Τελευταίες αναρτήσεις

21 Ιουνίου 2017

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Οικογένεια σαλτιμπάγκων, Πικάσο 

Γράφει ο Άρης Οικονόμου 

Πρόκειται ασφαλώς για αυτούς που, ενώ είχαν υποσχεθεί τη ρήξη, άλλαξαν λόγω δειλίας ή/και ενδοτισμού στρατόπεδο – ενώ αδυνατώ να καταλάβω γιατί η εγχώρια και διεθνής ελληνική οικονομική ελίτ αδιαφορεί σε τόσο μεγάλο βαθμό για την Ελλάδα, κρίνοντας από το ότι δεν κάνει απολύτως τίποτα, ενώ έχει τόσο τις ικανότητες, όσο και τις δυνάμεις. 

Άποψη 

Κανένας σοβαρός Έλληνας δεν μπορεί να ισχυρισθεί τεκμηριωμένα πως η σημερινή κυβέρνηση φταίει για το θλιβερό κατάντημα της Ελλάδας –χωρίς να εννοώ μόνο την οικονομική, την κοινωνική και την πολιτισμική της κατάρρευση αλλά, κυρίως, τη μετατροπή της σε ένα άβουλο γερμανικό προτεκτοράτο, το οποίο άγεται και φέρεται από τις αποφάσεις ενός παθολογικά συμπλεγματικού Γερμανού

Σε μία χώρα-αποδέκτη δεκάδων εξευτελισμών και προσβολών, με αποτέλεσμα να μην έχει χάσει μόνο την εθνική της κυριαρχία αλλά, ίσως το σημαντικότερο, την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια της – με αποτέλεσμα να έχουν εκμηδενισθεί όλες οι υγιείς αντιστάσεις των Πολιτών της. 

Έχοντας αναφερθεί με πολλές αναλύσεις στις ευθύνες όλων μας, θεωρώ πως ο βασικός ένοχος της άδικής υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ είναι αναμφίβολα ο Παπανδρέου – ο οποίος το είχε προετοιμάσει πριν ακόμη εκλεγεί, ενώ δημιούργησε σταδιακά όλες τις προϋποθέσεις με αήθη τρόπο, μετά την κατάληψη της εξουσίας εκ μέρους του κόμματος του. 

Απορώ δε πώς αυτός ο «άνθρωπος», ο οποίος ασφαλώς μισούσε σχιζοφρενικά την πατρίδα του αφού δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για το έγκλημα του, κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος – κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, σε σχέση με την κοινωνία και ιδίως τη Δικαιοσύνη. 

Όσον αφορά τη χαριστική βολή στην Ελλάδα, δεν έχω καμία αμφιβολία πως η ευθύνη ανήκει εξολοκλήρου σε αυτούς που δρομολόγησαν και υπέγραψαν το PSI – αφού έκτοτε «ενταφιάσθηκαν» όλα τα διαπραγματευτικά χαρτιά της χώρας, με κυριότερο ίσως την μετατροπή των χρεών της σε εξωτερικά, θεσμικά και αγγλικού δικαίου, παράλληλα με την υποθήκευση ολόκληρης της περιουσίας της στους δανειστές της. 

Όλα αυτά όμως δεν σημαίνουν πως η σημερινή κυβέρνηση είναι άμοιρη ευθυνών, παρά το ότι δεν είναι αυτή που νομοθετεί το στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας, εκτελώντας απλά τις εντολές της γερμανικής κυβέρνησης – μέσω των οποίων (εντολών) δρομολογείται η απόλυτη καταστροφή του παραγωγικού μας ιστού, των επιχειρήσεων και της μεσαίας τάξης. 

Μεταξύ άλλων, με τη βοήθεια φορολογικών νόμων και διώξεων που ληστεύουν κυριολεκτικά ότι έχει απομείνει στον ιδιωτικό τομέα – ενώ μετατρέπουν συλλήβδην ακόμη και τους πιο έντιμους ή υγιείς οικονομικά μικρομεσαίους Έλληνες, σε χρεοκοπημένους ή σε παράνομους φοροφυγάδες. 

Η ευθύνη της κυβέρνησης δεν είναι τόσο τα παραπάνω, όσο η δολοφονία της τελευταίας ελπίδας της πλειοψηφίας των Ελλήνων – οι οποίοι εξέλεξαν μία πολιτική παράταξη του 3%, γνωρίζοντας φυσικά την απειρία και την πλήρη ανεπάρκεια της, επειδή τους υποσχέθηκε τη ρήξη: την ανάκτηση της εθνικής τους κυριαρχίας με κάθε κόστος, το τέλος των εξευτελισμών, των προσβολών και της διεθνούς επαιτείας, κυρίως δε την ατομική και τη συλλογική τους αξιοπρέπεια. Όπως είχα άλλωστε τότε υπενθυμίσει, 

“Η κατοχή δεν μπορεί να είναι ανθρώπινη. Υπάρχουν επομένως δύο επιλογές: ή αποδέχεσαι την κατοχή και όλες τις μεθόδους που είναι αναγκαίες για την επιβολή της, σκύβοντας πειθήνια το κεφάλι ή, διαφορετικά, την απορρίπτεις εξ ολοκλήρου και όχι μόνο κάποια συγκεκριμένα μέρη της» (Simone de Beauvoir). 

