Τελευταίες αναρτήσεις

11 Ιουνίου 2017

Η Δίκη της 29 Μαΐου 2017 κατά του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση (Μέρος 2)

Γράφουν η Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαος Λογοθέτης 

Διαβάστε το 1ο μέρος ΕΔΩ

Αυτό που μας ανησυχεί στην συνέχεια της δίκης του Γεωργίου στις 18 Ιουλίου 2017 για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση είναι ότι το Γ΄ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών στις 29 Μαΐου ενδιαφέρθηκε κυρίως για την ψευδή διόγκωση του ελλείμματος 2009, ενώ η δίκη αυτή ήταν για την παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση εκ μέρους του Γεωργίου, δηλαδή για τα εξής τρία αδικήματα: (1) της παραπλάνησης του Ελληνικού κράτους δια του ψεύδους, (2) της μη-σύγκλησης συνεδριάσεων του ΔΣ και (3) της παράνομης διαβίβασης των στοιχείων του δημοσίου χρέους και ελλείμματος στην Eurostat.

Και τα τρία αυτά εγκλήματα συνθέτουν την παράβαση καθήκοντος επί μακρόν χρόνο διότι ο Γεωργίου εκ προθέσεως διασάλευσε την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας που εκ του νόμου είχε υποχρέωση να τηρεί.  Και το έκανε αυτό για να προσκομίσει στον εαυτό του ηθικό και υλικό όφελος καθόσον αφενός αμειβόταν ταυτόχρονα και από το ΔΝΤ και από την ΕΛΣΤΑΤ, που ήταν κατάφορη παραβίαση του νόμου, και αφετέρου σφετερίστηκε τις αρμοδιότητες του 7-μελούς Συλλογικού Οργάνου Διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να εμφανίζεται αυτός ως μονοπρόσωπο όργανο διοίκησης.

Με τον τρόπο αυτό, δηλαδή δια της παράβασης καθήκοντος,  αφενός φούσκωσε τεχνηέντως και ανενόχλητος το δημόσιο έλλειμμα του 2009 και εμπόδισε την ανάπτυξη της χώρας μας,  προκάλεσε δε την συσσώρευση άδικου και επονείδιστου χρέους στην Ελλάδα και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου μας.

Κατά την άποψή μας, θα μπορούσε η δίκη αυτή να έχει τελειώσει πολύ γρήγορα στις 29 Μαΐου με την καταδίκη του Γεωργίου αντί να γίνει συνέχιση αυτής στις 18 Ιουλίου καθόσον υπάρχει πεντακάθαρο κατηγορητήριο που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις. Μπορεί όμως οι Δικαστές να ήθελαν να μάθουν περισσότερα πράγματα σε σχέση με την αιτιώδη σύνδεση της παράβασης καθήκοντος με την ψευδή διόγκωση.

Θέλω να τονίσω ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι να αποφασίσει το Δικαστήριο για την ενοχή του Γεωργίου στις 18 Ιουλίου, η τιμωρία του λίγο μας ενδιαφέρει αν θα είναι μία εβδομάδα ή δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

Το άλλο σημαντικό είναι ότι το Δικαστήριο μας απέβαλε από πολιτική αγωγή, αν και αυτό μας απογοήτευσε διότι εμείς δεν ήμασταν απλοί πολίτες, αλλά ισότιμα με τον Γεωργίου Μέλη της ΕΛΣΤΑΤ διορισμένα από την Βουλή και επίσης αυτός δεν μας πλήρωσε ούτε για τις 4 συνεδριάσεις που έγιναν, παραβαίνοντας έτσι της Υπουργική απόφαση για την αποζημίωσή μας. Το δικαστήριο υποστήριξε ότι δεν είχαμε άμεσο συμφέρον παρά μόνον έμμεσο συμφέρον όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά ο νόμος λέει ότι ακόμα και στην περίπτωση αυτή μπορούμε να παραστούμε ως πολιτική αγωγή για στήριξη της κατηγορίας μόνον. Αυτό ζήτησε ο δικηγόρος μας ο κ. Ιωάννης Σακκάς, αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του. Σεβόμαστε βέβαια την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο κίνδυνος είναι ότι εφόσον εμείς τώρα είμαστε μόνον μάρτυρες, δεν μπορούμε να έχουμε δικηγόρο να υποβάλει ερωτήσεις στους υποστηρικτές του Γεωργίου από την Κομισιόν και την Eurostat. Δηλαδή, αν το Δικαστήριο δεν είναι πλήρως ενημερωμένο για όλα τα ζητήματα λειτουργίας των Στατιστικών Υπηρεσιών στην Ευρώπη, τότε μπορεί η δίκη να μετατραπεί σε μονόλογο των ανθρώπων της Κομισιόν, που την προηγούμενη φορά έλεγαν του κόσμου τις ανακρίβειες για να επηρεάσουν το Δικαστήριο υπέρ του Γεωργίου.
Είναι λογικό ότι δίκαια δίκη χωρίς νομική στήριξη της κατηγορίας είναι πολύ δύσκολο  να επιτευχθεί. 

