26 Σεπτεμβρίου 2021

30 Γεγονότα που ΠΡΕΠΕΙ να Γνωρίζετε: To «σκονάκι» σας για το COVID

Το ζητήσατε, γι' αυτό το φτιάξαμε. Μια συλλογή με όλα τα επιχειρήματα που θα χρειαστείτε ποτέ.
 
Μετάφραση Απολλόδωρος
 
Λαμβάνουμε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ιδιωτικά μηνύματα αυτού του τύπου: "Έχετε κάποια πηγή για το Χ;" ή "Μπορείτε να μου υποδείξετε μελέτες για τη μάσκα;" ή "Ξέρω ότι είδα ένα γράφημα για τη θνησιμότητα, αλλά δεν μπορώ να το βρω πια". Και καταλαβαίνουμε, ήταν ένα μακρύ 18μηνο και υπάρχουν τόσα πολλά στατιστικά στοιχεία και αριθμοί που πρέπει να προσπαθήσετε να κρατήσετε στο μυαλό σας.
 
Έτσι, για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα αιτήματα, αποφασίσαμε να φτιάξουμε έναν κατάλογο με στοιχεία και πηγές για όλα τα βασικά σημεία. Ένα ολοκληρωμένο “κατάστημα” (a one-stop-shop).  
 
Ακολουθούν βασικά στοιχεία και πηγές σχετικά με την υποτιθέμενη "πανδημία", που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι έχει συμβεί στον κόσμο από τον Ιανουάριο του 2020, και θα σας βοηθήσουν να διαφωτίσετε τυχόν φίλους σας που μπορεί να είναι ακόμη παγιδευμένοι στην ομίχλη της Νέας Κανονικότητας (κάντε κλικ στους συνδέσμους για να μεταβείτε):  
 
"θάνατοι Covid " - Lockdowns – Τεστ PCR - "ασυμπτωματική μόλυνση" - Αναπνευστήρες - Mάσκες - Εμβόλια - Εξαπάτηση & Πρόγνωση  
 
- ΜEΡΟΣ I: "ΘAΝΑΤΟΙ ΑΠO COVID" & ΘΝΗΣΙΜOΤΗΤΑ  
 
* 1. Το ποσοστό επιβίωσης του "Covid" είναι πάνω από 99%.
 
Οι κυβερνητικοί ιατρικοί εμπειρογνώμονες έκαναν τα πάντα για να τονίσουν, από την αρχή της πανδημίας, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού δεν κινδυνεύει από το "Covid". 
 
Σχεδόν όλες οι μελέτες σχετικά με τον λόγο λοίμωξης-θανάτου (IFR) του Covid έδωσαν αποτελέσματα μεταξύ 0,04% και 0,5%. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό επιβίωσης του Covid είναι τουλάχιστον 99,5%  
------  
 
* 2. ΔΕΝ υπήρξε ασυνήθιστη υπερβολική θνησιμότητα.  
 
Ο Τύπος αποκάλεσε το 2020 το "πιο θανατηφόρο έτος του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο", αλλά αυτό είναι παραπλανητικό, διότι αγνοεί τη μαζική αύξηση του πληθυσμού από τότε. Ένα πιο λογικό στατιστικό μέτρο της θνησιμότητας είναι το ποσοστό θνησιμότητας με βάση την ηλικία (ASMR): 
 
Σύμφωνα με αυτό το μέτρο, το 2020 δεν είναι καν το χειρότερο έτος θνησιμότητας από το 2000, Στην πραγματικότητα, από το 1943 μόνον 9 έτη ήταν καλύτερα από το 2020.  
 
Ομοίως, στις ΗΠΑ το ASMR για το 2020 είναι μόνο στα επίπεδα του 2004: 
 
Για μια λεπτομερή ανάλυση του τρόπου με τον οποίο το Covid επηρέασε τη θνησιμότητα στη Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ κάντε κλικ εδώ. Οι όποιες αυξήσεις στη θνησιμότητα παρατηρήθηκαν θα μπορούσαν να αποδοθούν σε αιτίες που δεν οφείλονται στο Covid [γεγονότα 7, 9 & 19].  
-------  
 
* 3. Οι μετρήσεις των "θανάτων από το Covid" είναι τεχνητά διογκωμένες.  
 
Οι χώρες σε όλο τον κόσμο ορίζουν ως "θάνατο από Covid" τον "θάνατο από οποιαδήποτε αιτία εντός 28/30/60 ημερών από τη θετική εξέταση".  
 
Αξιωματούχοι υγειονομικής περίθαλψης από την Ιταλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Βόρεια Ιρλανδία και άλλες χώρες έχουν, όλοι τους, παραδεχθεί αυτή την πρακτική: 
 
Η κατάργηση οποιασδήποτε διάκρισης μεταξύ του θανάτου από Covid και του θανάτου από κάτι άλλο μετά από θετικό τεστ για Covid θα οδηγήσει φυσικά σε υπερκαταμέτρηση των "θανάτων από Covid". Ο Βρετανός παθολόγος Dr. John Lee προειδοποιούσε για αυτή τη "σημαντική υπερεκτίμηση" ήδη από την περασμένη άνοιξη. Άλλες συστημικές πηγές το ανέφεραν επίσης.  
 
Λαμβάνοντας υπόψη το τεράστιο ποσοστό των "ασυμπτωματικών" μολύνσεων από το Covid [14], τη γνωστή επικράτηση σοβαρών συννοσηροτήτων [γεγονός 4] και τη δυνατότητα ψευδώς θετικών εξετάσεων [γεγονός 18], αυτό καθιστά τους αριθμούς θανάτων από το Covid εξαιρετικά αναξιόπιστα στατιστικά στοιχεία.  
-------  
 
* 4. Η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων από Covid έχει σοβαρές συννοσηρότητες.  
 
Τον Μάρτιο του 2020, η ιταλική κυβέρνηση δημοσίευσε στατιστικά στοιχεία που έδειχναν ότι το 99,2% των "θανάτων από Covid" είχαν τουλάχιστον μία σοβαρή συννοσηρότητα.  
 
