23 Μαΐου 2022

Το παράπονο και η παράκληση ενός δασκάλου ...

Χθες Παρασκευή 20/5/2022, μία ημέρα μετά την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ρώτησα τα παιδιά σε δύο τμήματα στο Δημοτικό σχολείο αν γνώριζαν, ποια επέτειος ήταν η προηγούμενη ημέρα. 
 
Αν άκουσαν κάτι στο σπίτι τους ή στο σχολείο.
 
Πέρα από κάτι γελοίες απαντήσεις (που αποδεικνύουν ότι τα παιδιά έμαθαν να πετάγονται και να μιλάνε χωρίς καν να σκέφτονται) με λύπη μου, μόλις 2 παιδιά γνώριζαν επειδή είχαν ακούσει κάτι στο σπίτι τους.  
Τα υπόλοιπα παιδιά, ακόμη κι όταν τους το είπα, έδειχναν σαν να αγνοούν το γεγονός, ειδικά οι μικρότερες τάξεις. 
 
Καμία τιμή στους νεκρούς, καμία θύμηση, απόλυτη αδιαφορία από τους δασκάλους στο σχολείο.  
Οι δάσκαλοι βλέπετε έχουν να ασχοληθούν με πιο ενδιαφέρον θέματα: «ανακύκλωση», «περιβάλλον», «ρατσισμός», «πολυπολιτισμός», «διαφορετικότητα» (εννοούν να ασχολούμαστε όλη η κοινωνία με τα δικαιώματα των gay και των τραβεστί). Αυτά περιλαμβάνει η νεοταξική ατζέντα εκπαίδευσης. Σεβασμός στην επιβαλλόμενη «Κατοχή». 
 
19 Μαΐου …  
 
Επέτειος Γενοκτονίας Ποντιακού ελληνισμού και Ιστορία (εκτοπίσεις, βασανισμοί, βιασμοί, γενοκτονία) που δεν διδάσκεται, δυστυχώς (νομοτελειακά), έχουμε την υποχρέωση να την ξαναζήσουμε. 
 

Αν λοιπόν αισθάνεστε το χρέος να αντισταθείτε σε ότι έρχεται, φτάνουν τα παιχνίδια που έπαιξαν τα παιδιά σας στον υπολογιστή και στο κινητό. Φτάνει και η τηλεόραση.  
Πάρτε τα παιδιά σας και πείτε τους τι έζησαν οι παππούδες σας.  
Πείτε τους για τα «Τάγματα Εργασίας», τις πορείες θανάτου αλλά και για τους αντάρτες του Πόντου.  
 
Για τα παιδιά που δεν άντεχαν και πέθαιναν στη διαδρομή της επιστροφής και οι ορδές του Κεμάλ δεν τους επέτρεπαν, ούτε να τους θάψουν με λίγο χώμα.  
Πείτε τους για τα κομμένα δάκτυλα όταν δεν μπορούσαν να βγουν οι βέρες και τα δακτυλίδια.
Για τους ατελείωτους βιασμούς.
Για τις θηριωδίες των Τούρκων.  
 
 
 
 
1619 αγνοούμενοι της Τουρκικής εισβολής του 1974, τα οστά των οποίων βρίσκονται τελευταία χρόνια θαμμένα σε ομαδικούς τάφους στην κατεχόμενη Κύπρο (εδώ), ΔΕΝ μπορούν να μιλήσουν.  
 
Ούτε οι 353.000 νεκροί πρόγονοί μας, Έλληνες του Πόντου μπορούν.  
Επί τέλους, κάνε το χρέος σου. Μίλησέ τους ΕΣΥ. 
 
Το παραπάνω μήνυμα μας έστειλε μέσω εμαιλ, εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε Δημοτικό της (ελεύθερης) Μακεδονίας μας, ο ίδιος έγραψε την επιστολή αυτή, για να την δημοσιεύουμε κατ΄ αποκλειστικότητα. 
 



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Μουσείο του γενοκτόνου του Ελληνισμού, Ατατούρκ ... - Olympiahttps://www.olympia.gr › ellada › to...·
Το 1935 το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης παραχώρησε στο Τουρκικό κράτος το σπίτι όπου «έμενε» ο Κεμάλ Ατατούρκ και το οποίο μετατράπηκε σε μουσείο .

Αποσπάσματα .Το 1935 το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης παραχώρησε στο Τουρκικό κράτος το σπίτι όπου «έμενε» ο Κεμάλ Ατατούρκ και το οποίο μετατράπηκε σε μουσείο αφιερωμένο σε αυτόν. Μάλιστα, οι Τούρκοι, που επισκέπτονται σήμερα το εν λόγω μουσείο του δίνουν χαρακτήρα που θυμίζει εκείνον προσκυνήματος.

