23 Ιανουαρίου 2022

ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑ: ΙΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης - Αμφικτύων
 
Στη δεκαετία του 1980 οι Αμερικανοί προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εγκαταστήσουν Πυραύλους Μέσου Βεληνεκούς με Πυρηνικές Κεφαλές στο Ευρωπαϊκό έδαφος. Τότε η Ευρώπη ήταν χωρισμένη σε Ανατολική υπό τον έλεγχο του Συμφώνου της Βαρσοβίας (Σοβιετικής Ένωσης) και Δυτική υπό το ΝΑΤΟ. Η Ευρώπη θα γινόταν ουσιαστικά «βληματοδόχη» των Σοβιετικών και Αμερικανική πυραύλων, ενώ οι ΗΠΑ που εγκαθιστούσαν τους πυραύλους θα έμεναν ανέπαφες.
Η Σοβιετική Ένωση θα υφίστατο μέτρια καταστροφή, ενώ το θύμα ήταν η Ευρώπη.
 
Τότε ορισμένοι θαρραλέοι εν αποστρατεία στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι τ. Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ γνώστες της στρατηγικής δημιούργησαν τη «Ομάδα των Στρατηγών του ΝΑΤΟ για την Ασφάλεια και Συνεργασία» στην Ευρώπη. Το φιλειρηνικό κίνημα ήταν ισχυρό και ογκώδεις γίνονταν διαδηλώσεις. Τώρα όλα τα φοβίζει ο κορωνοιός και τα σκεπάζει η αδιαφορία. 
 
Τότε ο γράφων αρθρογραφούσα για τις επιλογές του ΝΑΤΟ υπέρ της Τουρκίας και σε βάρος της χώρας μας και της Κύπρου κατά παγία τακτική του. Μου πρότειναν να συμμετάσχω στην Ομάδα και ευχαρίστως αποδέχθηκα. Μέλη της επίσης έγιναν ο ηρωικός Στρατηγός Γ. Κουμανάκος, ο οποίος είχε διακριθεί στους πολέμους (Μ. Ανατολή, Συμμοριτοπόλεμο, παρασημοφορήθηκε για τις επιτυχίες του σαν διοικητής του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος στην Κορέα) καθώς και ο Στρατηγός Ρ. Καπέλλος. Και τότε τα πράγματα έβαιναν προς σύγκρουσιν και η απειλή των πυρηνικών όπλων ήταν πολύ μεγάλη, γιατί οι έχοντες την ευθύνη αποδεσμεύσεως των ηγήτορες (πρόεδρος ΗΠΑ- ΓΓ. του ΚΚΣΕ) ακόμη δεν ασκούσαν πλήρη τεχνικό έλεγχο σε αυτά και εκ λάθους ακόμη θα μπορούσε να συμβεί ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα. 
 
Ήταν τόσο θαρραλέες και δυνατές οι φωνές μας ώστε προσέλκυσαν μια αντίστοιχη Ομάδα Στρατηγών (3 και 4 αστέρων) της Σοβιετικής Ενώσεως και του Συμφώνου της Βαρσοβίας.
 
Η κρίση εκείνη μας έφερε στο τραπέζι του διαλόγου για να ανταλλάξουμε σκέψεις και απόψεις πάνω στα θέματα αμοιβαίας ασφάλειας στην Ευρώπη. Όταν έγινε γνωστή η Κίνηση μας στις ΗΠΑ κινητοποίησε ορισμένους εν αποστρατεία Αμερικανούς Στρατηγούς, Ναυάρχους (όπως τ. διοικητής του 6ου Αμερικ. Στόλου της Μεσογείου) και Πτεράρχους μερικοί εκ των οποίων διοικούσαν μονάδες που διέθεταν Πυρηνικά Όπλα. Στις συναντήσεις μας εξέθεταν τις εμπειρίες των για τον κίνδυνο που έζησαν να εκραγεί πυρηνικός πόλεμος ακόμη και από λάθος των συστημάτων (Σμήνος από χήνες στον Αρκτικό κ.α). 
 
Τότε η ύπαρξη του ΝΑΤΟ δικαιολογείτο διότι υπήρχε η απειλή του Συμφώνου της Βαρσοβίας (Σ.Β). Τώρα που αυτοδιαλύθηκε το Σ.Β προς τι η ζέση των Αμερικανών και των «γερακιών» του ΝΑΤΟ να επεκταθούν στις πρώην χώρες του Σ.Β; Και μάλιστα στην Ουκρανία η οποία επί Τσάρων ήταν Ρωσική επαρχία; Και αν τώρα οι Αμερικανοί και Νατοϊκοί παραπονούνται ότι οι Ρώσοι έχουν συγκεντρώσει στρατεύματα στο έδαφος τους κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, τότε οι Ρώσοι τι να πουν στους Αμερικανούς για την ύπαρξη 950 βάσεων σε όλο τον κόσμο; Πως τις δικαιολογούν; Ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα; 
 
Και στην πατρίδα μας έχουν εγκαταστήσει αρκετές βάσεις χωρίς να μας κάνουν ασφαλέστερους έναντι της «λίαν απαραίτητης» ληστρικής Τουρκίας. Αντίθετα, γίναμε πυρηνικός στόχος λόγω των βάσεων της Σούδας και Αλεξανδρουπόλεως. Γιατί διατηρούν υπό Κατοχή την Ευρώπη και δεν της επιτρέπουν να έχει το δικό της Στρατό και την δική της Άμυνα- Ασφάλεια, αλλά την έχουν δέσμια στα γρανάζια του ΝΑΤΟ; [Σημειωτέον, ότι το ΝΑΤΟ συντόνιζε τις επιχειρήσεις του Αττίλα το 1974 κατά της Κύπρου και πάντα σαν Πόντιος Πιλάτος ο Γ.Γ της «Συμμαχίας» ένιπτε τας χείρας του υπέρ της Τουρκίας, ακόμη και τώρα που η Τουρκία ξεδιάντροπα έχει αναπετάξει τα νέο-Οθωμανικά της σχέδια για κατάληψη της Ελλάδος και Κύπρου, αυτό μένει ασυγκίνητα φιλοτουρκικό]. 
 
Όμως εμείς σαν πατροπαράδοτοι σύμμαχοι των ΗΠΑ θα πούμε την πάσα αλήθεια και όχι το ψέμα, έστω και αν φανούμε λίγο δυσάρεστοι. Διότι το ψέμα θα βλάψει μακροπρόθεσμα την Αμερική. 
 
Ο πόλεμος σήμερα δεν είναι λύση για κανέναν. Και οι δύο θα βγούν ηττημένοι και μόνο οι Κινέζοι θα αισθάνονται νικητές παρότι και αυτοί κατεστραμμένοι. Οι Αμερικανοί έχουν μεγαλύτερο συμφέρον η Ρωσία να μείνει φιλική προς τη Δύση παρά να συνεργασθεί με την Κίνα. Και η Ευρώπη σύσσωμη αντί να ρίχνει λάδι στη φωτιά καλύτερα είναι να μεσολαβήσει να βρεθεί μια διπλωματική λύση ώστε και η Ρωσία να νιώθει ασφαλής και το ΝΑΤΟ να μην εξευτελιστεί από τις άφρονες επιδιώξεις του. Διαφορετικά θα τουρτουρίσουμε!!!
Η τελική λύση βρίσκεται στην Ιση Ασφάλεια 
 
Αμφικτύων 
23/0 1/ 2022 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών 
amphiktyon@gmail.com 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.