Αυτές περιλάμβαναν καρκίνο, καρδιακές παθήσεις, άνοια, Αλτσχάιμερ, νεφρική ανεπάρκεια και διαβήτη (μεταξύ άλλων). Πάνω από το 50% από αυτούς είχαν τρεις ή περισσότερες σοβαρές προϋπάρχουσες παθήσεις.  
 
Αυτό το μοτίβο διατηρήθηκε σε όλες τις άλλες χώρες κατά τη διάρκεια της "πανδημίας". Ένα αίτημα FOIA του Οκτωβρίου 2020 προς το ONS του Ηνωμένου Βασιλείου αποκάλυψε ότι λιγότερο από το 10% της επίσημης καταμέτρησης των "θανάτων από Covid" εκείνη την εποχή είχε το Covid ως μοναδική αιτία θανάτου.  
-------  
 
* 5. Η μέση ηλικία του "θανάτου από Covid" είναι μεγαλύτερη από το μέσο προσδόκιμο ζωής.  
 
Η μέση ηλικία θανάτου από "Covid" στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 82,5 έτη. Στην Ιταλία είναι 86 έτη. Στη Γερμανία, 83 έτη. Στην Ελβετία, 86. Στον Καναδά, 86. Στις ΗΠΑ, 78, στην Αυστραλία, 82.  
 
Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις η διάμεση ηλικία ενός "θανάτου Covid" είναι υψηλότερη από το εθνικό προσδόκιμο ζωής.  
 
Ως εκ τούτου, για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, η "πανδημία" είχε ελάχιστες έως μηδαμινές επιπτώσεις στο προσδόκιμο ζωής. Σε αντίθεση με την ισπανική γρίπη, η οποία προκάλεσε 28% πτώση του προσδόκιμου ζωής στις ΗΠΑ μέσα σε μόλις ένα χρόνο. [πηγή]  
-------
 
* 6. Η θνησιμότητα του Covid αντικατοπτρίζει ακριβώς τη φυσική καμπύλη θνησιμότητας.  
 
Στατιστικές μελέτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ινδία έχουν δείξει ότι η καμπύλη για τον "θάνατο Covid" ακολουθεί σχεδόν ακριβώς την καμπύλη για την αναμενόμενη θνησιμότητα:  
 
 
Ο κίνδυνος θανάτου "από το Covid" ακολουθεί, σχεδόν ακριβώς, τον κίνδυνο θανάτου στο υπόβαθρό σας γενικά.  
 
Η μικρή αύξηση για ορισμένες από τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες μπορεί να εξηγηθεί από άλλους παράγοντες [γεγονότα 7, 9 & 19].  
-------
 
* 7. Υπήρξε μαζική αύξηση της χρήσης "παράνομων" DNR (Εντολή ΜΗ Ανάνηψης).  
 
Παρατηρητήρια και κυβερνητικοί οργανισμοί έχουν αναφέρει τεράστια αύξηση στη χρήση των εντολών μη αναζωογόνησης/ανάνηψης (DNR) κατά τους τελευταίους είκοσι μήνες.  
 
Στις ΗΠΑ, τα νοσοκομεία αποφάσισαν "καθολική DNR" για κάθε ασθενή που βρέθηκε θετικός στο Covid, και οι νοσοκόμες που έκαναν καταγγελίες παραδέχθηκαν ότι το σύστημα DNR χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά στη Νέα Υόρκη.  
 
Στο Ηνωμένο Βασίλειο σημειώθηκε μια "πρωτοφανής" αύξηση των "παράνομων" DNR για άτομα με αναπηρία, τα ιατρεία γενικών ιατρών έστελναν επιστολές σε μη τερματικούς ασθενείς συνιστώντας τους να υπογράψουν εντολές DNR, ενώ άλλοι γιατροί υπέγραφαν "γενικές DNR" για ολόκληρους οίκους ευγηρίας.  
 
Μια μελέτη που έγινε από το Sheffield University διαπίστωσε ότι πάνω από το ένα τρίτο όλων των "ύποπτων" ασθενών με Covid είχαν επισυνάψει μια DNR στον φάκελό τους εντός 24 ωρών από την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο.  
 
Η καθολική χρήση εξαναγκασμένων ή παράνομων εντολών DNR θα μπορούσε να εξηγήσει τυχόν αυξήσεις στη θνησιμότητα το 2020/21. [Γεγονότα 2 & 6].  
 
- ΜΕΡΟΣ II: ΛΟΥΚΕΤΑ (Lockdowns) 
 
* 8. Τα λουκέτα δεν αποτρέπουν την εξάπλωση της νόσου.  
 
Υπάρχουν ελάχιστες έως μηδαμινές αποδείξεις ότι τα lockdowns έχουν αντίκτυπο στον περιορισμό των "θανάτων από Covid". Αν συγκρίνετε τις περιοχές που έβαλαν λουκέτο με τις περιοχές που δεν το έκαναν, δεν μπορείτε να δείτε κανένα μοτίβο. 
 

 9. Τα λουκέτα σκοτώνουν ανθρώπους.  
 
Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι τα λουκέτα - μέσω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων ζημιών στη δημόσια υγεία - είναι πιο θανατηφόρα από τον "ιό".  
 
Ο Dr.David Nabarro, ειδικός απεσταλμένος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το Covid-19, περιέγραψε τα lockdowns ως "παγκόσμια καταστροφή" τον Οκτώβριο του 2020:
 
“Εμείς στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δεν υποστηρίζουμε τα λουκέτα ως το κύριο μέσο ελέγχου του ιού[...] φαίνεται ότι μπορεί να έχουμε διπλασιασμό της παγκόσμιας φτώχειας μέχρι το επόμενο έτος. Μπορεί κάλλιστα να έχουμε τουλάχιστον διπλασιασμό του παιδικού υποσιτισμού [...] Πρόκειται για μια τρομερή, φρικτή παγκόσμια καταστροφή".  
 
Μια έκθεση του ΟΗΕ από τον Απρίλιο του 2020 προειδοποιούσε για 100.000 παιδιά που θα σκοτωθούν από τις οικονομικές επιπτώσεις των λουκέτων, ενώ δεκάδες εκατομμύρια άλλα αντιμετωπίζουν πιθανή φτώχεια και λιμό.  
 
