25 Σεπτεμβρίου 2021

ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;

Γράφει η Μαίρη Καρά
 
    Το γράφειν εστί… Ζωή! Είναι λόγος Ύπαρξης! Να γράφει ένας Έλληνας πατριώτης για μετάδοση ιδεών ή για προσωπική του προβολή; Να γράφει για τους πολλούς και μακάριους πολίτες, έστω κι αν αδιαφορούν για το μέλλον της πατρίδας τους; Να γράφει και για τους εκλεκτούς κι ας είναι ενήμεροι;
 
    Όποιος έχει μεράκι να γράφει, δεν το δηλώνει ως επάγγελμα, ούτε στην Εφορία! Γράφει για να ζει και ζει για να γράφει, στηριγμένος στα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του. Χαίρει εκτίμησης και αναγνωρίζεται από την σωστή στάση ζωής του και επαγγέλματος, χωρίς να χρειάζεται αποδείξεις.  
 
    Να γράφει, για να εκφράζει δημόσια τις απόψεις του, για τα τρέχοντα γεγονότα και για προώθηση των πληροφοριών του σε φιλοπρόοδους αναγνώστες. Με αυτή την οπτική καλύπτει την ανάγκη του επικοινωνίας και γνωριμίας με ομοϊδεάτες του αναγνώστες. Δημιουργεί πυρήνες μεταξύ συναγωνιστών, που έχουν κοινό στόχο την Απελευθέρωση της πατρίδας μας.  
 
    Να γράφει με όραμα Εθνικής επιβίωσης και να επιβιώνει με το να γράφει. Αδιάφορο αν στον ωκεανό της ημιμάθειας επιπλέουν οι φελλοί, όπως δήλωσε κάποτε ο Τσαρούχης: «Στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις, είσαι». Αυτή η ρήση του μεγάλου ζωγράφου μας ακούγεται πιο επίκαιρη σήμερα, που έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Στην κατοχική πατρίδα μας που οι Ελληνόφωνοι πολίτες δεν εννοούν να ξυπνήσουν ακόμα, ό,τι και να δηλώσεις, γίνεσαι αποδεκτός, χωρίς πιστοποιητικά και… δράσεις.  
 
    Για να έχει όμως απήχηση ο γραπτός του λόγος, πρέπει να είναι τεκμηριωμένος, σωστά δομημένος και με συντεταγμένο ενημερωτικό κείμενο, που να απευθύνεται σε πολυάριθμο ενδιαφερόμενο αναγνωστικό κοινό. Διαφορετικά η γραφή του θα περάσει απαρατήρητη και σύντομα θα βαρεθεί και ο ίδιος να σκαλίζει τυχαία τα γράμματα στο πληκτρολόγιο.  
 
    Το πληκτρολόγιο πολύ γρήγορα κατέκτησε την πρώτη θέση στις γραφικές ανάγκες μας. Το χαρτί και η πένα έχασαν την αίγλη τους στο παρόν και έγιναν ανάμνηση του παρελθόντος. Ο προφορικός λόγος έχει διάρκεια ζωής, όσο προφέρεται ή παραμένει σαν πληροφορία στην μνήμη. Ο γραπτός παραμένει στην… έντυπη έδρα του όμως, αφού τα ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝShare

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν.
–Τυχερός όποιος διδάχτηκε ιστορία.
Ευριπίδης
Ο τα νυν ιδών πάντα εώρακεν, όσα τε εξ αϊδίου εγένετο και όσα εις το άπειρον έσται. Πάντα γαρ ομογενή και ομοειδή.
–Όποιος είδε τα τωρινά, τα είδε όλα, και αυτά που γίνονταν ανέκαθεν και όσα θα γίνουν στο άπειρο μέλλον. Γιατί όλα είναι ίδια κι όμοια.
Μάρκος Αυρήλιος
Αυτοί που δεν ξέρουν ιστορία είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν.
Έντμουντ Μπερκ

Ενδεικτικά ...
Ο Friedrich von Schiller ( Σίλλερ) γράφει: Καταραμένε ‘Ελληνα, όπου γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου σε βλέπω…, σε βρίσκω.. κορυφαίο και ανυπέρβλητο… Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη γνώση…Γιατί να σε αγγίξω; Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος μηδαμινός…; Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και την ανεμελιά μου...; (Συγγράμματα Σίλλερ) Απόσπασμα.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ, ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΗΜΟΥΣ, ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΡΕΠΕΙΣ ...ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ KAI ΑΛΛΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΧΜΗΡΟ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .....
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΥΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ...VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT .....
ΑΑ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.