17 Σεπτεμβρίου 2021

Οργή των γονέων παιδιών ΑμεΑ, κατά της Δόμνας Μιχαηλίδου για τα εμβόλια

Η εφαρμογή της εγκυκλίου σας θα οδηγήσει στον εγκλεισμό όχι μόνο των ανεμβολίαστων παιδιών αλλά και των εμβολιασμένων, αφού το σχολείο θα αναγκαστεί να άρει την λειτουργία του!
 
Με μία συγκλονιστική επιστολή, Γονείς παιδιών ΑμεΑ που φοιτούν στο Ι.Π.Α.Π “ΘΕΟΤΟΚΟΣ” απαιτούν την άρση των μέτρων της εγκυκλίου για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε ΚΔΗΦ, ΚΔΑΠ ΑμεΑ. Η επιστολή που απευθύνεται στην υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, είναι πραγματικό ράπισμα κατά των πολιτικών που νομοθετούν χωρίς να γνωρίζουν τις ελάχιστες ανάγκες των πολιτών που επηρεάζονται από τις ενέργειές τους.
 
Ειδικά όταν μιλάμε για τα παιδιά ΑμεΑ, η επισήμανση των γονέων ότι δεν μπορεί η αναπηρία να ακολουθεί το νόμο, αλλά ο νόμος οφείλει να ακολουθεί την αναπηρία, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή: 
 
ΑΘΗΝΑ 14-09-2020 
 
Προς Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων 
Υπόψη Κας Υφυπουργού Μιχαηλίδου Δόμνας 
 
Θέμα : Άρση μέτρων της εγκυκλίου για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε ΚΔΗΦ, ΚΔΑΠΑμεΑ 
 
Σχετ.: Εγκύκλιος «Υποχρεωτικός Εμβολιασμός Φιλοξενούμενων σε ΚΔΗΦ – ΚΔΑΠΑμεΑ / 
Αρ. Πρωτ.:63807/31-08-21 
 
Αγαπητή κα Μιχαηλίδου, 
 
Είμαστε γονείς παιδιών ΑμεΑ, που φοιτούν στο ίδρυμα Θεοτόκος. 
Το μεσημέρι της Παρασκευής 3-9-2021, το σχολείο μάς κοινοποίησε την εγκύκλιο που στείλατε και αφορούσε την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των παιδιών μας και την απαγόρευση προσέλευσής στο χώρο του Ιδρύματος, όλων των ανεμβολίαστων ωφελούμενων. Να σημειώσω εδώ ότι Δευτέρα 6-9-2021 ήταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ουσιαστικά αποστείλατε την εγκύκλιο, μία εργάσιμη ημέρα πριν την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος. Χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και ενώ όλα τα ΜΜΕ ενημέρωναν ότι σχολεία και Πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν με self και rapid tests, η εγκύκλιος σας απαγόρευσε στα ΑμεΑ τη φοίτησή τους.
 
Μια τόσο ευάλωτη ομάδα, που από μόνη της είναι πολύ βεβαρημένη, δέχτηκε ένα άδικο χτύπημα που θα την οδηγήσει σε δύσβατα και άγνωστα μονοπάτια. 
 
Ίσως δε γνωρίζετε κα Μιχαηλίδου, ότι αυτά τα παιδιά, παρόλα τα προβλήματα τους, έχουν ένα ρολόι στο μυαλό τους που τους λέει ότι πλησιάζει η στιγμή που θα πάνε σχολείο. Για αυτά τα παιδιά υπάρχει πάντα ένα πρόγραμμα, μία ρουτίνα η οποία αν διαταραχθεί αρχίζουν τα προβλήματα. Ήδη με την 1η καραντίνα, το lockdown οδήγησε πολλά παιδιά στο να εκδηλώσουν βίαιες συμπεριφορές, να επανέλθουν εμμονές και στερεοτυπίες, και πολλά άλλα, τα οποία είχαν καταφέρει να διώξουν με πολύ κόπο και ιδρώτα. 
 
