29 Σεπτεμβρίου 2021

Διασωλήνωση με την κοινή λογική

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)
 
Ετοιμόρροπη η κοινωνία μας. Ωσεί παρούσα η Πολιτεία. Στην Εντατική η Δημοκρατία /Κ.Δ.Πολίτευμα. Η γραφειοκρατία με διάχυση της ευθύνης. Ακόμη και σε τομείς όπου απαιτείται υπευθυνότητα, γνώσεις, λήψη άμεσων αποφάσεων, όπως στην νοσηλεία – διασωλήνωση ασθενούντων από covid 19. Ενεργούμε σπασμωδικά, επιπόλαια, πρόχειρα ή και επικίνδυνα.  
 
Συμβαίνουν αδιανόητα πράγματι πράγματα.  
Οι γιατροί – ως αρμόδιοι – δεν επιτρέπεται (!) να προβούν σε περίπτωση ιατρικώς ενδεδειγμένης διασωλήνωσης, αν ο ασθενής ή οι συγγενείς του, για δικούς τους λόγους, το αρνηθούν!.... 
 
Αυτό –εκτός από αδιανόητο και κλαυσιγελαστικό (=προξενεί κλαυσίγελο) ενέχει και επιπτώσεις /καταδίκες.  
 
Προ του –πρωτοφανούς και εικονικού αδιεξόδου- αποφασίστηκε η παρέμβαση εισαγγελικού λειτουργού, ο οποίος και θα αποφανθεί /αποφασίσει για το ορθό /επιβεβλημένο ή μη της διασωλήνωσης (;). 
 
Φρονώ όμως ότι και πάλι – εκτός από την νομική –δεν υπάρχει κάλυψη ηθική /χριστιανική/δεοντολογική για τους θεράποντες. Αλήθεια, τι τους παρωθεί να πράξουν: ο όρκος και το λειτούργημά τους; Τι γίνεται με την (χριστιανική) πίστη τους; Δεν θα πρέπει να ερωτηθεί το Ιερατείο της Εκκλησίας , η –και – ο παπάς της Ενορίας του αρρώστου; (Σ.Σ Όχι και τόσο καθ’ υπερβολήν, θα έλεγα, και οι εφημέριοι των συγγενών, των Ιατρών, των Εισαγγελέων των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου κ.ο.κ. Θα προσέθετα και των Συνδικαλιστών , αλλά δεν φαίνεται τουλάχιστον να … έχουν το Θεό τους). 
 
Συμπληρωματικά –και για να ολοκληρωθεί η εικόνα της λογικής και της υπευθυνότητας –θα προσθέσω και όσους συνδέονται έμμεσα με τον ή την υποδιασωλήνωση (όπως ο περιπτεράς, ο κρεοπώλης, το supermarket κ.α που έχουν … έντονο χρηματικό συμφέρον και συνεπώς αγωνιούν για την εξέλιξη /πορεία του νοσηλευόμενου /νης. 
 
Ας μην παραθεωρούμε την Βιοηθική, τη Κοινωνιολογία, τις πολιτικές πεποιθήσεις, καθώς και ό,τι εμπλέκεται (υποχρεωτικά;) εκεί όπου ο παραλογισμός και οι ανευθυνότητα προσκαλούν τόσο για συμμετοχή όσο και για συνευθύνη.  
 
Τελικά αποφάσεις δεν θα παίρνουν οι ειδικοί, αλλά όλοι οι περιφερόμενοι, συγγενείς, φίλοι, κόμματα, ιδεολογίες, συνδικαλιστές, και κάθε περαστικός λειτουργός της ανοησίας και του χαβαλέ.  
 
‘Αραγε ετούτος ο εσμός των άσχετων αυτογελοιοποιούμενων εμπλεκόμενων σε αλλότρια επαγγέλματα και άγνωρα για αυτούς πεδία, έχει αντιληφθεί τι διαπράττει;  
 
Αλλά και όλοι οι υπόλοιποι, εμείς οι καναπεδάνθρωποι που ανεχόμαστε την θλιβερή κατάσταση; Όμως –αθέλητα ή μη- συμμετέχουμε ως …… αξιοκατάκριτοι κομπάρσοι στην όλη αθλιότητα αδιαμαρτύρητα. Δεν βλέπουμε πως –πρακτικά – αχρηστεύονται οι επαγγελματίες ειδικοί (σήμερα οι γιατροί, αύριο οι εφημέριοι, οι πιλότοι, οι στρατιωτικοί, οι δικαστικοί κ.ο.κ) και οι όποιες αποφάσεις θα είναι … συλλογικές με συμμετοχή ευρύτατη σχετικών και ασχέτων!.... Αυτό θέλουμε;  
 
Είναι υποχρέωση της Πολιτείας, της –εκάστοτε – Κυβέρνησης να τοποθετηθεί και να θωρακίσει τους Ιατρούς και τα Νοσοκομεία.  
 
Όποιος θέλει να κάνει το κέφι του (είτε μόνος ή κατόπιν συγγενικού συμβουλίου) ας υπογράψει και ας φύγει. Ή, το ορθότερο, να μην προσέρχεται καν για νοσηλεία. Ας καταφύγει στον περιπτερά ή τον καστανά της γειτονιάς. Ξερόλας Νεοέλληνας πιθανότατα να είναι. Άρα θα γνωρίζει σε τι είδους θεραπεία θα πρέπει να υποβληθεί.  
 
ΥΓ. Φαίνεται πως το πηγάδι της αυτογελοιοποίησης μας, έχει βάθος απύθμενο /απροσμέτρητο.  
Επιβάλλεται άμεσα η διασωλήνωση μας (κατ’ εξοχήν των αρμοδίων) με την κοινή λογική!.Share

2 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΛΕΕΙ .............. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΠΤΑ ΔΟΛΙΑ Κ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΡΑΤΩ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ Κ ΑΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ Ο ΙΟΣ ΘΑ ΞΕΜΟΝΑΧΙΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ .....

δον κιx ο τις είπε...

Ο ειδικός μόνο να προτείνει νομιμοποιείται...

γιατί, ανά τους αιώνες
οι ειδικοί...
γίνονται... όργανα...
επιβολής...

όπως τον προηγούμενο αιώνα

οι μαύρες...
οι σταχτιές...
οι κόκκινες...

α π ο χ ρ ώ σ ε ι ς

τού πανούργου
α υ τ α ρ χ ι σ μ ο υ ,
που υποσχέθηκαν να σώσουν τους λαούς

με πρωτόκολλα
διαφορετικά στην όψη
μεν, αλλά πάντα

μ α ζ ι κ ά

κι απρόσωπα...!

Όμως αυτά μάλλον τα ξέρουμε...

απλά, συχνά,
συμφέρει και βολευει να το παίζουμε...αθώοι τάχα
κι ανήξεροι...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.