26 Σεπτεμβρίου 2021

Πέτρες Dropas: μία περίεργη υπόθεση.

Μία από τις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που έχουν εμφανιστεί στο παγκόσμιο σκηνικό, είναι οι «πέτρες Dropa». Κι αυτό γιατί «κουβαλάνε» μία περίεργη ιστορία, εξαιρετικά αμφιλεγόμενη. Τέτοια, που έφερε (για άλλη μία φορά) ουφολόγους, αρχαιολόγους και ιστορικούς σε αντίθεση. 
 
Ας δούμε όμως τι συμβαίνει.
 
Σύμφωνα με τα όσα λέγονται, ήταν το 1936 όταν ο αρχαιολόγος Chi Pu Tai και η ομάδα του, κάνοντας μία έρευνα στα βουνά Bayon Har, κάπου στο Σινο-Θιβέτ, βρέθηκαν μπροστά σε μια απρόσμενη ανακάλυψη. Βρήκαν τακτοποιημένους τάφους, οι οποίοι εμπεριείχαν σκελετούς των οποίων το ύψος δεν ξεπερνούσε το 1,20μ., δηλαδή κάπου 4 πόδια. Το κρανίο αυτών των σκελετών, λέγεται ότι ήταν μεγαλύτερο από αυτό των κανονικών ανθρώπων και επίμηκες. 
 
Εξερευνώντας τις γύρω σπηλιές, φαίνεται να βρέθηκαν μπροστά σε 716 πέτρινους δίσκους, οι οποίοι ήταν κυκλικοί, με τρύπα στη μέση και κάποια σκαλίσματα, τα οποία, όπως αναφέρει το Chǔ Wénmíng (ή αλλιώς Tsum Um Nui), αποτελούνταν από αρχαία ιερογλυφικά.  
 
Η δοκιμή χρονολόγησης μέσω άνθρακα, έδειξε ότι η ηλικία των ευρημάτων ήταν περίπου 12.000 ετών.  
 
Οι πέτρες αυτές, παρέμειναν αποθηκευμένες από την κινεζική κυβέρνηση, μέχρι που το 1968 ο Ρώσος ερευνητής Saysev ζήτησε να του σταλούν δείγματα από αυτές.  
 
Εκείνο που ανακάλυψε ήταν ότι οι δίσκοι εμπεριείχαν σκληροποιημένο κοβάλτιο και κάποια άλλα μέταλλα. Αυτή η ανακάλυψη, δημιούργησε ένα γρίφο για δυνατούς λύτες, αφού πριν από 12.000 χρόνια, δεν υπήρχαν εργαλεία που θα μπορούσαν να χαράξουν σε ένα τόσο σκληρό υλικό.  
 
Κι επειδή αυτό δεν έφτανε, οι Ρώσοι έκαναν μία δοκιμή με παλμογράφο και ανακάλυψαν ότι στους δίσκους σχηματιζόταν ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος, που αυτόματα τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι από αυτούς τους δίσκους κάποτε περνούσε ηλεκτρικό ρεύμα. Ο γρίφος έγινε ακόμα πιο περίπλοκος, αν θεωρηθεί ως δεδομένο ότι στη συγκεκριμένη εποχή την οποία αναφερόμαστε, κατά τους αρχαιολόγους και τους ιστορικούς, η ανθρωπότητα δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα.  
 
Ολα αυτά, οδήγησαν στο σενάριο ότι αυτές οι πέτρες δημιουργήθηκαν από κάποιον αρχαίο εξωγήινο πολιτισμό. Τους Dropas!  
 
Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι Dropas ήρθαν στη Γη με κάποιο διαστημόπλοιο. Προσγειώθηκαν στην Κίνα όπου οι ντόπιοι δεν τους υποδέχτηκαν και τόσο ευγενικά, με αποτέλεσμα να τους σκοτώσουν όλους. 
 