Η προηγούμενη χρονιά στο Θεοτόκος, χάρη στην αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων από το προσωπικό και τους ωφελούμενους και των εβδομαδιαίων rapid test, κύλησε ομαλότατα, με ελάχιστα ως και μηδενικά κρούσματα. Γιατί θα πρέπει να ξέρετε κα Μιχαηλίδου, αυτά τα παιδιά παρά τα όποια προβλήματά τους, είναι πολύ τυπικά και ακολουθούν πλήρως τους κανόνες. Το Ίδρυμα και οι εκπαιδευτές των παιδιών, έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στο ημερήσιο πρόγραμμα της προηγούμενης χρονιάς, για την εκπαίδευση των παιδιών στην τήρηση των μέτρων προστασίας. 
 
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι δώσατε μια πρωτεραιοποίηση στον εμβολιασμό αυτής της ομάδας, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι μία πολύπλοκη κατηγορία πολιτών και το πρόβλημα του κάθε παιδιού είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Υπάρχουν νοσήματα που δεν αναφέρονται στις εξαιρέσεις πολιτών από τον εμβολιασμό. Η αναπηρία κυρία Μιχαηλίδου δεν είναι μία ευθεία γραμμή, αλλά τεθλασμένη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε τι προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν μετά τον εμβολιασμό. Ο φόβος των γονέων για την παραμικρή παρενέργεια, που θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την ήδη βεβαρημένη ζωή τους, φωλιάζει στην καρδιά και τους αποτρέπει να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. 
 
Η εφαρμογή της εγκυκλίου σας θα οδηγήσει στον εγκλεισμό όχι μόνο των ανεμβολίαστων παιδιών αλλά και των εμβολιασμένων, αφού το σχολείο θα αναγκαστεί να άρει την λειτουργία του. Θεωρούμε πως ήδη γνωρίζετε πως οι δομές αυτές λειτουργούν από τα έσοδα των νοσηλίων, των παρόντων μαθητών ανά ημέρα παρουσίας τους. Οι προσπάθειες και οι κόποι χρόνων για την ένταξη στην κοινωνία αυτών των παιδιών θα ναυαγήσουν. 
 
Ζητούμε λοιπόν κα Μιχαηλίδου, την επανεξέταση του τετελεσμένου της εγκυκλίου. Πιστεύουμε ότι έγινε κατάφωρη αδικία και διαχωρισμός προς τα ΑμεΑ και ζητούμε την άρση των μέτρων αυτών, ώστε τα παιδιά μας να γυρίσουν στο πρόγραμμα τους και στη ρουτίνα τους που τόσο έχουν ανάγκη. 
 
Ακόμα και μια πανδημία δεν πρέπει να διαταράξει τη ζωή των παιδιών αυτών. Υπάρχει τρόπος να ανταποκριθούμε στην πανδημία και το αποδείξαμε την προηγούμενη εκπαιδευτική χρονιά. Χρειάζεται όμως ενσυναίσθηση, κατανόηση και συνεργασία. Χρειάζεται να αφουγκραστείτε πριν αποφασίσετε και να κατανοήσετε βαθιά πως στην αναπηρία δεν χωρούν τετελεσμένα. Δεν μπορεί η αναπηρία να ακολουθεί τον νόμο, αλλά ο νόμος την αναπηρία. 
 
Κυρία υφυπουργέ, εδώ δεν πρόκειται για μία κίνηση αντιεμβολιαστών, αλλά για την ευθύνη μας απέναντι στην υγεία των παιδιών μας, όπως όμως μάς την ορίζει η ίδια η πορεία του παιδιού μας. 
 
Ελπίζουμε να κατανοήσετε την αγωνία και τους φόβους μας ως γονείς και να είστε εσείς αυτή που θα δώσετε πίσω τη χαρά και την ηρεμία σε αυτά τα παιδιά. 
 
Με εκτίμηση
 Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

..................Ελπίζουμε να κατανοήσετε την αγωνία και τους φόβους μας ως γονείς και να είστε εσείς αυτή που θα δώσετε πίσω τη χαρά και την ηρεμία σε αυτά τα παιδιά. ...........
ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΩ Κ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΑΥΤΟ .....ΑΛΛΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΟΣΜΗ
ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ .

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.