Καταργήστε την πιο πάνω απόφαση και αν μη τι άλλο, για να μην είμαστε «ασεβείς», όπως οι ιερόσυλοι βάρβαροι Τούρκοι…. Συμπυκνώστε το και ενσωματώστε ….
ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ….στον ίδιο χώρο ....
ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ…… ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΧΡΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ... ΤΙΠΟΤΑ.
Αναφαίρετο δικαίωμα της κυρίαρχης ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…
Το κτήριο που φέρεται λανθασμένα ως σπίτι του Κεμάλ, ήταν ιδιοκτησία ενός Αρβανίτη που το αγόρασε από κάποιον Γεωργαλά. Καμιά σχέση με το σπιτάκι της θείας του Κεμάλ. Ακόμη κι αν ήταν αλήθεια ότι γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι αυτή η κατοικία. Αλλά έστω και αν είναι και έχει "ιστορική σημασία" διότι “συνδέεται με μια ιστορική προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας”. Τι θα πει προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας. Ο Στάλιν, ο Λένιν, Ο Χρουτσιώφ, ο Χίτλερ, Ο Καντάφι ήταν τέτοια προσωπικότητα; Ο Σαντάμ Χουσεΐν ήταν; Ο Μπιν Λάντεν και υπόλοιποι δολοφόνοι....; Τι θα πει λοιπόν προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας; Ο όρος “προσωπικότητα” σημαίνει την ψυχολογική, ηθική και πνευματική οντότητα, την ατομικότητα δηλαδή.
Έχοντας ίσως αδυναμία η Εφορεία να τεκμηριώσει τότε τη γνωμοδότησή της, φέρει ως επιχείρημα δημοσίευμα εποχής και ειδικότερα από άρθρο στον τοπικό Τύπο (εφημ. “Μακεδονία”, Σεπτέμβριος 1936). Και λέγει η Εφορεία ότι «Στο εν λόγω άρθρο αναφέρεται ρητώς ότι το κτίριο επί της οδού Αποστόλου Παύλου 75 αποτελεί την “οικίαν εις ην εγεννήθη ο Πρόεδρος της τουρκικής Δημοκρατίας Κεμάλ Ατατούρκ”». Από πότε ένα δημοσίευμα εφημερίδας είναι αρκετό για να αποτελέσει πηγή επιστημονικής τεκμηρίωσης; Ποια βιβλία μελέτησαν και βρήκαν ότι έτσι έχουν τα πράγματα;
Και με δική μας αναγνώριση, στέλνονται και τα μουσουλμανόπαιδα της Θράκης κατ’ έτος, να επισκεφθούν το σπίτι του “Πατέρα τους”. Και ο Ερντογάν επιχαίρει, για την ταύτιση της Θεσσαλονίκης με ιστορικές στιγμές του τουρκισμού. Αν δεν προλάβει να διαλύσει την Τουρκία με τον μεγαλοϊδεατισμό του, θα πληρώσουμε την τουρκολαγνεία πολλών εξ ημών.
Απόσπασμα iefimerida.
Μ.Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν να αναδημοσιευθεί σχετικό αποκαλυπτικό άρθρο ... προσέξτε ... ΠΟΜΑΚΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ...του 2009 ...
ΙΔΕΤΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.
Το ιστορικό ψεύδος περί καταγωγής του Κεμάλ Ατατούρκ απ ...https://www.pare-dose.net › ...·
2 Dec 2009 — σπίτι του Κεμάλ και μετά οπουδήποτε αλλού. Για τον τουρκικό εθνικισμό το ιστορικότερο τουρκικό αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης είναι το σπίτι του Μουσταφά ...
Αποσπάσματα ...
Η πομακική εφημερίδα «Ζαγάλισα» δημοσιοποίησε και ξεγύμνωσε το μεγαλύτερο ψέμα της Τουρκίας, που αφορά τον ιδρυτή του σημερινού κεμαλικού κατεστημένου των Νεότουρκων.
Το δημοσίευμα της «Ζαγάλισα» …..
Έχει γίνει πλέον της μόδας για κάθε “Τούρκο” της Θράκης! Μόνο που το προσκύνημα είναι σε “μαϊμού μέρος”…
Ο Κεμάλ δεν γεννήθηκε στην κοσμοπολίτικη Θεσσαλονίκη της εποχής εκείνης (δεν ήταν “πρωτευουσιάνος” όπως θέλει να τον παρουσιάζει ο τουρκικός εθνικισμός), αλλά σε ένα μικρό χωριουδάκι έξω από τον Λαγκαδά, την Χρυσαυγή, όπου μέχρι τα οκτώ περίπου χρόνια του φύλαγε αγελάδες και πρόβατα στους γύρω λόφους! Εκεί πήγε στο δημοτικό σχολείο. Φυσικά, σε καμία τουρκική βιογραφία ή εγκυκλοπαίδεια δεν θα διαβάσετε αυτή την μεγάλη και σκληρή αλήθεια. […]
Στο σπίτι στο Σαρίγερ, όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ, εγκαταστάθηκε η οικογένεια του πρόσφυγα από την ανατολική Θράκη, Ανδρέα Στάθη ...
Οι τοίχοι του μικρού σπιτιού του Κεμάλ σώζονταν σε ύψος μισού περίπου μέτρου μέχρι τις αρχές του 1980.
Η αλήθεια αυτή αποσιωπήθηκε από τον καλπάζοντα τουρκικό εθνικισμό...

