16 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Αττίλας της υπογεννητικότητας απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ
 
Τα δεδομένα είναι εφιαλτικά: Η Ελλάδα και η Κύπρος μικραίνουν πληθυσμιακά. Αλλοιώνονται επικίνδυνα δημογραφικά. Και απειλούνται αδίστακτα από την Τουρκία και την εισβολή ξένων, παράνομων μεταναστών. Η πληθυσμιακή συρρίκνωση και η δημογραφική αλλοίωση των δύο χωρών του Ελληνισμού χρονολογείται εδώ και μερικές δεκαετίες.
 
Εντείνεται τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, της πτώχευσης μεγάλου μέρους του πληθυσμού, της μείωσης του ενεργού πληθυσμού, της αύξησης του προσδόκιμου ζωής και της αποφυγής νέων ζευγαριών να τεκνοποιήσουν λόγω οικονομικής ανέχειας, ακρίβειας, έλλειψης φτηνής στέγης και άλλων παραγόντων. Και οξύνεται από τις παράνομες μεταναστευτικές ροές, κατευθυνόμενες κυρίως από την Τουρκία. 
 
Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες νέοι και νέες και δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Κύπριοι μετανάστευσαν σε ξένες χώρες σε αναζήτηση καλύτερου επαγγελματικού και οικονομικού μέλλοντος.  
 
Αυτή η διαρροή εγκεφάλων αποστέρησε την Ελλάδα και την Κύπρο από ζείδωρες δυνάμεις, οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη και προκοπή τους.  
 
Ο πληθυσμός γηράσκει 
 
Έρευνα που εκπόνησε ο καθηγητής Δημογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βύρων Κοτζαμάνης, για λογαριασμό του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, και παρουσιάστηκε διαδικτυακά (19/4/2021, «Καθημερινή», 20/4/21), έφερε στο φως πολλά κρίσιμα σημεία για την Ελλάδα.  
 
«Μειώνεται ο πληθυσμός εργάσιμης ηλικίας (20-65 ετών), και θα συνεχίσει να μειώνεται. Ταυτόχρονα αυξάνεται ο μέσος όρος ηλικίας του, δηλαδή το εργατικό δυναμικό και συρρικνώνεται και γηράσκει». 
 
Όπως επισημαίνει η έρευνα του καθηγητή Κοτζαμάνη, οι Έλληνες ζουν «κατά μέσον όρο περισσότερο, κυρίως στις πόλεις (το 76% του πληθυσμού έναντι του 38% το 1951), κάνουμε λιγότερα παιδιά και λιγότερους γάμους, συμβιώνουμε περισσότερο (οι ελεύθερες συμβιώσεις αποτελούν το 20% των πρώτων γάμων), χωρίζουμε πιο εύκολα, όμως διατηρούνται για τις γυναίκες οι ασυμβατότητες μεταξύ εργασιακής και οικογενειακής ζωής. Μεταξύ των 1.000 κατοίκων οι 85 είναι αλλοδαποί». 
 
Η οικονομική κρίση και σήμερα η πανδημία ενίσχυσαν τις τάσεις μείωσης του ελληνικού πληθυσμού: 11,123 εκατ. το 2011, 10,718 εκατ. το 2020). Ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται συνεχώς (59,5 χιλ. το 1956, 125 χιλ. το 2019), καθώς όλο και περισσότεροι εισέρχονται στην ομάδα άνω των 65 ετών. 
 
Με βάση στατιστικές προβλέψεις, η Ελλάδα θα συνεχίσει να συρρικνώνεται πληθυσμιακά τις επόμενες τρεις δεκαετίες. Σύμφωνα με το Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων, το 2035, με βάση το δυσμενές σενάριο και την υπόθεση ενός μηδενικού μεταναστευτικού ισοζυγίου, ο πληθυσμός της Ελλάδος θα μειωθεί σε 9,4 εκατ. (28% οι άνω των 65 και 4,5% οι άνω των 85) και το 2050 σε 8,3 εκατ. (33% οι άνω των 65 και 6,6% οι άνω των 85).  
 
Συρρίκνωση στο μισό 
 
Ποια είναι η κατάσταση στην Κύπρο; Πρόσφατα (7/9/2021) συνήλθε η ad hoc Επιτροπή της Βουλής για το δημογραφικό. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν ενώπιον της, στα επόμενα 45 χρόνια ο πληθυσμός της Κύπρου θα συρρικνωθεί στο ήμισυ, αν συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός γεννητικότητας – 1,3% – που βρίσκεται κάτω από το όριο ασφαλείας του 1,5%.
 
Τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών προκαλούν συγκλονισμό: 
Άτομα άνω των 65 ετών: 16,3%. 
Άτομα κάτω των 14 ετών: 16%. 
Περισσότεροι θάνατοι παρά γεννήσεις. 
Οι οικογένειες πολυτέκνων είναι λιγότερες από 300 (παλαιότερα ανέρχονταν στις 1000-1200 κάθε χρόνο). 
Γεννήσεις αλλοδαπών γυναικών: 38%. 
 
H Αd hoc Επιτροπή ζήτησε όπως υποβληθεί ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την οικονομική ενίσχυση οικογενειών. Υπό επεξεργασία βρίσκονται μέτρα όπως η αύξηση της άδειας μητρότητας, για το 2ο παιδί, στους 5 μήνες και για το 3ο παιδί, στους 6 μήνες, ενώ μελετάται η παραχώρηση γονικής άδειας με απολαβές. 
 
Το καμπανάκι για την υπογεννητικότητα χτυπά εδώ και χρόνια αλλά οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, σφυρίζουν αδιάφορα.  
 
Εθνικοί κίνδυνοι 
 
Η δημογραφική απίσχνανση της Ελλάδος και της Κύπρου ενέχει μέγιστους κινδύνους για την εθνική και βιολογική επιβίωση του Ελληνισμού και, συνακόλουθα, για την ασφάλεια, την άμυνα, την οικονομία και την πρόοδο των δύο χωρών. Οι κίνδυνοι προέρχονται κυρίως από την Τουρκία. 
 
Η Άγκυρα δεν αποκρύβει τους επεκτατικούς και κατακτητικούς στόχους της εναντίον της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ερντογάν, αξιοποιεί και εργαλειοποιεί το δημογραφικό όχι μόνο ως θρησκευτικό αλλά, προπάντων, ως πολιτικό όπλο, εντός και εκτός Τουρκίας.  
 
Μιλώντας σε γυναίκες οπαδούς του κόμματός του (19/2/2021), υπογράμμισε τη σημασία της γυναίκας στην τουρκική κοινωνία και, κυρίως, στη συμβολή της στην αύξηση του πληθυσμού, μέσω του οποίου ενδυναμώνεται η χώρα. Αφού αναφέρθηκε στην κατάρρευση της οικογένειας στην Δύση, σε αντιδιαστολή προς την τουρκική, είπε: 
 
«Συνιστούμε στη νεολαία μας να κάνει τουλάχιστον 3 παιδιά, εάν είναι δυνατόν, και περισσότερα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για τον πληθυσμό του 2020, αν και ο πληθυσμός της χώρας μας πλησιάζει τα 84 εκατομμύρια, έχουμε αντιληφθεί ότι ο ρυθμός αύξησης του έχει μειωθεί κατά το ήμισυ. Ο πληθυσμός μας μπορεί να αρχίσει και να μειώνεται. Οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν αυτήν την απειλή εδώ και πολύ καιρό. Δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να υποστεί την ίδια μοίρα». 
 
Έποικοι-παράνομοι μετανάστες 
 
Η Κύπρος αντιμετωπίζει και έναν άλλο δημογραφικό Αττίλα, εκτός από τις μειωμένες γεννήσεις των Ελλήνων. Είναι οι έποικοι και οι ξένοι, παράνομοι μετανάστες. Μόλις πρόσφατα (7/9/2021) ο ηγέτης του Κόμματος της Αναγέννησης (YDP) (το κόμμα των Τούρκων εποίκων), σε δηλώσεις του ανάφερε ότι το κόμμα του έχει φτάσει τα 11 χιλιάδες μέλη. 
 
Ο εποικισμός της κατεχόμενης Κύπρου ξεκίνησε επί πρωθυπουργίας του εισβολέα Ετσεβίτ, στις αρχές του 1975, και συνεχίζεται αμείωτος.  
 
Ο στόχος δεν είναι μόνο ο ασφυκτικός έλεγχος της τ/κ μειονότητας αλλά και η πλήρης δημογραφική αλλοίωση της Κύπρου, κατά το θλιβερό πρότυπο της συριακής Αλεξανδρέττας, με απώτερο σκοπό τον έλεγχο και κατάκτηση της νήσου.  
 