Η ανεργία, η φτώχεια, οι αυτοκτονίες, ο αλκοολισμός, η χρήση ναρκωτικών και άλλες κρίσεις κοινωνικής/ψυχικής υγείας κορυφώνονται σε όλο τον κόσμο. Ενώ οι χαμένες και καθυστερημένες χειρουργικές επεμβάσεις και διαγνωστικές εξετάσεις πρόκειται να οδηγήσουν σε αυξημένη θνησιμότητα από καρδιακές παθήσεις, καρκίνο κ.ά. στο εγγύς μέλλον.  
 
Ο αντίκτυπος του κλειδώματος θα μπορούσε να εξηγήσει τις μικρές αυξήσεις στην υπερβολική θνησιμότητα [Γεγονότα 2 & 6].  
-------  
 
* 10. Τα νοσοκομεία δεν ήταν ποτέ ασυνήθιστα υπερφορτωμένα.  
 
Το κύριο επιχείρημα που χρησιμοποιείται για την υπεράσπιση του κλειδώματος είναι ότι η "ισοπέδωση της καμπύλης" θα απέτρεπε την ταχεία εισροή περιστατικών και θα προστάτευε τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης από την κατάρρευση. Αλλά τα περισσότερα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης δεν ήταν ποτέ κοντά στην κατάρρευση.  
 
Τον Μάρτιο του 2020 αναφέρθηκε ότι τα νοσοκομεία στην Ισπανία και την Ιταλία είχαν ξεχειλίσει από ασθενείς, αλλά αυτό συμβαίνει κάθε περίοδο γρίπης. Το 2017 τα ισπανικά νοσοκομεία ήταν στο 200% της χωρητικότητάς τους και το 2015 οι ασθενείς κοιμόντουσαν στους διαδρόμους. Μια δημοσίευση του JAMA από τον Μάρτιο του 2020 διαπίστωσε ότι τα ιταλικά νοσοκομεία "συνήθως λειτουργούν με χωρητικότητα 85-90% κατά τους χειμερινούς μήνες".  
 
 
Στο πλαίσιο της πολιτικής τους για το Covid, το NHS ανακοίνωσε την άνοιξη του 2020 ότι θα: "αναδιοργανώσει τη χωρητικότητα των νοσοκομείων με νέους τρόπους για να αντιμετωπίζει ξεχωριστά τους ασθενείς με Covid και τους μη ασθενείς με Covid" και ότι: "ως αποτέλεσμα τα νοσοκομεία θα αντιμετωπίσουν πιέσεις χωρητικότητας σε χαμηλότερα συνολικά ποσοστά πληρότητας από ό,τι θα συνέβαινε προηγουμένως".  
 
Αυτό σημαίνει ότι αφαίρεσαν χιλιάδες κρεβάτια. Κατά τη διάρκεια μιας υποτιθέμενης θανατηφόρας πανδημίας, μείωσαν τη μέγιστη πληρότητα των νοσοκομείων. Παρά το γεγονός αυτό, το NHS δεν αισθάνθηκε ποτέ πίεση πέρα από την τυπική περίοδο γρίπης, και κατά καιρούς είχε στην πραγματικότητα 4 φορές περισσότερα κενά κρεβάτια από το κανονικό.  
 
Τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ δαπανήθηκαν εκατομμύρια για προσωρινά νοσοκομεία έκτακτης ανάγκης που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ.  
 
- ΜΕΡΟΣ III: ΤΕΣΤ PCR  
 
* 11. Οι δοκιμές PCR δεν σχεδιάστηκαν για τη διάγνωση ασθενειών.  
 
Το τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης με αντίστροφη μεταγραφάση (RT-PCR) περιγράφεται στα μέσα ενημέρωσης ως το "χρυσό πρότυπο" για τη διάγνωση του Covid. Όμως ο βραβευμένος με Νόμπελ εφευρέτης της διαδικασίας, Kary Mullis δεν είχε ποτέ σκοπό να τη χρησιμοποιήσει ως διαγνωστικό εργαλείο, και το δήλωσε δημόσια:  
 
“Η PCR είναι απλώς μια διαδικασία που σας επιτρέπει να φτιάξετε πολλά πράγματα από κάτι. Δεν σου λέει ότι είσαι άρρωστος, ή ότι αυτό στο οποίο κατέληξε θα σε βλάψει ή κάτι τέτοιο".  
 
* 12. Τα τεστ PCR έχουν ιστορικό ανακριβειών και αναξιοπιστίας.  
 
Τα "χρυσά πρότυπα" τεστ PCR για το Covid είναι γνωστό ότι παράγουν πολλά ψευδώς θετικά αποτελέσματα, αντιδρώντας σε υλικό DNA που δεν είναι ειδικό για το Sars-Cov-2.  
 
Μια κινεζική μελέτη διαπίστωσε ότι ο ίδιος ασθενής μπορεί να λάβει δύο διαφορετικά αποτελέσματα από την ίδια εξέταση την ίδια ημέρα. Στη Γερμανία, είναι γνωστό ότι τα τεστ αντέδρασαν σε ιούς του κοινού κρυολογήματος. Μια μελέτη του 2006 διαπίστωσε ότι τα τεστ PCR για έναν ιό αντέδρασαν και σε άλλους ιούς. Το 2007, η εξάρτηση από τα τεστ PCR οδήγησε σε μια "επιδημία" κοκκύτη που δεν υπήρξε ποτέ. Ορισμένες δοκιμές στις ΗΠΑ αντέδρασαν ακόμη και στο αρνητικό δείγμα ελέγχου.  
 
Ο αείμνηστος πρόεδρος της Τανζανίας, John Magufuli, υπέβαλε δείγματα κατσίκας, παπάγιας και πετρελαίου κίνησης σε τεστ PCR, και όλα επέστρεψαν θετικά στον ιό.  
 
Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020 οι ειδικοί παραδέχονταν ότι το τεστ ήταν αναξιόπιστο. Ο Dr. Wang Cheng, πρόεδρος της Κινεζικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών δήλωσε στην κινεζική κρατική τηλεόραση: "Η ακρίβεια των τεστ είναι μόνο 30-50%". Ο ίδιος ο ιστότοπος της αυστραλιανής κυβέρνησης υποστήριξε ότι:"υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία για την αξιολόγηση της ακρίβειας και της κλινικής χρησιμότητας των διαθέσιμων τεστ COVID-19". Και ένα πορτογαλικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τα τεστ PCR είναι "αναξιόπιστα" και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για διάγνωση.
 
Μπορείτε να διαβάσετε λεπτομερείς αναλύσεις των αδυναμιών των τεστ PCR εδώ, εδώ και εδώ.  
-------
 
* 13. Οι τιμές CT των τεστ PCR είναι πολύ υψηλές.  
 
Οι δοκιμές PCR εκτελούνται σε κύκλους, ο αριθμός των κύκλων που χρησιμοποιείτε για να λάβετε το αποτέλεσμά σας είναι γνωστός ως "κατώφλι κύκλου" ή τιμή CT. Ο Kary Mullis είπε:  
 
"Εάν πρέπει να εκτελέσετε περισσότερους από 40 κύκλους[...] υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα με την PCR σας".  
 
Οι κατευθυντήριες γραμμές της MIQE PCR συμφωνούν, αναφέροντας: "Οι τιμές [CT] υψηλότερες από 40 είναι ύποπτες λόγω της υπονοούμενης χαμηλής απόδοσης και γενικά δεν πρέπει να αναφέρονται." Ο ίδιος ο Dr. Fauci παραδέχθηκε μάλιστα ότι οτιδήποτε πάνω από 35 κύκλους δεν είναι σχεδόν ποτέ καλλιεργήσιμο.  
 
Η Dr.Juliet Morrison, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Riverside, δήλωσε στους New York Times: “Οποιοδήποτε τεστ με όριο κύκλου πάνω από 35 είναι πολύ ευαίσθητο...Είμαι σοκαρισμένη που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι 40 [κύκλοι] θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν θετικό αποτέλεσμα... Ένα πιο λογικό όριο θα ήταν 30 έως 35″.  
 
Στο ίδιο άρθρο ο Dr. Michael Mina, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, δήλωσε ότι το όριο θα έπρεπε να είναι 30. Ο συντάκτης συνεχίζει επισημαίνοντας ότι η μείωση του CT από 40 σε 30 θα είχε μειώσει τα "κρούσματα covid" σε ορισμένες πολιτείες έως και 90%.  
 
Τα ίδια τα δεδομένα του CDC υποδεικνύουν ότι κανένα δείγμα άνω των 33 κύκλων δεν θα μπορούσε να καλλιεργηθεί, και το Ινστιτούτο Robert Koch της Γερμανίας λέει ότι: τίποτα άνω των 30 κύκλων δεν είναι πιθανό να είναι μολυσματικό.  
 
Παρά ταύτα, είναι γνωστό ότι σχεδόν όλα τα εργαστήρια στις ΗΠΑ εκτελούν τις εξετάσεις τους σε τουλάχιστον 37 κύκλους και μερικές φορές σε 45. Οι κανόνες της "τυποποιημένης διαδικασίας λειτουργίας" του NHS για τις δοκιμές PCR θέτουν το όριο στους 40 κύκλους.  
 
Με βάση όσα γνωρίζουμε για τις τιμές CT, η πλειονότητα των αποτελεσμάτων των δοκιμών PCR είναι στην καλύτερη περίπτωση αμφισβητήσιμα.  
-------
 
* 14. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (δύο φορές) παραδέχθηκε ότι οι δοκιμές PCR παρήγαγαν ψευδώς θετικά αποτελέσματα.  
 
Τον Δεκέμβριο του 2020 ο ΠΟΥ εξέδωσε ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία PCR, δίνοντας οδηγίες στα εργαστήρια να προσέχουν τις υψηλές τιμές CT που προκαλούν ψευδώς θετικά αποτελέσματα:  
 
“όταν τα δείγματα επιστρέφουν υψηλή τιμή Ct, αυτό σημαίνει ότι απαιτήθηκαν πολλοί κύκλοι για την ανίχνευση του ιού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η διάκριση μεταξύ του θορύβου υποβάθρου και της πραγματικής παρουσίας του ιού-στόχου είναι δύσκολο να εξακριβωθεί.”  
 
Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2021, ο ΠΟΥ δημοσίευσε άλλο ένα υπόμνημα, αυτή τη φορά προειδοποιώντας ότι τα "ασυμπτωματικά" θετικά τεστ PCR θα πρέπει να επανεξεταστούν, διότι ενδέχεται να είναι ψευδώς θετικά:
 
“Όταν τα αποτελέσματα της εξέτασης δεν αντιστοιχούν στην κλινική εικόνα, πρέπει να λαμβάνεται νέο δείγμα και να επανεξετάζεται με την ίδια ή διαφορετική τεχνολογία NAT.”  
 
(Σημ.: Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια ούτε καμμία απολύτως εξειδίκευση για να αντιληφθεί ο αναγνώστης, ότι άπαντες οι συμμετέχοντες στην απάτη “Covid” υποκρίνονται ότι τάχα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια μέθοδο, για έναν εντελώς διαφορετικό σκοπό, από αυτόν για τον οποίο εφευρέθηκε καταλήγοντας το όλο εγχείρημα τους σε θέατρο του παραλόγου με τίτλο: “Εδώ οι καλές “τιμές κατωφλιού” CT.. Πάρε κόσμε.”)  
-------  
 
* 15. Η επιστηµονική βάση για τα τεστ Covid (PCR) είναι αµφισβητήσιµη.  
 
Το γονιδίωμα του ιού Sars-Cov-2 υποτίθεται ότι αλληλουχήθηκε από Κινέζους επιστήμονες τον Δεκέμβριο του 2019 και στη συνέχεια δημοσιεύθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2020. Λιγότερο από δύο εβδομάδες αργότερα, Γερμανοί ιολόγοι (Christian Drosten κ.ά.) είχαν υποτίθεται χρησιμοποιήσει το γονιδίωμα για να δημιουργήσουν δοκιμασίες για τεστ PCR.  
 