Τουρκικές μαρτυρίες
Τούρκοι πρόσφυγες που έφυγαν με την ανταλλαγή των πληθυσμών από το παλιό Σαρίγερ γνώριζαν την αλήθεια και παρά τα ψέματα του τουρκικού εθνικισμού, ερχόντουσαν πριν το 1981, ατομικά κυρίως, για προσκύνημα στον αληθινό τόπο γέννησης του Μουσταφά Κεμάλ. Υπήρχε μάλιστα ένας ντόπιος γελαδάρης, ο Κωνσταντίνος Γιαμουτζής, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά την αληθινή ιστορία και αυτός συνόδευε τους επισκέπτες από την Τουρκία στο Σαρίγερ και τους έδειχνε τα ερείπια του σπιτιού.
Η…ομολογία του Τούρκου προξένου
Φαίνεται επίσης ότι και κάποιοι Τούρκοι αξιωματούχοι γνωρίζουν την αλήθεια, αλλά δεν τολμούν να την αποκαλύψουν. Το έτος 1981, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μουσταφά Κεμάλ, επισκέφθηκε το χωριό της Χρυσαυγής (το κτίριο της τότε κοινότητας) ο Τούρκος πρόξενος Θεσσαλονίκης μαζί με τον γραμματέα του (δημοσίευμα εφημερίδας “Ελληνικός Βορράς” τ. 10 Μαΐου 1981), συνοδευόμενοι και από τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο επισκέφθηκε το σπίτι Κεμάλ και δήλωνε…: “Γνωρίζω ότι αυτή είναι η αλήθεια, αλλά είναι δύσκολο να το παραδεχθούμε επίσημα και καταλαβαίνετε τον λόγο…”.
Το 1981 πάλι, με αφορμή τους…εορτασμούς για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κεμάλ, οι βουλευτές Νικήτας Βενιζέλος και ο φίλτατος μου Κώστας Μπαντουβάς της ηρωικής οικογένειας των καπεταναίων Μπαντουβάδων, με βάση την μαρτυρία της ίδιας της αδελφής του της Μακμπουλέ, όπως διασώθηκε σε τουρκικές βιβλιογραφικές πηγές (Aydemir κ.α.) αμφισβήτησαν ότι στο σπίτι αυτό πάτησε το πόδι ο Κεμάλ ..

Tο 1934 η τότε ελληνική κυβέρνηση ανάρτησε έξω από το σπίτι-μαϊμού μία πινακίδα όπου αναφερόταν πως “εδώ γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ”. Τότε το σπίτι ανήκε σε ελληνική οικογένεια (Σεραφειμίδου, έμποροι υποδημάτων), η οποία και κατοικούσε σε αυτό. Αργότερα και κάτω από γελοίες συνθήκες το σπίτι απαλλοτριώθηκε από το ελληνικό δημόσιο και ο τότε δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Μερκουρίου, φρόντισε να ειδοποιήσει την τουρκική κυβέρνηση του Ισμέτ Ινονού πως μπορεί να το μετατρέψει σε μουσείο του Κεμάλ... ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ...

Ο Κεμάλ και η μητέρα του Ζουμπεϊντέ γνώριζαν την αλήθεια, αλλά έκαναν την…πάπια!
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ...ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ... ΣΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ; ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΛΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥ ΚΕΜΑΛ ... ΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ... ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...;;;
ΑΑ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.