26 Ιανουαρίου 2022

Ο Ράμα έβγαλε τον Ελληνα ήρωα Σκεντέρμπεη από το γραφείο του όταν ήρθε ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τράβηξε τη μέγιστη προσοχή όχι για τα μηνύματα που μετέφερε, αλλά για την υποτέλεια που του έδειξαν από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό της επί αρκετών ωρών παραμονής του στην Αλβανία, γράφει η αλβανική Bold News.
 
Ο Ερντογάν δεν εμφανίστηκε απλώς ως Πρόεδρος, ούτε ως Σουλτάνος, αλλά ως πολιτικός μέντορας του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος δεν κράτησε μόνο τους επαίνους, που μπορούν να ειπωθούν μπροστά σε κάποιον, αλλά και τον θαυμασμό που τρέφει για το μοντέλο που αντιπροσωπεύει ο Τούρκος Πρόεδρος.
 
Όλος ο σεβασμός που έδειχνε στον Ερντογάν δικαιολογούνταν από το γεγονός ότι η Τουρκία είχε κατασκευάσει 520 διαμερίσματα αξίας 42 εκατομμυρίων ευρώ, ότι κράτησε τα σύνορα ανοιχτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν τα έκλεισε η ΕΕ, ή άλλη βοήθεια που ήρθε στην Αλβανία υπό τις οδηγίες του Ερντογάν από την Τουρκία. 
 
Ίσως, οποιαδήποτε ευγνωμοσύνη ή ταπεινοφροσύνη προς τον Ερντογάν θα ήταν αποδεκτή, καθώς αν ο πρωθυπουργός Ράμα, που εμφανίστηκε χθες ως βεζίρης διορισμένος από την «Υψηλή Πύλη» και η Αλβανία αντιμετωπίστηκε ως «βιλαέτι», θα έδειχνε το ίδιο στον Πρόεδρο της Κομισιόν. 
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, εγγυήθηκε 100 εκατομμύρια ευρώ βοήθεια προς την Αλβανία. 
 
Ίσως για τον Έντι Ράμα αυτά τα 100 εκατομμύρια της ΕΕ να μην έχουν την αξία αυτών των 520 διαμερισμάτων, παρόλο που η αξία είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη. 
 
Μάλιστα, ο βεζίρης του Σουλτάνου συνέδεσε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη με το γεγονός ότι «όταν ο Τούρκος Πρόεδρος λέει «ΝΑΙ» παραμένει «ΝΑΙ» και όταν υπόσχεται κάτι το κάνει». 
 
Μια παροιμία λέει «η γλώσσα πάει εκεί που πονάει το δόντι» και σε αυτή την περίπτωση, ο Ράμα δεν μπορεί να καταπιεί το γεγονός ότι η ΕΕ έχει άλλες αξίες από αυτές που έχει στο μυαλό του ο Πρωθυπουργός και που ξεκινούν από την οικοδόμηση κράτους δικαίου, στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ιδιοκτησίας, ακόμη και της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης. 
 
Ο Ράμα είναι πολύ πιο κοντά στο μοντέλο Ερντογάν προς αυτές τις κατευθύνσεις και αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στο πώς συμπεριφέρονται ο Σουλτάνος ​​και ο βεζίρης σε σχέση με κάποια θεμελιώδη δικαιώματα. 
 
Πέρα από τις τελετές που διοργανώθηκαν χθες, καθώς οι αλβανικές αρχές δεν είχαν προηγουμένως προσφέρει κανέναν Πρόεδρο ή Πρωθυπουργό, η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αλβανία σηματοδότησε μια λεπτή στιγμή, αυτή της αγνόησης όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και των θρησκευτικών θεσμών, στη συγκεκριμένη περίπτωση στην Μουσουλμανική Κοινότητα Αλβανίας – KMSH. 
 
Δεν έχει συμβεί ποτέ σε επισκέψεις υψηλού επιπέδου ο επισκέπτης, ανεξάρτητα από τη θέση ή το κράτος που εκπροσωπεί, να μην αφιερώνει ούτε 5 λεπτά στην αντιπολίτευση, ανεξάρτητα από το ποιος τον εκπροσωπεί. Ο Ερντογάν το έχει καταστήσει σαφές, όχι μόνο τώρα που ήρθε, αλλά και σε προηγούμενες επισκέψεις του. 
 
