31 Ιανουαρίου 2022

Πώς δρούσε κύκλωμα που έφερνε από την Τουρκία λαθρομετανάστες στην Κω

Στα πράσα συμμορία λαθροδιακινητών στην Κω.
 
Δύο Έλληνες και ισάριθμοι αλλοδαποί συνελήφθησαν στην Κω από άνδρες του περιπολικού σκάφους και του Γραφείου Ασφάλειας του τοπικού λιμεναρχείου, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση παράνομης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών κατά συρροή, ενώ άλλος ένας αλλοδαπός αναζητείται.
 
Δύο εκ των αλλοδαπών και ο ένας Έλληνας κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ αναμένεται η απολογία του άλλου Έλληνα στον ανακριτή Κω. 
 
Ειδικότερα, στις 17 Ιανουαρίου το περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω εντόπισε ταχύπλοο σκάφος με σβηστούς φανούς ναυσιπλοΐας να κινείται από τις ακτές της Κω με κατεύθυνση προς Τουρκία. Έπειτα από ελιγμούς ανακοπής πορείας και χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, ακινητοποιήθηκε το ταχύπλοο κι ο χειριστής οδηγήθηκε στο λιμεναρχείο για εξακρίβωση στοιχείων. Παράλληλα, τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντόπισαν στη χερσαία περιοχή έξι αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα. Από την προανάκριση που διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή, ο χειριστής αναγνωρίστηκε από τους παράνομους μετανάστες και ταυτοποιήθηκε ως ο διακινητής τους και συνελήφθη, ενώ το σκάφος κατασχέθηκε. 
 
HCG.GR 
 
Με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) και Ε.Υ.Π. σε συνεργασία ως προς την έρευνα με το κινητό Γραφείο Επιχειρήσεων (Mobile Office) της Europol, από την οποία και ζητήθηκε η συνδρομή της στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (ΕΣΕ), διερευνήθηκε η εμπλοκή άλλων τριών ατόμων, ενός αλλοδαπού και δύο Ελλήνων, για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και συνελήφθησαν. Παράλληλα, διενεργήθηκαν και τρεις κατ’ οίκον έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: 
 
Κυνηγητικό όπλο ITHACA model 37. 
Πιστόλι ρεπλίκα «WALTHER P990», χρώματος μαύρο. 
Μαχαίρι με μήκος λάμας δεκαέξι (16) εκατοστά και λαβή χρώματος μαύρη-κόκκινη. 
Μαχαίρι με μήκος λάμας δεκατέσσερα (14) εκατοστά και λαβή χρώματος μαύρη-κίτρινη. 
Μαχαίρι με μήκος λάμας έντεκα και μισό (11,5) εκατοστά και λαβή χρώματος πράσινη με σκάλισμα. 
Ηλεκτρονική διόπτρα νυκτός. 
Ηλεκτρονικός πλοηγός (GPS) θαλάσσης. 
Μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή. 
Φορητός υπολογιστής. 
Σκληρός δίσκος υπολογιστή. 
Φορητός αποσπώμενος δίσκος αποθήκευσης (usb). 
Δεκαοχτώ (18) κινητά τηλέφωνα. 
Bιντεοκάμερα με μια κάρτα SD. 
Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με μια κάρτα SD. 
Φωτογραφική μηχανή. 
Εννέα (09) κάρτες sim κινητής τηλεφωνίας. 
Δέκα (10) βιβλιάρια τραπέζης. 
 
Οι συλληφθέντες, φερόμενοι ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δρούσαν, σύμφωνα με το Λιμενικό, ως εξής: ο ένας εκ των αλλοδαπών αναλάμβανε ως καπετάνιος να μεταφέρει τους παράνομους μετανάστες από τα τουρκικά παράλια στην Κω. Ο δεύτερος αλλοδαπός, μόνιμος κάτοικος της Κω, παρακολουθούσε τις κινήσεις των περιπολικών σκαφών και παραλάμβανε τους παράτυπους μετανάστες από την παραλία. Ο ένας εκ των Ελλήνων επίσης τους παραλάμβανε από την παραλία, τους έκρυβε σε safe houses μέχρι την προμήθειά τους με πλαστά έγγραφα τα οποία παραλάμβανε μέσω ταχυδρομείου από αποστολέα στην Αθήνα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με μεγαλοδιακινητή από την Τουρκία. Τα πλαστά έγγραφα αποστέλλονταν σε κλειστό φάκελο και διανέμονταν στους παράνομους μετανάστες στα safe houses, με σκοπό την έξοδό τους από το νησί. Ο δεύτερος Έλληνας φέρεται ότι είχε τις επικοινωνίες με το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που αναζητείται προκειμένου να διευθετηθούν οι διαδικασίες της παράνομης μεταφοράς. 
 
