17 Σεπτεμβρίου 2021

Παραισθησιογόνο

Ο διαχωρισμός των πολιτών και η διάκρισή τους σε αντιτιθέμενα στρατόπεδα, εξ αφορμής της ενδημούσης πανδημίας, συνιστά μια καινοφανή πραγματικότητα, καθότι ο κλοιός σφίγγει και άπαντες οι θεσμοί ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο μετά του ζητήματος της πανδημίας, όχι όμως με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά με αυτοσκοπό περί του εμβολιασμού. Τη στιγμή την οποία έχουν προταθεί τα αντίστοιχα ισοδύναμα υγειονομικά μέτρα, η στείρα και άκαμπτη αυτή νοοτροπία της Πολιτείας οδηγεί εις τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.
 
Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*
 
Ουδείς μίλησε διά συλλήβδην ανυπακοή ή ταύτιση πολιτικών συμφερόντων εξ ορισμένων αντιδρώντων ομάδων, αλλά και τούτο απάδει του αντικειμενικού προβλήματος. Εν προκειμένω το μείζον ζητούμενο καθίσταται το αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα εκάστοτε πολίτη να αυτοδιαχειρίζεται κατά το δοκούν την ελευθερία αυτοδιάθεσης του σώματος και της υγείας του και να επιλέξει λαμβάνοντας τα εξίσου έγκυρα, ισχυρά, λυσιτελή και αποτελεσματικά μέτρα, τα οποία η ίδια η «σοφή επιτροπή» θέσπισε. 
 
Εν προκειμένω, ο ηθικός αυτουργός της διχοστασίας καθίσταται άκρατα και άτοπα η κυβέρνηση τιμωρώντας τους μη εμβολιασμένους, στερώντας τους συλλήβδην πάσα μορφή ελεύθερης επιλογής όχι μόνον εις τη συναίνεση προς μία ιατρική πράξη αλλά και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, μείζονα έκφανση της οποίας καθίσταται και η ίδια η εργασία, ως μέσο βιοπορισμού. 
 
Η ανηλεής επίθεση προς τους Ελληνες πολίτες απάδει οιουδήποτε ψήγματος λογικής και αντιβαίνει προδήλως και πασιδήλως προς οιαδήποτε σοβαρή ερμηνεία ή αντίληψη περί της επιβληθείσας νέας τάξης πραγμάτων, όπου η έννοια της δημοκρατίας συνιστά απλώς μια επίφαση, μια ρητορική, διά της οποίας δικαιολογούνται τα πιο στυγνά μέτρα ανυπέρβλητου ολοκληρωτισμού. Ενεκεν του καίριου ζητήματος της πανδημίας εξαφανίστηκαν άπαντα ως ουσιώδη προβλήματα της κοινωνίας, τα οικονομικά, τα εθνικά, τα κοινωνικά, η θορυβοποιός Αριστερά, ενώ κραύγαζε εκ του ασφαλούς, με συνθήματα εκ του χρονοντούλαπου της Ιστορίας, αίφνης σιώπησε εκκωφαντικά, προφανώς κατ’ εντολήν των αφεντικών… 
 
Τη στιγμή δηλαδή όπου διακυβεύεται ο νομικός μας πολιτισμός περισσότερο από ποτέ και συν τοις άλλοις απεμπολούνται θεμελιώδεις αρχές και αξίες, κεκτημένα εκ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, διαφαίνεται ότι δυνάμει των ως άνω ιλιγγιωδών εξελίξεων βαίνουμε εις κινούμενη άμμο και ευρισκόμεθα εις το σημείο μηδέν της Ιστορίας. Φρονώ ότι διά του αόρατου εχθρού ως προς την υγεία μας, πέραν του Πτωχευτικού Κώδικα, του Δημογραφικού και έτερων ζεόντων προβλημάτων, εις τις παρυφές ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου με ειρηνικά μέσα, καλούμεθα να ευθυγραμμιστούμε με το «θηρίο» της παγκοσμιοποιήσεως, με αποτέλεσμα σήμερα τα ατομικά μας δικαιώματα να πνέουν τα λοίσθια, διολισθαίνοντας προς ένα ιδιότυπο «σιδηρούν παραπέτασμα». 
 
Εν κατακλείδι, η ανάγνωση της Ιστορίας επιβάλλεται να καθίσταται με τρόπο συνδυαστικά επισκοπικό και όχι μονομερώς διά να δυνάμεθα από τον ορυμαγδό της φαιάς προπαγάνδας των έμμισθων φερεφώνων της νέας τάξης πραγμάτων να σταχυολογούμε τα έμπυα και ακανθώδη ζητήματα διά την εξακολούθηση νοηματοδότησης της ζωής μας και πορείας της κοινωνίας εις το μέλλον. 
 
*Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.