Είναι ο πρώτος Πρόεδρος μιας χώρας που δεν διστάζει να παρέμβει σε εκλογές υπέρ ενός κόμματος, παρά το γεγονός ότι στις δημόσιες ομιλίες δίνεται μεγαλύτερη σημασία στη θέση της αδελφοσύνης μεταξύ των δύο λαών ή ότι οι Αλβανοί έχουν τουρκικό αίμα. 
 
Πρόκειται για δηλώσεις που κάποιες στιγμές αναφέρθηκαν στον Ερντογάν, ο οποίος αργότερα έδειξε «γενναιοδωρία» προσφέροντας βοήθεια εκ μέρους του τουρκικού λαού στον αλβανικό αδελφό λαό. 
 
Αν δούμε το ιστορικό των επισκέψεων του Ερντογάν στην Αλβανία, ως Πρωθυπουργός ή Πρόεδρος, είχε ξεκάθαρα μια φιλοαριστερή προσέγγιση. 
 
Στις 12 Φεβρουαρίου 2005, λίγους μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές εκείνης της χρονιάς, ο Ερντογάν θα ερχόταν στην Αλβανία ως Πρωθυπουργός και θα λάμβανε συμβόλαιο από τον Αλβανό ομόλογό του, Φάτος Νάνο, για να αγοράσει την Albtelecom από μια τουρκική εταιρεία. 
 
Και για να αντισταθμίσει την «τιμή» σε μια αριστερή κυβέρνηση, ο Ερντογάν δεν συμπεριέλαβε στην ημερήσια διάταξη συνάντηση με την τότε υπό την ηγεσία του Μπερίσα αντιπολίτευση. 
 
Ο τελευταίος δεν δίστασε να μποϊκοτάρει τη Συνέλευση και εκείνη την ώρα ο μόνος εκπρόσωπος που οδήγησε στην αίθουσα όπου μίλησε ο Ερντογάν ως πρωθυπουργός ήταν ο Μπέσνικ Μουσταφάι. 
 
Τρία χρόνια αργότερα, στις 26 Μαρτίου 2008, ο Ερντογάν θα επέστρεφε στην Αλβανία, όπου θα έβρισκε πρωθυπουργό τον Σαλί Μπερίσα, ο οποίος είχε «ξεχάσει» την εκλογική υπόσχεση να ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση της Albtelecom από τους Τούρκους. 
 
Ο Ερντογάν έγινε και πάλι δεκτός με τιμές, του επιφυλάχθηκε τελετή στο Παλάτι των Ταξιαρχιών, όπου σημειώθηκε ένα μικρό επεισόδιο, το οποίο δεν αναφέρθηκε ποτέ από τα ΜΜΕ. 
 
Και στην ίδια επίσκεψη, ο σημερινός σουλτάνος ​​της Τουρκίας θα συναντούσε και τον Έντι Ράμα, ο οποίος τότε ηγείτο του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ήταν Δήμαρχος Τιράνων. 
 
Ακόμη και στην επίσημη ανακοίνωση για τη συνάντηση Ερντογάν-Ράμα το 2008 ειπώθηκε «Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά που δόθηκε για την ευκαιρία να συναντήσει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης κ. Έντι Ράμα. Ο κ. Ερντογάν ενημέρωσε τον Πρόεδρο της SPA κ. Ράμα για τη δέσμευση της Τουρκίας να ασκήσει πίεση στην Ισλαμική Διάσκεψη για την αναγνώριση από πολλές χώρες του ανεξάρτητου κράτους του Κοσσυφοπεδίου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου θα αναγνωριστεί από άλλες χώρες. . 
 
Ο Πρωθυπουργός (τότε) Ερντογάν εξήρε το έργο και τις αλλαγές που έγιναν στα Τίρανα και τη δημοτικότητα που απολαμβάνει ο κ. Ράμα χάρη στο αξιέπαινο έργο του που εξελέγη για τρίτη θητεία Δήμαρχος της Πρωτεύουσας. 
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος – SP εξήρε επίσης την παρουσία των τουρκικών επιχειρήσεων στην Αλβανία, αναδεικνύοντας την ιδιωτική επιχείρηση ως μια ποιοτική επιχείρηση που ανταποκρίνεται στο σημερινό στάδιο ανάπτυξης της Αλβανίας. 
 
