Τελευταίες αναρτήσεις

5 Ιουνίου 2017

Αρχίζει η επιβεβαίωση «Πολλοί ΠΡΙΝΟΙ θα ζεστάνουν την Ελληνική ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ»;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Μπορεί να πονάει στους τούρκους αλλά τα πράγματα πάντα κατευθύνονται άνωθεν.
«ο άδης επικράνθη» κατά τον ίδιο τρόπο και ο σουλτάνος επικράνθη.
4 ΙΟΥΝΊΟΥ 2017: Η Ελλάδα ξεκινά γεωτρήσεις στο κοίτασμα ΕΨΙΛΟΝ δυτικά του ΠΡΙΝΟΥ 
«Εισήλθε στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα με προορισμό την Καβάλα το ρυμουλκό GSP ANTARES το οποίο ρυμουλκεί την πλωτή εξέδρα γεωτρήσεων GSP JUPITER.

Προορισμός της πλωτής εξέδρας είναι η θαλάσσια περιοχή της Καβάλας και ειδικότερα η περιοχή του κοιτάσματος ΠΡΙΝΟΥ.

Με βάση τα δημοσιεύματα του Τύπου και τις ανακοινώσεις της εταιρείας ENERGEAN η οποία διαχειρίζεται τα κοιτάσματα της περιοχής, εκτιμάται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα εκτελεστούν γεωτρήσεις στο κοίτασμα ΕΨΙΛΟΝ (δυτικά του ΠΡΙΝΟΥ)» http://www.militaire.gr/ Π. Καρβουνόπουλος 

Το κοίτασμα ΕΨΙΛΟΝ (δυτικά του ΠΡΙΝΟΥ) 

«Μεγάλη πρόκληση» χαρακτηρίζεται το κοίτασμα Έψιλον, δυτικά του Πρίνου, από την Energean Oil & Gas, καθώς στην παραγωγή που αναμένεται να δώσει θα βασισθούν σε μεγάλο βαθμό οι μελλοντικές προοπτικές και η ανάπτυξη της εταιρείας.

Με δεδομένη την εικόνα που εμφανίζει σήμερα το διεθνές πετρελαϊκό περιβάλλον, με τις τιμές του πετρελαίου να παρουσιάζουν σταθερά καθοδική πορεία, ακυρώνονται τα οφέλη από την αύξηση της παραγωγής στον Πρίνο, που θεωρείται ότι έχει πεπερασμένη δυναμικότητα. Συνεπώς, τα μάτια της Energean είναι στραμμένα στο Έψιλον, στο οποίο οι νέες γεωτρήσεις προβλέπεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2017.

Στο κοίτασμα Έψιλον θα δαπανηθεί ένα μεγάλο ποσό από τα συνολικά 200 εκατ. δολάρια, που αφορούν στο εν εξελίξει επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας. Ήδη, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την πλήρη εκμετάλλευση του κοιτάσματος, για την αξιοποίηση του οποίου θα κατασκευαστεί μια νέα εξέδρα, η οποία θα είναι η πρώτη μετά το 1977 στον Κόλπο της Καβάλας και θα έχει την επωνυμία «Λάμδα». Το καινούριο στοιχείο για τη συγκεκριμένη εξέδρα θα έγκειται στο ότι θα είναι μια αυτοεγκαθιστώμενη εξέδρα, χωρίς τη χρήση εξοπλισμού στη θάλασσα. Συνολικά, μέσω της «Λάμδα», θα γίνουν επτά γεωτρήσεις στο Έψιλον. 