Έγραψαν μια εργασία με τίτλο Detection of 2019 novel coronavirus (2019-nCoV) by real-time RT-PCR, η οποία υποβλήθηκε για δημοσίευση στις 21 Ιανουαρίου 2020 και στη συνέχεια έγινε δεκτή στις 22 Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι η εργασία υποτίθεται ότι "αξιολογήθηκε από ομότιμους" σε λιγότερο από 24 ώρες. Μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί εβδομάδες.  
 
Έκτοτε, μια κοινοπραξία από περισσότερους από σαράντα επιστήμονες των Επιστημών Ζωής ζήτησε την απόσυρση της δημοσίευσης, συντάσσοντας μια μακροσκελή έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς 10 σημαντικά λάθη στη μεθοδολογία της δημοσίευσης.  
 
Ζήτησαν επίσης τη δημοσιοποίηση της έκθεσης αξιολόγησης της εργασίας, για να αποδείξουν ότι η εργασία πέρασε πράγματι από τη διαδικασία αξιολόγησης. Το περιοδικό δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί.  
 
Οι δοκιμασίες (assays) Corman-Drosten αποτελούν τη ρίζα κάθε δοκιμής PCR της Covid στον κόσμο. Εάν η εργασία είναι αμφισβητήσιμη, κάθε δοκιμή PCR είναι επίσης αμφισβητήσιμη.  
 
- ΜΕΡΟΣ IV: "ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚH ΛΟIΜΩΞΗ"  
 
* 16. Η πλειονότητα των λοιμώξεων Covid είναι "ασυμπτωματικές".  
 
Ήδη από τον Μάρτιο του 2020, μελέτες που έγιναν στην Ιταλία έδειχναν ότι το 50-75% των θετικών δοκιμών Covid δεν είχαν συμπτώματα. Μια άλλη βρετανική μελέτη από τον Αύγουστο του 2020 διαπίστωσε ότι το 86% των "ασθενών με Covid" δεν παρουσίαζαν καθόλου συμπτώματα από τον ιό.
 
Είναι κυριολεκτικά αδύνατο να διακρίνει κανείς τη διαφορά μεταξύ μιας "ασυμπτωματικής περίπτωσης" και ενός ψευδώς θετικού αποτελέσματος της εξέτασης.  
-------  
 
* 17. Υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία που υποστηρίζουν τον υποτιθέμενο κίνδυνο της "ασυμπτωματικής μετάδοσης".  
 
Τον Ιούνιο του 2020, η Dr. Maria Van Kerkhove, επικεφαλής της μονάδας αναδυόμενων ασθενειών και ζωονόσων του ΠΟΥ, δήλωσε:  
“Από τα δεδομένα που έχουμε, φαίνεται ότι εξακολουθεί να είναι σπάνιο το γεγονός ότι ένα ασυμπτωματικό άτομο μεταδίδει πραγματικά σε ένα δευτερογενές άτομο,"  
 
Μια μετα-ανάλυση των μελετών του Covid, που δημοσιεύθηκε από το Journal of the American Medical Association (JAMA) τον Δεκέμβριο του 2020, διαπίστωσε ότι οι ασυμπτωματικοί φορείς είχαν πιθανότητα λιγότερο από 1% να μολύνουν άτομα μέσα στο νοικοκυριό τους. Μια άλλη μελέτη, που έγινε για τη γρίπη το 2009, διαπίστωσε ότι:
 
“...περιορισμένα στοιχεία που υποδηλώνουν τη σημασία της [ασυμπτωματικής] μετάδοσης. Ο ρόλος των ασυμπτωματικών ή προσυμπτωματικών ατόμων που έχουν προσβληθεί από γρίπη στη μετάδοση της νόσου μπορεί να έχει υπερεκτιμηθεί...".  
 
Δεδομένων των γνωστών ελαττωμάτων των δοκιμών PCR, πολλά "ασυμπτωματικά περιστατικά" μπορεί να είναι ψευδώς θετικά [γεγονός 14].  
 
- ΜEΡΟΣ V: ΑΝΑΠΝΕΥΣΤHΡΕΣ  
 
* 18. Ο αερισμός ΔΕΝ αποτελεί θεραπεία για τους ιούς του αναπνευστικού συστήματος.  
 
Ο μηχανικός αερισμός δεν αποτελεί, και ποτέ δεν αποτέλεσε, συνιστώμενη θεραπεία για αναπνευστική λοίμωξη οποιουδήποτε είδους. Τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, πολλοί γιατροί εμφανίστηκαν αμφισβητώντας τη χρήση των αναπνευστήρων για τη θεραπεία του "Covid".  
 
Γράφοντας στην εφημερίδα The Spectator, ο Dr. Matt Strauss δήλωσε:  
 
“Οι αναπνευστήρες δεν θεραπεύουν καμία ασθένεια. Μπορούν να γεμίσουν τους πνεύμονές σας με αέρα όταν βρεθείτε σε αδυναμία να το κάνετε μόνοι σας. Στη συνείδηση του κοινού συνδέονται με τις πνευμονοπάθειες, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι αυτή η πιο συνηθισμένη ή η πιο κατάλληλη εφαρμογή τους.”  
 
Ο Γερμανός πνευμονολόγος Dr. Thomas Voshaar, πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολογικών Κλινικών δήλωσε:  
“Όταν διαβάσαμε τις πρώτες μελέτες και αναφορές από την Κίνα και την Ιταλία, αναρωτηθήκαμε αμέσως γιατί η διασωλήνωση ήταν τόσο συχνή εκεί. Αυτό ερχόταν σε αντίθεση με την κλινική μας εμπειρία με την ιογενή πνευμονία.”  
 
Παρά το γεγονός αυτό, ο ΠΟΥ, το CDC, το ECDC και το NHS "συνέστησαν" στους ασθενείς με Covid να αερίζονται αντί να χρησιμοποιούν μη επεμβατικές μεθόδους.  
 
Αυτό δεν ήταν μια ιατρική πολιτική που σχεδιάστηκε για την καλύτερη δυνατή θεραπεία των ασθενών, αλλά μάλλον για να μειωθεί η υποθετική εξάπλωση του Covid, εμποδίζοντας τους ασθενείς να εκπνέουν σταγονίδια αερολύματος.  
-------
 
* 19. Οι αναπνευστήρες σκότωναν ανθρώπους.  
 
