29 Ιανουαρίου 2022

ΕΥΡΩΠΗ: ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων 
 
Τυγχάνει γνωστό ότι βρισκόμαστε ενώπιον κοσμογονικών αλλαγών στον πλανήτη διότι συντελείται αναδιάταξη του κόσμου. Ο ΗΠΑ δημιούργησαν το Σύμφωνο Ειρηνικού “AUKUS” με την Αυστραλία και το Η.Β για την αντιμετώπιση της ανερχόμενης Κίνας και παράλληλα μετακινήθηκε το κέντρο βάρος του κόσμου στην Ασία –Ειρηνικό Ωκεανό.
 
Το τοπίο είναι ρευστό και αλλάζει συνεχώς. Στο σύμφωνο «AUKUS» σχεδιάζεται να εισέλθουν κράτη, όπως η Ιαπωνία, Ινδονησία, Ινδία κ.α. Η τελευταία με πληθυσμό να υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο και με ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη προβλέπεται ότι σύντομα από τρίτη στον κόσμο πλουσιότερη χώρα θα γίνει η δεύτερη και ίσως υποσκελίσει αργότερα την Αμερική η οποία λίαν συντόμως από πρώτη θα γίνει δεύτερη υποσκελιζόμενη από την ταχέως ανερχομένη Κίνα. Κατά τον εικονομέτρη και γεωοικονομικό αναλυτή κ. Γεώργιο Αδαλή (στην εκπομπή του κ. Ανδρέα Μαζαράκη στον 90,1 FM «Παραπολιτικά» από τις 22.00-24.00 Ω) οι ΗΠΑ προ του Δεκεμβρίου 1921 είχαν δεχθεί με βαριά καρδιά την λειτουργία του νέου αγωγού «Nord Stream 2» για να τροφοδοτήσει με φυσικό αέριο και πετρέλαιο τη Γερμανική και λοιπή ευρωπαϊκή βιομηχανία. Όμως, η Ρωσία του Πούτιν προέβη προσφάτως σε μια κολοσσιαία συμφωνία με την Ινδία για την προμήθεια φυσικού αερίου και ευρύτατη συνεργασία στην ανάπτυξη διαφόρων τομέων, μηδέ εξαιρουμένης και της πολεμικής βιομηχανίας της Ινδίας. Η συμφωνία μαμούθ συνοδεύτηκε από την υπογραφή δημιουργίας αγωγού φυσικού αερίου από τη Σιβηρία στην Ινδία.
 
Το γεγονός αυτό εξόργισε τις ΗΠΑ διότι βλάπτει σοβαρά τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα της στην περιοχή. Κατόπιν τούτου σαν αντίποινα θέτει εμπόδια στην έναρξη λειτουργίας του «Nord Stream 2»  
 
Η Ε.Ε με το πιστόλι στον κρόταφο πρέπει να διαλέξει την Νατοϊκή «ομπρέλα» με βαρύτατο τίμημα την στέρηση από ενέργεια και ανάπτυξη. Να προτιμήσουν δηλαδή να ταυτιστούν με τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ με κίνδυνο πολεμικής σύρραξης στο Ευρωπαϊκό έδαφος και διακοπή των αγωγών ενέργειας ή να έλθουν σε απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την επίλυση με διπλωματικά μέσα της Ουκρανικής κρίσεως; Με τον αποκλεισμό της Ουκρανίας από το ΝΑΤΟ θα μπορέσει η Ε.Ε να έχει ενέργεια. Αυτός είναι ο κυριότερος όρος που θέτει η Ρωσία. Η Γερμανία και η Ιταλία υπό την πίεση των παραγωγικών δυνάμεων φαίνεται ότι δεν θα δεχθούν τον στραγγαλισμό του «Nord Stream 2» και τις εμπορικές ανταλλαγές με τη Ρωσία –όπως επιθυμούν τα «γεράκια» του «βαθέως κράτους» του Στειτ Ντιπάρτμεντ  
 
Και ποιος λαός αν του τεθεί το δίλημμα «πείνα- κρύο-θάνατος» από τη μια μεριά ή «Νατοϊκή Ουκρανία» από την άλλη θα δεχθεί το δεύτερο; Αν έτσι έχουν τα πράγματα έχουμε μπλέξει άσχημα μεταξύ σφύρας και άκμονος διότι η Ευρώπη δεν ανέλαβε ως όφειλε την ευθύνη της να γίνει ελεύθερη, ανεξάρτητη, αυτάρκης σε ενέργεια, αλλά και σε άμυνα και ασφάλεια οντότητα, αλλά προτιμά να ζει κάτω από την ομπρέλα του αμερικανοκίνητου ΝΑΤΟ, να εκβιάζεται από τη Ρωσία, να δέχεται παραβιάσεις από Τουρκία κοκ  
 
Ποιος φταίει για όλα αυτά; Φρονώ η εγκληματική πολιτική της κ. Μέρκελ και η έλλειψη δημοκρατικών θεσμών της Ε.Ε διότι:  
 
1/ Δεν φρόντισε να κάνει εξόρυξη των ευρωπαϊκών πηγών φυσικού αερίου Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ και αδιαφόρησε για τον EASTMED ενώ ήταν έργο σωτηρίας για αυτήν  
2/ Με την «Πράσινη Ανάπτυξη» (πράσινα φούμαρα) σταμάτησε πρόωρα τις λοιπές πηγές ενέργειας (λιγνιτική, πυρηνική) όταν οι γείτονες μας Τουρκία και η Κίνα αδιαφορούν για την «πράσινη ανάπτυξη»  
3/ Καθυστέρησε να εγκρίνει την λειτουργία του «Nord Stream2» με τα γνωστά αποτελέσματα 4/ Με την πολιτική λιτότητας σταμάτησε την ανάπτυξη της Ευρώπης
5/ Η επιλογή του ανίκανου και γελοίου Γ.Γ του ΝΑΤΟ στο πρόσωπο του Γιάν Στόλτεμπεργκ ο οποίος ετοιμάζεται για πόλεμο στην Ευρώπη υπήρξε ατυχέστατη  
6/ Η εγκληματική επιβολή των μνημονίων επί 10ετί στον Ελληνικό λαό χωρίς τιμωρία θα παραμείνει εσαεί σύμβολο ειδεχθούς αγριότητος και βαρβαρότητος στην Ευρωπαϊκή Ιστορία.  
Αμφικτύων  
28/0 1/ 2022  
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών  
amphiktyon@gmail.com  Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.