Τελευταίες αναρτήσεις

20 Ιουνίου 2017

Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν …μεγάλο σκάνδαλο, κατασκοπεία και νεκροί

Μια πολύ βρώμικη υπόθεση κατασκοπείας αποκαλύφθηκε στο Αζερμπαϊτζάν, όμως η εξέλιξή της αφήνει ανοιχτό το ερώτημα εάν η υπόθεση αυτή καθαυτή στην ουσία της είναι σοβαρότερη, καθώς οι μαζικοί θάνατοι φερομένων ως εμπλεκόμενων στην υπόθεση στρατιωτών κι ενός εν αποστρατεία αξιωματικού, δημιουργούν την αίσθηση στυγνής καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μια χώρα για τα «μάτια» της οποίας ανταγωνίζονται Δύση και Ανατολή, ή για να είμαστε ακριβέστεροι, Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία… 

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε στις 7 Μαΐου και αφορά φερόμενο ως δίκτυο κατασκοπείας που είχε καταφέρει να στήσει η Αρμενία εντός των αζερικών ενόπλων δυνάμεων. Οι δυο χώρες διατηρούν ψυχροπολεμικές σχέσεις από τη δεκαετία του 1990 όταν και ξέσπασε αιματηρή σύγκρουση ανάμεσά τους, με αντικείμενο τον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ. 

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί με κοινή δήλωση της Κρατικής Ασφάλειας, το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της χώρας και των υπουργείων Εσωτερικών και Άμυνας, ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης. Στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι είχε ανοίξει υπόθεση έρευνας σε βάρος στελεχών των ενόπλων δυνάμεων αλλά και πολιτών. 

Όπως έγινε γνωστό, στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 42 άτομα τα οποία συνελήφθησαν με επιδρομές των αρχών ασφαλείας. Κατηγορούνται, ότι στα τέλη του 2016, αξιωματικοί των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων πέρασαν σε αζερικό έδαφος, όπου τους δόθηκαν στολές των χερσαίων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν από τους φερόμενους ως συνεργάτες τους. 

Πέρασαν στα μετόπισθεν του μετώπου, προφανώς κάνοντας αναγνώριση στόχων και της ανάπτυξης των αζερικών δυνάμεων, ενώ μετέβησαν και στο κέντρο της πόλης Τερτέρ, η οποία είχε καταστραφεί από τις αρμενικές ένοπλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια των πολέμων ανάμεσα στις δυο πλευρές της διένεξης για το Ναγκόρνο Καραμπάχ τη δεκαετία του 1990...

Τα στοιχεία φέρονται να παραπέμπουν στην βαρύτατη κατηγορία της προδοσίας σε βάρος του κράτους, καθώς φαίνεται πως οι υπό κατηγορία, είχαν συνεργαστεί σε διάφορες περιστάσεις στο παρελθόν με τις αρμενικές μυστικές υπηρεσίες, δίνοντας απόρρητες κρατικές πληροφορίες στον κυριότερο εχθρό της χώρας τους, με ιδιοτελή κίνητρα… 

Λίγες μέρες μετά τις συλλήψεις, τουλάχιστον τέσσερις Αζέροι στρατιώτες και ένας αξιωματικός εν αποστρατεία (αυτά έχουν γίνει γνωστά) πέθαναν ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση, εγείροντας προφανώς υποψίες, ότι ο θάνατός τους οφειλόταν σε βασανιστήρια που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας. 

Δημοσιογράφοι που τόλμησαν να αναφερθούν στην υπόθεση, έλαβαν επίσημα προειδοποίηση από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα να σταματήσουν, ενώ και συγγενείς των θυμάτων φοβούνται να μιλήσουν σε δημοσιογράφους, φοβούμενοι αντίποινα από το κράτος. 

Τις υποψίες εντείνει ο τρόπος που διεκπεραιώθηκε η διαδικασία κήδευσης και ταφής των πεθαμένων, αφού δεν επετράπη στις οικογένειες να δουν τα πτώματα, ενώ σε περιπτώσεις δεν επετράπη ούτε το να παραβρεθούν οι της οικογένειάς τους στην κηδεία. Παράλληλα, σε κάποιες περιπτώσεις καταγράφηκαν αντίποινα από τον τοπικό πληθυσμό σε βάρος των οικογενειών όταν έγινε γνωστό ότι αντιμετώπιζαν την κατηγορία της προδοσίας. 

Η Διεθνής Αμνηστία (Amnesty International) επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει καταγγελίες από πηγές εντός του Αζερμπαϊτζάν για την υπόθεση, χωρίς όμως να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τα καταγγελλόμενα, καθώς η χώρα είναι πολύ εχθρική απέναντι σε διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, αν και υπάρχουν αποδείξεις για υποθέσεις του παρελθόντος, που τεκμηριώνουν τη χρήση μεθόδων βασανισμού…

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Μην μας διαφεύγει το γεγονός ότι οι Αζέροι είναι Τούρκοι ουσιαστικά...
Γι αυτό και η σκληρότητα... Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.