Πριν από λίγες ημέρες, ο κατοχικός ηγέτης, Τατάρ, μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ικόνιο, αναφέρθηκε στους έποικους, που μεταφέρθηκαν από τη συγκεκριμένη περιοχή. Είπε πως 12 χιλιάδες οικογένειες από τις πόλεις Ικόνιο, Καράμαν και Άκσεχιρ της Τουρκίας εγκαταστάθηκαν στην κατεχόμενη Κύπρο. Και κόμπασε:  
 
«Είμαστε εγγόνια των Οθωμανών που κατέκτησαν την Κύπρο το 1571 και άνθρωποι που προέρχονται από το ίδιο έθνος, την ίδια φυλή». 
 
Σε παλαιότερη ανάλυσή του (12/8/2018), ο συνάδελφος Κώστας Βενιζέλος επισήμανε πως, στόχος του καθεστώτος Ερντογάν είναι βαθμηδόν η πληθυσμιακή εξίσωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Και υπογράμμιζε:  
 
«Αυτός ο στόχος συνδυάζεται, όπως φαίνεται, από παράλληλες κινήσεις, όπως αυτή με την ισλαμοποίηση των κατεχομένων και της πλήρους ενσωμάτωσης των Τουρκοκυπρίων στην τουρκική κοινωνία». 
 
Εφιαλτικοί αριθμοί 
 
Τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου έχουν πλημμυρίσει από τζαμιά. Αρκετά κτίστηκαν με χρηματοδότηση από την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Για την εντεινόμενη αύξηση των εποίκων μιλούν οι αριθμοί και είναι εφιαλτικοί για την συντελούμενη δημογραφική αλλοίωση των κατεχομένων: 
 
Ο αριθμός των ψηφοφόρων είναι ενδεικτικός της ενίσχυσης του πληθυσμού των κατεχομένων. 
1975, οι ψηφοφόροι ήταν 75825, το 1981: 84721, το 1985: 95124, το 1990: 101306, το 1995: 113398, το 2000: 126687, το 2005: 149709, το 2010: 163688, το 2015: 176980 και το 2018 190553. 
 
Η υπογεννητικότητα είναι πλέον μέγα πρόβλημα για την Ελλάδα και την Κύπρο. Προσλαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις. Ο Μάριος Πελεκάνος, σε άρθρο του («Φιλελεύθερος», 4/1/2021), υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ, υπογράμμιζε:  
 
«Μια από τις σοβαρές απειλές που δέχεται η πατρίδα μας, είναι η υπογεννητικότητα. Ως γόνος πολύτεκνης οικογένειας, το θέμα αυτό με ανησυχεί ιδιαίτερα, αφού με λύπη παρακολουθώ την όλη κατάσταση να μένει αμετάβλητη τα τελευταία χρόνια».  
 
Αφού ανέλυε τη σοβαρότητα της κατάστασης, ο Μ. Πελεκάνος (νυν Κυβ. Εκπρόσωπος στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη), καλούσε την πολιτεία να εξετάσει την παροχή κινήτρων για να βελτιωθεί η εικόνα. Και πρότεινε:  
 
«Τα κίνητρα θα πρέπει να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα παροχών αλλά πρωτίστως να είναι οικονομικά. Επιδοτήσεις δάνειων, απευθείας επιχορηγήσεις λ.χ. για κάθε γέννα μετά το πρώτο παιδί, αύξηση επιδομάτων πολύτεκνων οικογενειών, φορολογικά κίνητρα, πρόσβαση σε προσιτή στέγη, ειδικά σχέδια σπουδών για τέκνα πολυμελών οικογενειών, πλεονέκτημα – μοριοδότηση σε προσλήψεις για εργασία στο δημόσιο τομέα, είναι μόνο μερικά από τα μετρά που οφείλουμε ως κράτος να υιοθετήσουμε». 
 
Το παράδειγμα της Ουγγαρίας 
 
Το κόμμα του Μ. Πελεκάνου, ο ΔΗΣΥ, κυβερνά την Κύπρο. Γιατί δεν τα υλοποιεί… χτες; Στην Ουγγαρία, όπως έγραψαν οι «Times» (4/12/2019) η κυβέρνηση Όρμπαν δίνει χαμηλότοκα δάνεια σε όλα τα νέα ζευγάρια που θέλουν να τεκνοποιήσουν.  
 
Τα περίπου 35.000 δολάρια της κρατικής επιχορήγησης δίνονται σε ετερόφυλα ζευγάρια, όπου η γυναίκα είναι κάτω από 41 ετών. Αν το ζευγάρι αποκτήσει παιδί μέσα σε πέντε χρόνια ο τόκος μηδενίζεται και αν αποκτήσουν τρία παιδιά τούς χαρίζεται το δάνειο.
 
