίας και κατασκευής του Τιμίου Σταυρού:  
 
«Πρόκειται για μία κατασκευή με συνολικό ύψος 15 μέτρα.  
Νιώσαμε την ανάγκη να υψώσουμε το σύμβολο της Ορθοδοξίας στον προαύλιο χώρο της Μονής μας.  
Τα σύμβολα έχουν περισσότερη σημασία σε αυτούς που τα πιστεύουν και όχι για αυτούς που δεν τα σέβονται.  
Εάν δεν υπάρχει σε ένα Μοναστήρι ένας μεγάλος σταυρός, πού θα υπάρχει;  
Πλάϊ στις σημαίες μας τοποθετήσαμε το σύμβολο της Ορθοδοξίας και κάναμε τα εγκαίνια ανήμερα της μεγάλης εορτής της Χριστιανοσύνης». 
 
Ο Βαρθολομαίος Αστεριάδης απάντησε εμμέσως και στο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας 'Yeni Safak' που έκανε αναφορά στο θέμα χαρακτηρίζοντας «πρόκληση» προς τους μουσουλμάνους που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά:  
«Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε και οι απέναντι κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν.  
Δεν προκαλέσαμε κανέναν.  
Νιώσαμε την ανάγκη να υψώσουμε το σύμβολο που τονώνει το ηθικό και την πίστη των ακριτών, των στρατιωτικών μας και των αστυνομικών μας.  
΄Εχει φωταγωγηθεί με δύο μεγάλους προβολείς και είναι ορατός στην Ελληνική Επικράτεια. Δεν επιθυμούμε να προκαλέσουμε ούτε να προκαλέσουμε εντυπώσεις ειδικά σε κρίσιμες περιόδους». 
 
Κλείνοντας τόνισε: “Όλοι οι Εβρίτες είναι υπερήφανοι για την ενέργειά μας και οι στρατιωτικοί και αστυνομικοί που μας φυλάνε νύχτα μέρα το έχουν ως σημείο αναφοράς.  
Αντλούν δύναμη και πίστη από το υπέρτατο σύμβολο της χριστιανοσύνης”. 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.