Το όφελος των παράνομων κερδών που αποκόμιζαν τα φερόμενα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ κατά κεφαλήν για την παράνομη είσοδο από την Τουρκία στην Ελλάδα. 
 
Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κω, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της εγκληματικής αυτής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως επίσης και την συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες. 
 
Ναυτεμπορική
πηγή
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Υπάρχει κανείς που να μην έχει καταλάβει ότι στην παραπάνω ιστορία είναι μπλεγμένες οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας;



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΜΙΛΟΥΜΕΝ ΑΔΕΛΦΟΙ; ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ ... ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΆΝΕΙΑ ΚΥΡΙΟΣ ΟΓΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΚΟ ... ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ... ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ...
Τα του οίκου τους όμως δεν τα βλέπουν, δεν ακούνε, δεν μιλάνε για τους φτωχούς Έλληνες, που έχουν καταντήσει πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο. Δις σπαταλούν για την φιλοξενία των εισβολέων, αλλά δεν επιδοτούν φτωχές πολύτεκνες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ οικογένειες, δεν βοηθούν τις ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ μέλλουσες μητέρες ... Στο έλεος του Θεού άφησαν τους ταλαίπωρους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΥΣ και οι δόλιοι φροντίζουν μόνο τους Μουσουλμάνους τυχοδιώκτες ...

Θάνο φίλε μου νομίζω ότι ορθό το σχόλιο σου, ΑΛΛΑ ο εγκέφαλος και Δούρειος Ίππος εντός των τειχών μας ήδη ευρίσκεται κυρίως ... Φτάνει να δεις τον χάρτη εγκατάστασης και ... φιλοξενίας των πραιτωριανών εισβολέων του Ερντογάν ... Είναι όλα με βάση σχέδιο. Κυρίως σε ακριτικές αμυντικές ευαίσθητες θέσεις της Ελληνικής Επικράτειας ... Για φαντάσου να ξεσπάσει πόλεμος... τι θα πράξουν αυτοί οι προαιώνιοι εχθροί ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ ... Ο Ερντογάν επέλεξε αυτές τις θέσεις ή κάποιο "Έλληνες" ανθέλληνες ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΚΟ; ΑΦΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ η εν συνειδήσει επαίσχυντοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ....ΤΙ;;;
Καταθέτω ένα παραφρασμένο συμβολικό γνωμικό του Μεγάλου Παπαδιαμάντη, που ήταν αρωγός και συμπαραστάτης των φτωχών ΕΛΛΗΝΩΝ…. Και ο καθένας ας πράξει κατά συνείδηση… ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

Η αργία εγέννησε την πενίαν. Η πενία έτεκεν την πείναν. Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν, (την αδιαφορία των πάντων, πολιτικών, ΜΜΕ αλλά και της κοινωνίας). Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου, που λησμονεί, 500000 Ελληνόπουλα που πεινάνε, γέροντες που ψάχνουν τα σκουπίδια για να βρούν σάπιο φαγητό, οικογένειες που τρώνε μια φορά την μέρα .. και αν…, άπορους και άστεγους Έλληνες, που κοιμούνται στα παγκάκια … κ.ά.π.
Και όταν θα κλαίμε με την κατάντια μας θα διερωτώμαστε ...

Τις ημύνθη από δαύτους περί πάτρης; Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.(100 χρόνια πριν. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης) ... Και σήμερα τρισχειρότερα ...
ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΤΕ , ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ ... ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΧΩΜΑΤΑ ΟΙ ... YUNANISTAN ΑΔΕΛΦΟΊ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ...!!! ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ...
ΑΑ

Unknown είπε...

Τα μεληγενεσθε τα γράψανε οι Άγιοι Πατέρες για το ρεμπελο,εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι,μην μας πιάσουν στον ύπνο.Το οφείλουμε στα παιδιά μας ,εγγόνια μας

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.