Τα 10.000 βαρέλια την ημέρα αγγίζει το καλό σενάριο 

Στη διετία 2016-2017 η Energean προγραμματίζει συνολικά 15 γεωτρήσεις, τόσο στο παλιό κοίτασμα του Πρίνου, όσο και στο Έψιλον, με το καλό σενάριο να μιλά για παραγωγή 10.000 βαρελιών ημερησίως. Με αυτήν την παραγωγή η διοίκηση της εταιρίας προσβλέπει ότι μπορεί να «θωρακισθεί» αποφασιστικά σε οποιαδήποτε πτώση της τιμής του πετρελαίου, ακόμη και κάτω από 30 δολάρια το βαρέλι.» Της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου http://www.liberal.gr/08 Ιανουαρίου 2016 

ΓΙΑΤΙ υπάρχουν «πολλοί Πρίνοι» κατά τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ;

Ανατολικά της Θάσου. Ενεργειακό  πεδίο Μπάμπουρα-Λαδοξέρας ( μεταξύ Θάσου και Σαμοθράκης)

«Η μελέτη ανέφερε ότι 10 ναυτικά μίλια από το Ακρωτήριο ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ της Θάσου,
υπάρχει ένα τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου, ΑΜΕΣΑ αξιοποιήσιμο, σε μικρό βάθος από την επιφάνεια και με κόστος εξόρυξης ίσο με αυτό των πηγαδιών που υπάρχουν στη Σ. Αραβία!


Το κόστος εξόρυξης στη Σ. Αραβία ήταν 5 δολάρια το βαρέλι και η μελέτη καταδείκνυε ότι στην θαλάσσια περιοχή του ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ το κόστος ήταν μόλις 4,8 δολάρια /βαρέλι γεγονός που την καθιστούσε ισότιμη με μια οποιαδήποτε εξόρυξη σε χερσαίο έδαφος.

Αντίθετα, οι εξορύξεις σε θαλάσσιες περιοχές είναι πάντοτε ακριβότερες όπως αυτές για παράδειγμα του πετρελαίου Μπρέντ.

Στον ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ, το κοίτασμα ήταν «καθαρό» από θειάφι, γεγονός που έκανε την εκμετάλλευσή του πιο ελκυστική . Σύμφωνα με την έρευνα αυτή το συγκεκριμένο κοίτασμα προσφερόταν για μια παραγωγή που μπορούσε να φτάσει και τα 200.000 βαρέλια ημερησίως.¨ http://www.istorikathemata.com/19 Ιανουαρίου 2011

¨Το σημαντικότερο από τα κοιτάσματα του ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ βρίσκεται στην αμφισβητούμενη ζώνη των 10,5 μιλίων. Δηλαδή η εκμετάλλευση του απαιτεί την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.¨

Όμως ο τουρκικός πειρασμός μπορεί να κινηθεί προς το παρόν μεταξύ Θάσου και ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, ας τον έχουμε στα υπόψη;
Αρθρογραφούμε στις 11Δεκεβρίου 2015 «Προσέξτε το Βόρειο Αιγαίο – ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ;» λέγοντας
«τα ΣΤΕΝΑ έχουν άμεση σχέση και εξάρτηση με το ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ.
Κρίση στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ είναι γάντι για κάποιους να δημιουργήσουν κρίση στην Ναυσιπλοΐα των Στενών του Βοσπόρου.

Η μνημονιακή κατάντια μας κάνει αναλώσιμους στην διευθέτηση γεωστρατηγικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ισχυροί της γης στο να λύσουν τα μεταξύ τους προβλήματα.»

Σήμερα οι  γεωτρήσεις πρέπει να γίνουν και να συνεχιστούν  διότι εξυπηρετούν το διαχρονικό Εθνικό Συμφέρον και είναι επιβεβαιωμένες από τον Ουρανό από την δεκαετία του 90.

Όπως αρθρογραφήσαμε στις  20 Ιανουαρίου 2016

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ γνώριζε ότι 17 ετών νέος παραβρέθηκα στην πρώτη δοκιμαστική καύση που έγινε στον Πρίνο τον Απρίλιο του 1974 και γνώριζε ότι από αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μου μελετούσα το ενεργειακό προφίλ της και τι γεωπολιτικές επιπτώσεις θα έχει αυτό . Αυτά του τα μετέφερε το 1990 συγγενικό μου πρόσωπο που ήταν πνευματικό του παιδί.

Στις ανησυχίες απάντησε..
¨ να μην ανησυχεί … Πολλοί ΠΡΙΝΟΙ θα ζεστάνουν την Ελληνική ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ¨

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.