24 Μαΐου 2022

Ανασφαλής Προοδευτική Καρκινοβασία

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)
 
Η προοδευτική οπισθοδρόμηση αποτελεί ένα από τα –ανασταλτικά- χαρακτηριστικά πολλών ΝεοΕλλήνων. Όταν δεν ασχολούνται με το κλέος των προγόνων, προσπαθούν διαρκώς να ερμηνεύσουν, αλλά και να πορευτούν προς το μέλλον με βάσει το παρελθόν. Αν το έπρατταν προκειμένου να αρύονται διδάγματα, ώστε να μην επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη, τότε ουδείς ψόγος.   
 
Δυστυχώς θέλουν να προχωρήσουν κοιτώντας πίσω, με πρόθεση να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους (!). Προδήλως υπάρχει διανοητική, πολιτική, ηθική, δημοκρατική, εκτροπή πορείας, που οδηγεί σε λάθος κατεύθυνση και αποστέλλει λάθος μηνύματα ιδίως στους νεώτερους, ή σε λωτοφάγους γηραιότερους. (Σ.Σ Γι αυτό άλλωστε αναφέρθηκα και στην ηθική διάσταση του ζητήματος). Παράλληλα δίνεται η εντύπωση μιας συνεχούς ανασφάλειας και ενός αδικαιολόγητου φόβου προερχόμενα από καταστάσεις ή πρόσωπα του παρελθόντος.  
Η Βασιλεία μας τελείωσε. Καλώς ή κακώς (ζήτημα προσωπικής αποτιμήσεως). 
Η περιουσία και ιδιοκτησία του Τατοίου επίσης τακτοποιήθηκε. Άρα δεν έχουμε Βασιλεία, Βασιλική περιουσία, Βασιλική Αυλή, Βασιλικούς Σταύλους, κ.ο.κ. 
 
Ό,τι –και σε όποια κατάσταση – απόμεινε από το Τατόι ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Δηλ σε εμάς.  
Ουδείς Βασιλιάς (ζωντανός ή νεκρός) έχει δικαιώματα.  
Το ίδιο ισχύει και για τους (επι) γόνους.  
 
Τι πρέπει να γίνει με το (δικό μας πλέον) Τατόι;
Να συνεχίσει να χορταριάζει ή να αξιοποιηθεί; Προφανώς το δεύτερο.  
 
Τώρα αν κάποιοι το θέλουν καζίνο, ποδοσφαιρικό γήπεδο, φυτεία παπαρούνας, ή σταύλο –με κόπρο του Αυγεία – μουσείο, συνεδριακό κέντρο ή Πανεπιστήμιο ΝεοΕλληνικής διδασκαλίας δημοκρατικότητας ή –και – διχασμού, ας γίνει ένα Δημοψήφισμα με το ερώτημα: ποιος θέλετε να εγκατασταθεί ως διευθύνων Σύμβουλος εκεί; Ο (ακρο) δεξιός κος Κ. Μητσοτάκης ως …. αυλάρχης ή ο (ακρο) αριστερός κος Αλ. Τσίπρας ως … σταυλάρχης; Όμως ούτε ο κος Κ. Μ. είναι αυλάρχης ούτε ο Αλ.Τσίπρας είναι σταυλάρχης, αλλά ούτε και παλινόρθωση της μοναρχίας επίκειται από τυχόν αξιοποίηση της ανύπαρκτης περιουσίας της.  
 
Τι τάχα τρέμουν οι φανατικοί …. «Δημοκράτες» και σε ποια ψηφοθηρική επιτυχία ελπίζουν /στηρίζονται οι ανησυχούντες κομματικοί κροκόδειλοι;  
 
Αν πάλι ορισμένοι θέλησαν να πλήξουν τον υιό Κ. Μητσοτάκη επειδή ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε πει τότε το «unfair» για το Δημοψήφισμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τους πληροφορώ υπεύθυνα ότι είχε δίκιο. Όντως ο Κ.Κ δεν έδωσε ίδιες /ίσες ευκαιρίες στον πρώην (Σ.Σ και όχι τέως, όπως είθισται λανθασμένα να αποκαλείται) Βασιλέα. Αυτή είναι η αλήθεια! Είτε αρέσει, είτε όχι. Άρα δεν έπληξαν τον κο Πρωθυπουργό με το να αναφερθούν στον πατέρα του. Το αντίθετο συνέβη, για όσους γνωρίζουμε και ζήσαμε τα γεγονότα της εποχής εκείνης. (Σ.Σ Βέβαια δεν θα σχολιάσω την απρέπεια να εγκαλεί κανείς τον γιό, για κάτι που είπε ή έπραξε ο πατέρας του. Επειδή όμως τελικά ήταν τιμητικό, ως αληθές, το λεχθέν από τον πατέρα, το προσπερνώ).
 
ΥΓ Όταν υπάρχουν σοβαρά θέματα που (πρέπει να) απασχολούν, το να αναδεικνύουμε – με … «λερωμένη» μάλιστα, διπλωματικά, την δική μας φωλιά – ανύπαρκτα ζητήματα είναι επιεικώς φαιδρό. 
Με την ευκαιρία, ούτε από τον κο Γλύσμπουργκ Βασιλιά Κωνσταντίνο, ούτε από τον μακαρίτη Χίτλερ, ούτε από την κα Λεπέν κινδυνεύουμε. Για τον κο Πούτιν διατηρώ επιφυλάξεις.  
Από αυτούς που ξεχαρβαλώνουν τους δικούς μας θεσμούς προέρχεται ο μέγιστος κίνδυνος.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.