Η τοποθέτηση κάποιου που πάσχει από γρίπη, πνευμονία, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή οποιαδήποτε άλλη πάθηση που περιορίζει την αναπνοή ή επηρεάζει τους πνεύμονες, δεν θα ανακουφίσει κανένα από αυτά τα συμπτώματα. Στην πραγματικότητα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τα επιδεινώσει και θα σκοτώσει πολλούς από αυτούς.  
 
Οι σωλήνες διασωλήνωσης αποτελούν πηγή πιθανής μόλυνσης γνωστής ως "πνευμονία που σχετίζεται με τον αναπνευστήρα", η οποία σύμφωνα με μελέτες επηρεάζει έως και το 28% όλων των ατόμων που τοποθετούνται σε αναπνευστήρα και σκοτώνει το 20-55% των ατόμων που μολύνονται.  
 
Ο μηχανικός αερισμός είναι επίσης επιζήμιος για τη φυσική δομή των πνευμόνων, με αποτέλεσμα την "πνευμονική βλάβη που προκαλείται από τον αναπνευστήρα", η οποία μπορεί να επηρεάσει δραματικά την ποιότητα ζωής και να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο.  
 
 
Σύμφωνα με τη "μυστική νοσοκόμα", οι αναπνευστήρες χρησιμοποιούνταν τόσο ακατάλληλα στη Νέα Υόρκη, που κατέστρεφαν τους πνεύμονες των ασθενών: 
 
Αυτή η πολιτική ήταν στην καλύτερη περίπτωση αμέλεια και στη χειρότερη περίπτωση πιθανώς εσκεμμένη δολοφονία. Αυτή η κακή χρήση των αναπνευστήρων θα μπορούσε να ευθύνεται για οποιαδήποτε αύξηση της θνησιμότητας το 2020/21 [Γεγονότα 2 & 6].  
 
– ΜΕΡΟΣ VI: ΜΑΣΚΕΣ
 
 * 20. Οι μάσκες δεν λειτουργούν
 
Τουλάχιστον δώδεκα επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι μάσκες δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν την εξάπλωση των αναπνευστικών ιών.  
 
Μια μετα-ανάλυση που δημοσιεύθηκε από το CDC τον Μάιο του 2020 διαπίστωσε ότι: "δεν υπάρχει σημαντική μείωση της μετάδοσης της γρίπης με τη χρήση μάσκας προσώπου".  
 
Μια άλλη μελέτη με πάνω από 8.000 άτομα διαπίστωσε ότι οι μάσκες: "δεν φάνηκε να είναι αποτελεσματικές κατά των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού ούτε κατά των κλινικών λοιμώξεων του αναπνευστικού".  
 
Είναι κυριολεκτικά πάρα πολλές για να τις παραθέσω όλες, αλλά μπορείτε να τις διαβάσετε: [1][2][3][4][5][6][7][8][9][10] Ή διαβάστε μια περίληψη από την SPR εδώ.  
 
Ενώ έχουν γίνει κάποιες μελέτες που ισχυρίζονται ότι δείχνουν ότι η μάσκα λειτουργεί για το Covid, είναι όλες σοβαρά ελαττωματικές. Η μία βασίστηκε σε έρευνες με αυτοαναφορές ως δεδομένα. Μια άλλη ήταν τόσο κακοσχεδιασμένη που μια ομάδα εμπειρογνωμόνων απαίτησε την απόσυρσή της. Μια τρίτη αποσύρθηκε αφού οι προβλέψεις της αποδείχθηκαν εντελώς λανθασμένες.  
 
Ο ΠΟΥ ανέθεσε τη δική του μετα-ανάλυση στο Lancet, αλλά η μελέτη αυτή εξέτασε μόνο τις μάσκες N95 και μόνο σε νοσοκομεία. [Για την πλήρη ανάλυση των κακών δεδομένων αυτής της μελέτης κάντε κλικ εδώ.]  
 
Εκτός από τα επιστημονικά στοιχεία, υπάρχουν πολλά στοιχεία από τον πραγματικό κόσμο που αποδεικνύουν ότι οι μάσκες δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν την εξάπλωση της ασθένειας.  
 
Για παράδειγμα, η Βόρεια Ντακότα και η Νότια Ντακότα είχαν σχεδόν πανομοιότυπα ποσοστά κρουσμάτων, παρόλο που η μία είχε υποχρέωση χρήσης μάσκας και η άλλη όχι: 
 
Στο Κάνσας, οι κομητείες χωρίς εντολή για μάσκες είχαν στην πραγματικότητα λιγότερα "κρούσματα" Covid από τις κομητείες με εντολή για μάσκες. Και παρά το γεγονός ότι οι μάσκες είναι πολύ διαδεδομένες στην Ιαπωνία, το 2019 είχε το χειρότερο ξέσπασμα γρίπης των τελευταίων δεκαετιών.  
-------
 
* 21. Οι μάσκες κάνουν κακό στην υγεία σας.  
 
Η χρήση μάσκας για μεγάλα χρονικά διαστήματα, η χρήση της ίδιας μάσκας περισσότερες από μία φορές και άλλες πτυχές των υφασμάτινων μασκών μπορεί να κάνουν κακό στην υγεία σας. Μια μακροχρόνια μελέτη σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες της χρήσης μάσκας δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το International Journal of Environmental Research and Public Health  
 
Ο Dr. James Meehan ανέφερε τον Αύγουστο του 2020 ότι έβλεπε αυξήσεις σε βακτηριακή πνευμονία, μυκητιασικές λοιμώξεις, εξανθήματα στο πρόσωπο.  
 
Οι μάσκες είναι επίσης γνωστό ότι περιέχουν πλαστικές μικροΐνες, οι οποίες βλάπτουν τους πνεύμονες όταν εισπνέονται και μπορεί να είναι δυνητικά καρκινογόνες.  
 
Τα παιδιά που φορούν μάσκες ενθαρρύνουν την αναπνοή από το στόμα, η οποία οδηγεί σε παραμορφώσεις του προσώπου.  
 
Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν λιποθυμήσει λόγω δηλητηρίασης από CO2 ενώ φορούσαν τις μάσκες τους, ενώ ορισμένα παιδιά στην Κίνα υπέστησαν ακόμη και αιφνίδια καρδιακή ανακοπή.  
-------
 
* 22. Οι μάσκες κάνουν κακό στον πλανήτη.  
 
Εκατομμύρια επί εκατομμυρίων μάσκες μίας χρήσης χρησιμοποιούνται κάθε μήνα για πάνω από ένα χρόνο. Μια έκθεση του ΟΗΕ διαπίστωσε ότι η πανδημία Covid19 θα έχει ως αποτέλεσμα τα πλαστικά απόβλητα να υπερδιπλασιαστούν τα επόμενα χρόνια. και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι μάσκες προσώπου.  
 
Η έκθεση συνεχίζει να προειδοποιεί ότι αυτές οι μάσκες (και άλλα ιατρικά απόβλητα) θα φράξουν τα συστήματα αποχέτευσης και άρδευσης, γεγονός που θα έχει αντίκτυπο στη δημόσια υγεία, την άρδευση και τη γεωργία.
 
Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Swansea διαπίστωσε ότι "βαρέα μέταλλα και πλαστικές ίνες απελευθερώνονται όταν οι μάσκες απόρριψης βυθίζονται στο νερό". Τα υλικά αυτά είναι τοξικά τόσο για τους ανθρώπους όσο και για την άγρια ζωή.  
 
– ΜEΡΟΣ VII: ΕΜΒOΛΙΑ  
 
* 23. Τα "εμβόλια" του Covid είναι εντελώς πρωτοφανή.  
 
Πριν από το 2020 δεν είχε ποτέ αναπτυχθεί κανένα επιτυχημένο εμβόλιο κατά ανθρώπινου κοροναϊού. Από τότε φέρεται να έχουμε φτιάξει 20 από αυτά μέσα σε 18 μήνες.  
 
Οι επιστήμονες προσπαθούσαν να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά του SARS και του MERS εδώ και χρόνια με μικρή επιτυχία. Ορισμένα από τα αποτυχημένα εμβόλια SARS προκάλεσαν στην πραγματικότητα υπερευαισθησία στον ιό SARS. Αυτό σημαίνει ότι τα εμβολιασμένα ποντίκια θα μπορούσαν δυνητικά να νοσήσουν πιο σοβαρά από τα μη εμβολιασμένα ποντίκια. Μια άλλη προσπάθεια προκάλεσε ηπατική βλάβη σε κουνάβια.  
 
Ενώ τα παραδοσιακά εμβόλια λειτουργούν εκθέτοντας τον οργανισμό σε ένα εξασθενημένο στέλεχος του μικροοργανισμού που ευθύνεται για την πρόκληση της νόσου, αυτά τα νέα εμβόλια Covid είναι εμβόλια mRNA.  
 
Τα εμβόλια mRNA (αγγελιοφόρο ριβονουκλεϊκό οξύ) θεωρητικά λειτουργούν με την έγχυση ιικού mRNA στο σώμα, όπου αναπαράγεται μέσα στα κύτταρά σας και ενθαρρύνει το σώμα σας να αναγνωρίσει και να παράγει αντιγόνα για τις "πρωτεΐνες αιχμής" του ιού. Αποτελούν αντικείμενο έρευνας από τη δεκαετία του 1990, αλλά πριν από το 2020 κανένα εμβόλιο mRNA δεν εγκρίθηκε ποτέ για χρήση.  
-------
 
* 24. Τα εμβόλια δεν παρέχουν ανοσία ούτε αποτρέπουν τη μετάδοση.  
 
Είναι εύκολα παραδεκτό ότι τα "εμβόλια" του Covid δεν παρέχουν ανοσία από τη μόλυνση και δεν σας εμποδίζουν να μεταδώσετε τη νόσο σε άλλους. Πράγματι, ένα άρθρο στο British Medical Journal υπογράμμισε ότι οι μελέτες για τα εμβόλια δεν είχαν σχεδιαστεί για να προσπαθήσουν καν να αξιολογήσουν αν τα "εμβόλια" περιόριζαν τη μετάδοση.  
 
Οι ίδιοι οι κατασκευαστές εμβολίων, κατά την κυκλοφορία των μη δοκιμασμένων γονιδιακών θεραπειών mRNA, ήταν απολύτως σαφείς ότι η "αποτελεσματικότητα" του προϊόντος τους βασιζόταν στη "μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων".  
-------
 
* 25. Τα εμβόλια έγιναν εσπευσμένα και έχουν άγνωστες μακροχρόνιες επιπτώσεις.  
 
Η ανάπτυξη εμβολίων είναι μια αργή, επίπονη διαδικασία. Συνήθως, από την ανάπτυξη μέχρι τις δοκιμές και τελικά την έγκριση για δημόσια χρήση χρειάζονται πολλά χρόνια. Τα διάφορα εμβόλια για το Covid αναπτύχθηκαν και εγκρίθηκαν όλα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Προφανώς δεν μπορούν να υπάρξουν μακροπρόθεσμα δεδομένα ασφάλειας για χημικές ουσίες που είναι ηλικίας μικρότερης του ενός έτους.  
 
Η Pfizer παραδέχεται ακόμη ότι αυτό ισχύει στη σύμβαση προμήθειας που διέρρευσε μεταξύ του φαρμακευτικού γίγαντα και της κυβέρνησης της Αλβανίας:
 
“οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν είναι επί του παρόντος γνωστές και ότι μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου που δεν είναι επί του παρόντος γνωστές.”  
 
Επιπλέον, κανένα από τα εμβόλια δεν έχει υποβληθεί σε κατάλληλες δοκιμές. Πολλά από αυτά παρέλειψαν εντελώς τις δοκιμές αρχικών σταδίων και οι δοκιμές σε ανθρώπους σε προχωρημένο στάδιο είτε δεν έχουν αξιολογηθεί από ομότιμους, είτε δεν έχουν δημοσιεύσει τα δεδομένα τους, είτε δεν θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2023 είτε εγκαταλείφθηκαν μετά από "σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες".  
-------  
 
* 26. Οι κατασκευαστές εμβολίων έχουν λάβει νομική αποζημίωση σε περίπτωση που προκαλέσουν βλάβη.  
 