Έτσι, σε αντίθεση με το 2005 που απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης τότε, το 2008, ο Ερντογάν είχε επιφυλάξει συνάντηση στον Ράμα, όχι μόνο με την ιδιότητα του δημάρχου των Τιράνων, αλλά και του αρχηγού του SP.
 
Χρόνια αργότερα, ο Ερντογάν θα ενίσχυε την υποστήριξή του στον Ράμα, μεταξύ άλλων το 2013, παίζοντας με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και χρησιμοποιώντας την επιρροή ορισμένων ανθρώπων που συνδέονται με θρησκευτικές κοινότητες για να εξασφαλίσει ψήφους υπέρ της αριστεράς. 
 
Και παρά την αγάπη που έδειξε ο Ράμα ως Πρωθυπουργός στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, την εξαιρετική υποστήριξη που του έδωσε η Γερμανία σε κάθε διάσταση, σε λιγότερο από δύο χρόνια, ο Έντι Ράμα, ίσως συνειδητοποίησε ή του είπαν, ότι πέρα ​​από ορισμένες αξίες δεν μπορεί να διαπραγματευτεί, ότι πέρασαν τη θητεία του Πρωθυπουργού ή ότι δεν θα μπορούσε να πει κανείς ψέματα στην Ενωμένη Ευρώπη, από το ύψος του πολιτικού ηγέτη. 
 
Και ο Ράμα από εκείνη τη στιγμή άλλαξε τελείως πορεία! 
Από τον αναδυόμενο θιασώτη των αξιών που αντιπροσωπεύει ο άξονας Βερολίνο-Παρίσι-Βρυξέλλες, έχτισε μια ιδιαίτερη φιλία με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
 
Την τελευταία παρέμβαση στις εκλογές στην Αλβανία, ο Ερντογάν έκανε λίγους μήνες πριν τις 25 Απριλίου 2021, όταν χωρίς να πει λέξη στον Έντι Ράμα, ξεκίνησε την κατασκευή και τελείωσε το νοσοκομείο του Φίερ, που περήφανα λέει ότι χτίστηκε σε 68 μέρες και ήταν σαν δώρο εν ειρήνη, με εκλογικό αποτέλεσμα, δεδομένου του γεγονότος ότι στην Αλβανία οι ψήφοι αγοράζονται ακόμη και με ένα σακουλάκι αλεύρι. 
 
Και μετά το νοσοκομείο που χτίστηκε στο Φίερ, την τρίτη θητεία του Έντι Ράμα ως πρωθυπουργός, ο Ερντογάν έρχεται στην Αλβανία στις 17 Ιανουαρίου, την ημέρα του θανάτου του Αλβανού εθνικού ήρωα και υπερασπιστή του Χριστιανισμού, αναγκάζοντας τον Έντι Ράμα να κρύψει τις προτομές του Σκεντέρμπεη από το γραφείο του, όπως και ο Φάτος Νάνο, στην πρώτη επίσκεψη του σημερινού Σουλτάνου στην Αλβανία. 
 
Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην τελετή εγκαινίων του τζαμιού Ετ’ Χεμ Μπέη, στο κέντρο των Τιράνων, κρύβονται οι ηγέτες της Μουσουλμανικής Κοινότητας Αλβανίας, το χειρότερο ακόμη και οι προσευχές γίνονται στα τούρκικα, καθώς ένας ανώτερος Τούρκος κληρικός στεκόταν δίπλα στον Ερντογάν. …. 
 
Έτσι, ο Έντι Ράμα, ίσως όχι με τη θέλησή του, δεν εμφανίστηκε ως Πρωθυπουργός μιας κυρίαρχης χώρας, της οποίας οι πρόγονοι ήταν 500 χρόνια υπό τον τουρκικό ζυγό, αλλά ως βεζίρης διορισμένος από τον Σουλτάνο και διοικεί ένα βιλαέτι υπό την αιγίδα της Υψηλής Πύλης. 
 Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Ο ΤΟΥΡΚΟΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΗΤΟΣ Κ ΣΤΟΥΣ ΕΔΩ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ Κ ΤΟΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΦΤΥΝΟΥΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ Κ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.
ΕΤΣΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ .....ΑΠΛΑ ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΙ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.