Αυτό σημαίνει ότι τα νεαρά παντρεμένα ζευγάρια που συμφωνούν να έχουν δύο παιδιά είναι επιλέξιμα για ενισχύσεις 75.000 δολαρίων. «Οι οικογένειες με τρία παιδιά θα λαμβάνουν ενισχύσεις έως και 120.000 δολαρίων», είπε ο Orban. Υπάρχει ακόμη και μια επιδότηση 9.000 δολαρίων για την αγορά οικογενειακού οχήματος με επτά θέσεις. 
 
Η άλλη, μέγιστη απειλή για τη δημογραφία της Κύπρου, είναι οι παράνομοι μετανάστες, πέραν των προσφύγων. Η Τουρκία, μεθοδικά και οργανωμένα, διοχετεύει χιλιάδες παράνομους στις ελεύθερες περιοχές. Και επειδή δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, αρνείται επαναπροώθησή τους στην Τουρκία, παρά τις επανειλημμένες υποδείξεις των Βρυξελλών.  
 
Εξάλλου είναι χιλιάδες οι αιτητές ασύλου, που εισέβαλαν στο νησί από δεκάδες χώρες. Αν κάποιος περπατήσει σε κεντρικούς δρόμους των κυπριακών πόλεων θα νομίσει ότι βρίσκεται στη Βαγδάτη, στο Καράτσι ή στην Καμπούλ.  
 
Αθήνα και Λευκωσία καλούνται να ξυπνήσουν, επιτέλους, και από κοινού να αντιμετωπίσουν δραστικά τον δημογραφικό και μεταναστευτικό εφιάλτη. Διότι, το φάσμα της τουρκοποίησης και ισλαμοποίησης πλανάται ήδη και στις δύο χώρες.Share

2 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΣΟΥΒΑΛΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ
ΑΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟ ΕΔΙΝΑΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΛΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ 3-4 ΠΑΙΔΑΚΙΑ .....ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Κ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΖΩΕΣ Κ ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ...
ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ Κ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
ΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.

Α.Α, είπε...

ΙΔΕΤΕ GOOGLE ME BAΣΗ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.


S.O.S ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤ - ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamilyhttp://koukfamily.blogspot.com › sos·
17 Oct 2019 — S.O.S ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. Γράφει ο Αντώνης Αντωνάς. Παρά τα όσα αναφέρονται περί σφαγών και γενοκτονιών, εκ μέρους της βάρβαρης Τουρκίας ...

Απόσπασμα .....

Ενδεικτικά και ολίγα θα αναφερθούν, διότι είναι αδύνατο να καταγραφούν όλα... Η διαπρεπής συγγραφέας και πολιτικός Αnna Eshoo γράφει... Ο Χριστιανισμός είναι υπό υπαρξιακή απειλή.

Τουρκία, εξαφανίσθηκαν όλες οι Χριστιανικές μειονότητες, Αίγυπτος σφαγιασθέντες Χριστιανοί Κόπτες, 42 εκκλησίες τα τελευταία λίγα χρόνια καταστράφηκαν από φανατικούς Μουσουλμάνους,Λιβύη, Πακιστάν, Ιράκ, Νιγηρία, Νεπάλ κ.ά.π Ισλαμικές χώρες τα ίδια απεχθή θρησκευτικά εγκλήματα.... κ.ά.π.

Στη Μ. Ανατολή πριν λίγες δεκαετίες οι Χριστιανικές μειονότητες αριθμούσαν περί το 15% του συνολικού πληθυσμού. Σήμερα είναι κάτω του 2-3% ....

Τέλος το διεθνές ερευνητικό κέντρο PEW μετά από εντατικές έρευνες, εξάγει το συμπέρασμα ότι .... ότι οι Χριστιανοί είναι τώρα αντιμέτωποι με θρησκευτικές διώξεις περισσότερο από κάθε άλλη φορά, από τις αρχές της ιστορίας τους......

Στο δια ταύτα, ναι μεν ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ κινδυνεύει περισσότερο αφού είναι η κερκόπορτα και η πύλη εισόδου προς ΕΕ των ειβολέων μουσουλμάνων, αλλά ας λάβουν υπ όψιν οι δόλιοι "Χριστιανοί" Ευρωπαίοι, που παραχαϊδεύουν την Τουρκία ότι βαρύτερο τίμημα θα πληρώσουν αυτοί αν παραβιασθεί και αυτή η Ελληνική κερκόπορτα... Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ .... ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ... ΙΞΙΛΕΙΨΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΙΕΠΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΨΗ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ (αφανίσει)

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.