Ως μάρτυρες πλέον, για την στήριξη της κατηγορίας έχουμε απομείνει ουσιαστικά δύο, Γεωργαντά, που μόλις είχε αρχίσει την κατάθεσή της και θα συνεχίσει στις 18 Ιουλίου, και ο κ. Σκορδάς, επιστημονικό στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ, που δεν έχει καταθέσει. Ο κ. Λογοθέτης τελείωσε την κατάθεσή του. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν, η Γεωργαντά και ο Σκορδάς, να επιστήσουμε την προσοχή του Δικαστηρίου στις 18/7 στα σημαντικά ζητήματα έτσι ώστε οι δικαστές να κάνουν τις κατάλληλες ερωτήσεις στους ανθρώπους της Κομισιόν μιας και δεν μας επέτρεψαν να έχουμε νομική βοήθεια.

Ασφαλώς, υπάρχουν ακόμα ως μάρτυρες τα τρία άλλα μέλη του 7-μελούς Συλλογικού Οργάνου της ΕΛΣΤΑΤ, που είναι: (1) ο κ. Συμιγιάννης, εκπρόσωπος της Τράπεζας Ελλάδος, που ήταν παρών στις 29 Μαΐου, (2) ο κ. Φιλίππου που διορίστηκε από την Βουλή μαζί με Λογοθέτη, Γεωργαντά και Γεωργίου, ο οποίος όμως απουσίαζε στις 29 Μαΐου, και (3) η κ. Μπαλφούσια, εκπρόσωπος του κ. Παπακωνσταντίνου, που και αυτή απουσίαζε στις 29 Μαΐου. Και τα τρία αυτά μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ έχουν υποστηρίξει το κατηγορητήριο για την παράβαση καθήκοντος, αλλά όχι για την ψευδή διόγκωση του δημοσίου ελλείμματος του 2009. Αυτό σημαίνει ότι αν το Γ΄ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων επικεντρωθεί πάλι στην ψευδή διόγκωση, τότε υπάρχει κίνδυνος λοξοδρόμησης υπέρ του Γεωργίου διότι απαιτείται επικέντρωση στην παράβαση καθήκοντος που είναι και το περιεχόμενο και ο σκοπός της δίκης. Κάθε άλλο ζήτημα μπορεί να παρεκτρέψει τα πράγματα. Ασφαλώς, δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτόμαστε ότι μπορεί το Δικαστήριο να λοξοδρομήσει εν γνώσει του.

Είναι ένα πεντακάθαρο κατηγορητήριο κατάφορης παραβίασης του νόμου και ο κ. Γεωργίου πρέπει να κριθεί ένοχος.

Δικαιολογίες των εκπροσώπων των δανειστών στην δίκη της 18 Ιουλίου ότι ο Γεωργίου δεν είχε δόλο όταν εν γνώσει του είχε απολαβές από το ΔΝΤ και από την ΕΛΣΤΑΤ ταυτόχρονα, ή ότι προέβη στην παραβίαση του νόμου για λίγο χρονικό διάστημα, δηλαδή για 4-6 μήνες όσον αφορά το ψεύδος, και για 11 μήνες όσον αφορά την μη-σύγκληση συνεδριάσεων, τέτοιες δικαιολογίες δεν έχουν νομική βάση και ελπίζουμε να απορριφθούν από το Δικαστήριο στις 18/7.

Συνεχίζεται με το Μέρος 3.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.