4 Ιουνίου 2017

Απίστευτο και όμως αληθινό: Οι δανειστές έχουν εισπράξει απο την Ελλάδα περισσότερα απο ότι τους χρωστάμε

Όσο και αν ακούγεται εξωφρενικό, το σύνολο των χρηματικών εκροών από την Ελλάδα προς τη δύση μαζί με τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας οφείλουν, ξεπερνά το σύνολο των χρεών μας προς τους δανειστές. Με άλλα λόγια οι  "Εταίροι" και κυρίως η Γερμανοί, έχουν εισπράξει και οφείλουν στην Ελλάδα μεγαλύτερα ποσά από αυτά που τους χρωστάμε. 

Ας δούμε τα στοιχεία με συγκεκριμένους αριθμούς. Στη διάρκεια μόνο των τελευταίων είκοσι ετών, η χώρα μας έχει καταβάλλει περισσότερα από 160 δις για αμυντικούς εξοπλισμούς στη δύση και κυρίως στη Γερμανία. Και αυτό για να διασφαλίσουμε την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας  από τον επιθετικό άρπαγα, την Τουρκία, τη «σύμμαχό» μας δηλ. στο ΝΑΤΟ, όπου είμαστε από τις λίγες χώρες που καταβάλλουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις, κάτι που δεν κάνει η Γερμανία και όχι μόνο. 

Στο ίδιο διάστημα της περιόδου 1996-2016, μόνο οι τόκοι που καταβάλαμε για το σύνολο των δανείων μας, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων οφείλεται σε αγορά αμυντικών εξοπλισμών, ανέρχονται, με μετριοπαθείς εκτιμήσεις, σε 130 δις. Αυτό έχει αποδειχτεί, εκτός των άλλων και από τη σχετική μελέτη του European School of Management που εδρεύει στο Βερολίνο

Αλλά ας πάμε και πιο πέρα. Τα γερμανικά χρέη και οι αποζημιώσεις από τη βάρβαρη εισβολή και κατοχή της χώρας μας της περιόδου  1940-44, υπολογίζονται με τις ποιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις ότι,ανέρχονται σε σημερινές τιμές, σε 160 δις ευρώ. 

Ανακεφαλαιώνοντας η εικόνα του συνόλου των πληρωμών προς τους δανειστές και κυρίως τους Γερμανούς για την περίοδο 1996-2016, μαζί με τις οφειλές για πολεμικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα έχει ως εξής:

Αγορά αμυντικού εξοπλισμού (1996-2016)   160 δις ευρώ 
Κόστος επιτοκίων δανεισμού   (1996-2016)   130 δις ευρώ 
Γερμανικές αποζημιώσεις        (1940-1944 )  160 δις ευρώ 
Σύνολο                                                                  450 δις ευρώ 

Το ποσό αυτό των 450 δις ευρώ που έχουμε καταβάλλει και μας χρωστούν οι δανειστές είναι αυτονόητα πολύ μεγαλύτερο από το ποσό των 320 δις που τους χρωστάμε. Αυτήν την απίστευτη διαπίστωση, ας την διαψεύσουν αν μπορούν οι ευρωφιλελέδες. 

drachmi5.gr
το είδαμε στο ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.