Ο νόμος των ΗΠΑ για τη δημόσια ετοιμότητα και την ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης (PREP) χορηγεί ασυλία τουλάχιστον μέχρι το 2024.  
 
Ο νόμος της ΕΕ για την αδειοδότηση προϊόντων κάνει το ίδιο, ενώ υπάρχουν αναφορές για ρήτρες εμπιστευτικής ευθύνης στις συμβάσεις που υπέγραψε η ΕΕ με τους κατασκευαστές εμβολίων.  
 
Το Ηνωμένο Βασίλειο προχώρησε ακόμη παραπέρα, χορηγώντας μόνιμη νομική αποζημίωση στην κυβέρνηση, και σε κάθε υπάλληλό της, για οποιαδήποτε βλάβη προκληθεί όταν ένας ασθενής υποβάλλεται σε θεραπεία για το Covid19 ή για "ύποπτο Covid19".  
 
Και πάλι, η αλβανική σύμβαση που διέρρευσε υποδηλώνει ότι η Pfizer, τουλάχιστον, κατέστησε αυτή την αποζημίωση τυπική απαίτηση για την προμήθεια εμβολίων Covid:
 
“Ο αγοραστής συμφωνεί με το παρόν να αποζημιώσει, να υπερασπιστεί και να απαλλάξει την Pfizer [...] από και έναντι όλων των αγωγών, αξιώσεων, ενεργειών, απαιτήσεων, απωλειών, ζημιών, ευθυνών, διακανονισμών, ποινών, προστίμων, εξόδων και δαπανών”
 
-- ΜEΡΟΣ VIII: ΕΞΑΠAΤΗΣΗ & ΠΡOΓΝΩΣΗ  
 
* 27. Η ΕΕ ετοίμαζε "διαβατήρια εμβολίων" τουλάχιστον ένα ΕΤΟΣ πριν από την έναρξη της πανδημίας.  
 
Τα προτεινόμενα αντίμετρα για το COVID, τα οποία παρουσιάζονται στο κοινό ως αυτοσχέδια μέτρα έκτακτης ανάγκης, υπάρχουν από πριν από την εμφάνιση της νόσου.  
 
Δύο έγγραφα της ΕΕ που δημοσιεύθηκαν το 2018, το "2018 State of Vaccine Confidence" και μια τεχνική έκθεση με τίτλο "Designing and implementing an immunisation information system" (Σχεδιασμός και εφαρμογή ενός συστήματος πληροφοριών για την ανοσοποίηση), συζήτησαν την πιθανότητα ενός συστήματος παρακολούθησης των εμβολιασμών σε ολόκληρη την ΕΕ.  
 
Τα έγγραφα αυτά συνδυάστηκαν στον "χάρτη πορείας εμβολιασμού" του 2019, ο οποίος (μεταξύ άλλων) καθιέρωσε μια "μελέτη σκοπιμότητας" σχετικά με τα διαβατήρια εμβολίων που θα ξεκινήσει το 2019 και θα ολοκληρωθεί το 2021: 
 
Τα τελικά συμπεράσματα αυτής της έκθεσης δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο του 2019, μόλις ένα μήνα πριν από το γεγονός 201 (παρακάτω).  
-------
 
* 28. Μια "εκπαιδευτική άσκηση" προέβλεψε την πανδημία μόλις εβδομάδες πριν από την έναρξή της.  
 
Τον Οκτώβριο του 2019 το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins πραγματοποίησαν το Event 201. Αυτή ήταν μια εκπαιδευτική άσκηση που βασίστηκε σε έναν ζωονοσογόνο κορονοϊό που ξεκίνησε μια παγκόσμια πανδημία. Η άσκηση χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates και τη συμμαχία εμβολίων GAVI.  
 
Η άσκηση δημοσίευσε τα πορίσματα και τις συστάσεις της τον Νοέμβριο του 2019 ως "έκκληση για δράση". Ένα μήνα αργότερα, η Κίνα κατέγραψε το πρώτο κρούσμα του "Covid".
-------  
 
* 29. Από τις αρχές του 2020, η γρίπη έχει "εξαφανιστεί".  
 
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τον Φεβρουάριο του 2020, τα κρούσματα γρίπης φέρονται να έχουν μειωθεί κατά πάνω από 98%. 
 
Δεν είναι μόνον οι ΗΠΑ επίσης, παγκοσμίως η γρίπη έχει προφανώς εξαφανιστεί σχεδόν εντελώς.  
 
Εν τω μεταξύ, μια νέα ασθένεια που ονομάζεται "Covid", η οποία έχει πανομοιότυπα συμπτώματα και παρόμοιο ποσοστό θνησιμότητας με τη γρίπη, υποτίθεται ότι σαρώνει τον πλανήτη.  
-------  
 
* 30. Η ελίτ έκανε περιουσίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.  
 
Από την έναρξη του λουκέτου οι πλουσιότεροι άνθρωποι έχουν γίνει σημαντικά πλουσιότεροι. Το Forbes ανέφερε ότι 40 νέοι δισεκατομμυριούχοι δημιουργήθηκαν "πολεμώντας τον κορονοϊό", με 9 από αυτούς να είναι κατασκευαστές εμβολίων.  
 
Είναι σαφές ότι ο αριθμός αυτός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος μέχρι τώρα.
 
Αυτά είναι τα ζωτικά στοιχεία της πανδημίας, που παρουσιάζονται εδώ ως πηγή για να σας βοηθήσουν να διατυπώσετε και να υποστηρίξετε τα επιχειρήματά σας με φίλους ή αγνώστους. Ευχαριστούμε όλους τους ερευνητές που συνέταξαν και συνέλεξαν αυτές τις πληροφορίες τους τελευταίους είκοσι μήνες, ιδίως την Swiss Policy Research.  
Αν έχετε κάτι που θα θέλατε να συμπεριλάβετε, ενημερώστε μας στα σχόλια  
______________  
 
Δικτυογραφία:  
30 facts you NEED to know: Your Covid Cribsheet – OffGuardian  



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.