Σε κάθε περίπτωση οι Έλληνες επιβεβαίωσαν την εντολή τους για ρήξη, καθώς επίσης τη μη συμφωνία τους με την κατοχή της χώρας τους, στο δημοψήφισμα που στήριξε και ο πρωθυπουργός – για να το αντιστρέψει αμέσως μετά, επιλέγοντας το θλιβερό ρόλο μίας ακόμη κατοχικής κυβέρνησης της Ελλάδας. Εν προκειμένω, ειδικά μετά τους συνεχείς οδυνηρούς συμβιβασμούς που ακολούθησαν, δύσκολα μπορεί κανείς να βρει κάποια διαφορά, όσο καλοπροαίρετος και αν είναι, σε σχέση με το παρακάτω: 

«Βρέθηκα αντιμέτωπος με ένα ιστορικό δίλημμα: ή να αφήσω να συνεχιστεί ο αγώνας και να καταλήξει σε ολοκαύτωμα ή να υπακούσω στις παρακλήσεις και να αναλάβω της πρωτοβουλία της συνθηκολόγησης. Τόλμησα το δεύτερο και δεν υπολόγισα ευθύνες, ενώ μέχρι σήμερα δεν μετάνιωσα για το τόλμημα μου, αλλά αισθάνομαι υπερήφανος» (Τσολάκογλου). 

Συμπερασματικά λοιπόν, η ανυπολόγιστη ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης είναι η δολοφονία της τελευταίας ελπίδας των απλών Πολιτών – οι οποίοι, έχοντας πλέον δοκιμάσει τα δημοκρατικά κόμματα όλων των αποχρώσεων, ακόμη και την αριστερά με έναν εντελώς άπειρο πρωθυπουργό χωρίς οι ίδιοι να είναι αριστεροί, δεν έχουν πια καμία άλλη πολιτική επιλογή στη διάθεση τους. 

Νοιώθουν δε αδύναμοι, ανίσχυροι και φοβισμένοι, με αποτέλεσμα να μην είναι ικανοί να αντιδράσουν ως ελεύθεροι και αξιοπρεπείς άνθρωποι – κάτι που οφείλεται ασφαλώς στην κυβέρνηση, η οποία είναι η μοναδική που κατάφερε να τους πείσει πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας τους μέσω μνημονίων στο διηνεκές, από την εξορία των παιδιών τους, από την κατοχή της χώρας τους, από τον αφελληνισμό της, από την αναξιοπρέπεια, από το σκύψιμο του κεφαλιού και από τη διεθνή ανυποληψία. 

Επίλογος 

Ολοκληρώνοντας, πιστεύω πως δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τους Πολίτες, ούτε να περιμένει από αυτούς να δώσουν λύση στο πρόβλημα της χώρας μας – το οποίο όμως οφείλει να αντιμετωπισθεί, εάν δεν θέλουμε να «σβηστεί» η Ελλάδα ως κράτος από τον πλανήτη. Αυτός που πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία της διάσωσης της χώρας μας δεν είναι ούτε η πνευματική ελίτ, επειδή δεν έχει το σθένος και τις οικονομικές δυνατότητες που απαιτούνται – αλλά η οικονομική ελίτ, όσο ακόμη υπάρχει. 

Εν προκειμένω αδυνατώ να καταλάβω γιατί οι ισχυροί Έλληνες επιχειρηματίες, όπως αυτοί που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στη βιομηχανία, στον τουρισμό και στη ναυτιλία εντός και εκτός της χώρας, αδιαφορούν σε τόσο μεγάλο βαθμό για την πατρίδα τους – κρίνοντας από το ότι δεν κάνουν απολύτως τίποτα, ενώ έχουν τόσο τις ικανότητες, όσο και τις δυνάμεις. 

Θεωρώ δε εντελώς έωλη, ανόητη και σαθρή τη δικαιολογία, σύμφωνα με την οποία εμποδίζονται από τα κόμματα – αφού έχουν ασφαλώς τα μέσα για να αναδείξουν μία αποτελεσματική και ικανή πολιτική ηγεσία, η οποία να είναι σε θέση να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση και στην απελευθέρωση της. 

Ελπίζω και εύχομαι να καταλάβουν έγκαιρα την εξαιρετικά μεγάλη ιστορική τους ευθύνη – συνειδητοποιώντας επί πλέον πως εάν πάψει να υπάρχει η Ελλάδα, θα πάψουν να υπάρχουν και οι ίδιοι κάποια στιγμή. Άλλωστε, εάν κάποιος ξένος χαρακτήριζε μία κοινωνική ομάδα ως προδοτική σήμερα, με την ευρεία έννοια της λέξης, αυτή θα ήταν αναμφίβολα η εγχώρια και διεθνής οικονομική ελίτ της χώρας – η οποία είναι απελπιστικά κατώτερη των περιστάσεων, ενώ μπορεί να αλλάξει ριζικά το μέλλον της Ελλάδας. 

ΠΗΓΗ 
oimos-athina.blogspot.com
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.