Τελευταίες αναρτήσεις

11 Ιουνίου 2017

Λόγω τρομοκρατίας, η Κομισιόν ζητά ταχύτερη πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών... Σώωωπα...

H πιο δραστική λύση θα ήταν να δοθεί στις διωκτικές αρχές άμεση πρόσβαση στα δεδομένα, χωρίς μεσολάβηση των εθνικών αρχών (Φωτογραφία: CC0 ) 

Στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων που αναστατώνουν την Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να δοθεί στις διωκτικές αρχές ταχύτερη πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών, ακόμα κι αν τα δεδομένα βρίσκονται σε διαφορετική χώρα-μέλος της ΕΕ.  

Τρεις διαφορετικές προτάσεις που κατάρτισε η Κομισιόν θα συζητηθούν σε συνάντηση των αρμόδιων υπουργών την Πέμπτη, αναφέρει το Reuters. Η πιο δραστική λύση θα έδινε στις διωκτικές αρχές άμεση πρόσβαση σε δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα σε οποιαδήποτε χώρα-μέλος. 

«Είμαι σίγουρη ότι τώρα, στη σκιά των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων και των αυξανόμενων απειλών για την Ευρώπη, οι υπουργοί θα δείξουν μεγαλύτερη κατανόηση, ακόμα κι αυτοί που προέρχονται από χώρες όπου δεν έχουν σημειωθεί τρομοκρατικές επιθέσεις» δήλωσε η επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Βέρα Γιουροβά. 

Η λιγότερη επεμβατική λύση θα επέτρεπε στις διωκτικές αρχές μιας χώρας-μέλους να ζητούν απευθείας τα δεδομένα από παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών σε άλλες χώρες-μέλη, χωρίς να λάβουν πρώτα άδεια από τις αρχές αυτών των χωρών-μελών. 

Σήμερα, η αστυνομία πρέπει να πρέπει να ζητά από τις αρχές άλλων χωρών-μελών να συλλέξουν τα δεδομένα για λογαριασμό της, μια διαδικασία που πολλοί θεωρούν υπερβολικά αργή. 

Η δεύτερη επιλογή θα ήταν να υποχρεωθούν οι πάροχοι να παραδίδουν τα δεδομένα εφόσον τους ζητηθεί από τις διωκτικές αρχές άλλων-χωρών μελών. 

Μια τρίτη, πιο δραστική πρόταση, θα έδινε στις διωκτικές αρχές απευθείας πρόσβαση στους διακομιστές όπου αποθηκεύονται τα δεδομένα χρηστών, ακόμα κι αν βρίσκονται σε άλλη χώρα-μέλος. 

«Η τρίτη αυτή επιλογή είναι ένα είδος επιλογής έκτακτης ανάγκης και θα απαιτούσε πρόσθετες δικλείδες ασφάλειας για την προστασία της ιδιωτικότητας» επισήμανε η επίτροπος Γιουροβά. 

Οι πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών, όπως η Google και η Facebook, σε γενικές γραμμές αντιδρούν στην απαίτηση παράδοσης προσωπικών δεδομένων σε κυβερνήσεις, φοβούμενοι ότι τα μέτρα αυτά διαβρώνουν την ιδιωτικότητα και την εμπιστοσύνη των χρηστών. 

πηγή: in.gr 
Geopolitics

ΣΧΟΛΙΟ

Λένε στην εγκληματολογία ότι από το κίνητρο και από αυτόν που ωφελείται από μία πράξη προκύπτει ο ένοχος... της πράξης.

Μετά λοιπόν από μία τέτοια πρόθεση και αίτηση της Κομισιόν που ως γνωστόν εκφράζει ότι νεοταξίτικο και απολυταρχικό υπάρχει στην Ευρωπ. Ενωση έχετε καμία αμφιβολία ποιοί κρύβονται ουσιαστικά πίσω από τους τζιχαντιστές τρομοκράτες;

Οι μυστικές λέσχες και στοές που κατευθύνουν τα κεφάλια των βλαμμένων ισλαμο-μαρτύρων που ανατινάζονται ή και σφάζουν στην μέση του δρόμου αθώους πολίτες είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των δολοφονιών...
- Αυτοί όπλισαν το ισλαμικό κράτος τον ISIS ή DAESH για να ξεκινήσει πολέμους σε διάφορα μέρη του πλανήτη (κυρίως μουσουλμανικά)...
- Αυτοί κατόπιν ξεκίνησαν να σπρώχνουν ορδές ανθρώπων από τις ισλαμικές χώρες προς την Ευρώπη με χιλιάδες τζιχαντιστές ανάμεσα τους... (και τους παρουσιάζουν ως "πρόσφυγες")
- Αυτοί τώρα θέλουν να αποτελειώσουν τους ηλίθιους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, διότι πλέον δεν τους χρειάζονται καθώς ολόκληρη η Ευρώπη έχει γεμίσει γιάφκες, τρομοκράτες, μοναχικούς λύκους ή ομάδες και ότι άλλο θέλετε...
- Κι αυτοί τώρα έχουν ξεκινήσει αυτό που βλέπουμε και ζούμε στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες... Την απόλυτη τρομοκρατία...
- Αυτοί τώρα ζητάνε εξουσίες στο διαδίκτυο πάνω από τις εθνικές κυβερνήσεις για να κυνηγάνε κατά το δοκούν όποιον οι ίδιοι θεωρούν τρομοκράτη.... (και να είστε βέβαιοι ότι θα θεωρούν όλους εμάς τους αντινεοταξίτες... αυτούς δηλαδή που αποκαλούν ρατσιστές, ομοφοβικούς, εθνικιστές, φασίστες κλπ)
- Κι αυτοί είναι που αύριο θα πουν ότι η τρομοκρατία για να παταχθεί χρειάζεται Παγκόσμια Διακυβέρνηση....

Απλά πράγματα....
Μην κάνουμε τους στραβούς...
Το σχέδιο είναι πεντακάθαρο...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.