Οταν ο αυστριακός μηχανικός Ernst Wegerer επισκέφθηκε το μουσείο Banpo στην επαρχία Shaanxi, ρώτησε πληροφορίες γι’ αυτές τις πέτρες. Ο διευθυντής του μουσείου, δε γνώριζε κάτι συγκεκριμένο να του πει, αλλά του επέτρεψε να τις φωτογραφίσει (βλ. εικόνα εξωφύλλου). Ο Wegerer δήλωσε αργότερα ότι δε φαίνονταν τα ιερογλυφικά, για δύο λόγους: αφ’ ενός διότι αυτά είχαν αλλοιωθεί από το χρόνο και αφ’ ετέρου διότι είχε χρησιμοποιήσει φλας που «έκρυψε» αυτά τα στοιχεία. Λίγο αργότερα, οι πέτρες αποσύρθηκαν από το μουσείο.  
 
Κι εδώ όμως, είναι που περιπλέκονται τα πράγματα. Σήμερα, Dropas ονομάζονται οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής. Αλλά από τη μία έχουν ύψος κανονικού μέσου ανθρώπου και από την άλλη το κεφάλι τους είναι ένα φυσιολογικό ανθρώπινο κεφάλι και όχι επίμηκες.  
 
Αλλο ένα πρόβλημα είναι ότι οι πέτρες Dropas που υπάρχουν σήμερα εκτεθειμένες, δεν έχουν ιερογλυφικά.  
 
Η κοινότητα των ουφολόγων, δέχτηκε ως αποδεικτικό στοιχείο αυτές τις πέτρες, για την ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών οι οποίοι επισκέφτηκαν κατά την αρχαιότητα τον πλανήτη μας.  
 
Στον αντίποδα όμως, αρχαιολόγοι και ιστορικοί έχουν διχαστεί. Κάποιοι θεωρούν τις πέτρες ως σύγχρονο κατασκεύασμα και όχι αρχαίο. Σε κάθε περίπτωση όμως συμφωνούν ότι δεν έχουν καμία σχέση με εξωγήινους. 
 
Είναι πολύ πιθανό, οι πέτρες Dropas να μας φαίνονταν ακόμα πιο παράξενες, εάν δεν είχαμε ζυμωθεί με την ιδέα των πέτρινων δίσκων, χάρη στον πασίγνωστο πλέον, διπλής όψεως, δίσκο της Φαιστού, ο οποίος όμως αποτελείται από πηλό και όχι από κοβάλτιο ή άλλα μέταλλα.  
 
Το δίσκο της Φαιστού, φέρεται να έχει καταφέρει ως ένα μεγάλο ποσοστό να αποκρυπτογραφήσει ο Ουαλλός γλωσσολόγος Gareth Owens, σύμφωνα με τον οποίο πρόκειται για μία θρησκευτική συλλαβική μινωική επιγραφή, την οποία, εκείνος και οι συνεργάτες του δεν έχουν ακόμα καταφέρει να μεταφράσουν αυτολεξεί.  
 
Παρά τις διάφορες τους, τόσο οι πέτρες Dropas όσο και ο δίσκος της Φαιστού, έχουν μία βασική ομοιότητα: πρόκειται για δύο ευρήματα σε κυκλική μορφή τα οποία μεταφέρουν κάποιο μήνυμα. Ως εκεί όμως. Δεν έχουν καμία άλλη ομοιότητα. Η έτσι φαίνεται τουλάχιστον.  
 
Το τι ακριβώς είναι τελικά οι πέτρες Dropas, δεν μπορούμε να το πούμε με απόλυτη σιγουριά. Περισσότερο διότι τα στοιχεία που έχουμε, δεν είναι ικανά να μας οδηγήσουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα, περισσότερο ερωτηματικά δημιουργούν, παρά δίνουν απαντήσεις.  
 
Πηγές άρθρου:  
 
 
το είδαμε ΕΔΩ Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.