27 Ιανουαρίου 2022

Η εκδίκηση της πραγματικότητας

Γράφει ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, Δρ Ιατρικής 
 
Ελπίδα ήταν και πάει, το τείχος ανοσίας, σύμφωνα με μέλος της επιτροπής των ειδικών (https://tinyurl.com/58zuvn2b). Το προηγούμενο διάστημα, όμως, δεν εξέφραζαν ελπίδα αλλά ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ. Και πάνω σε αυτή τη «βεβαιότητα» βασίστηκαν όλα τα ακραία μέτρα περιορισμού, εκβιασμών, αποκλεισμών και υποχρεωτικότητας, που τελικά ήταν τόσο (αν)αποτελεσματικά στο τείχος ανοσίας.
 
Χαρακτηριστικά παραδείγματα της απόλυτης βεβαιότητας για το τείχος ανοσίας:  
«Σε 60-80 ημέρες θα έχουμε φτάσει σε ικανό επίπεδο για να χτιστεί τείχος ανοσίας» – 22 Απριλίου 2021 (https://tinyurl.com/yckr43n9).  
«εάν καταφέρουμε και φτάσουμε ένα 60-70% στους εμβολιασμούς των ηλικιών 20 με 39, θα έχουμε πετύχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του τείχους ανοσίας» – 6 Ιουνίου 2021 (https://tinyurl.com/5n8rkee2).  
«Ως τον Δεκέμβρη το «τείχος ανοσίας» – 25 Ιουλίου 2021 (https://tinyurl.com/au9znse7).
 
Αν προσθέσω και δηλώσεις άλλων επιστημόνων, μελών ή μη της επιτροπής των ειδικών, θα τελειώσω αύριο.  
 
Καραμέλα, λοιπόν, ο όρος «τείχος ανοσίας», αλλά η καραμέλα πλέον πάλιωσε και έλιωσε μπροστά στην αδυσώπητη πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που αποτελούσε υποψία από τις 18 Μαρτίου 2021 (άρθρο στο περιοδικό Nature – https://tinyurl.com/2zrj2frf), αλλά όχι για την πρωτοπόρα στην ειλικρίνεια Ελλάδα.  
 
Και ενώ στην Αγγλία ο Johnson αποσύρει τα μέτρα χρήσης μάσκας και πιστοποιητικών ανοσίας (που είχαν έτσι κι αλλιώς πολύ περιορισμένη εφαρμογή εκεί – Politico https://tinyurl.com/43r9fxpm), στην Ελλάδα φοράμε τη μάσκα όταν περπατάμε στο δρόμο ως προστασία από τον ιό που πέφτει από τα σύννεφα και μεταφέρεται με τον αέρα. Τον ίδιο αέρα (κοπανιστό) που μας σερβίρουν εδώ και καιρό εκείνοι που μας προστατεύουν και που υποτίθεται πως ακολουθούν την επιστήμη. Μια επιστήμη που όταν βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα δημιουργεί αμφιβολίες (π.χ. μελέτη στην Αγγλία που δείχνει ότι οι μάσκες στα σχολεία έχουν αμφίβολη αποτελεσματικότητα στη μετάδοση του ιού – BBC https://tinyurl.com/58hh3vfp), αλλά όταν βασίζεται στα μοντέλα ή σε εργαστηριακές μελέτες γίνεται αδιαμφισβήτητη (π.χ. απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα εστίασης και άλλα αστεία, κατά καιρούς, μέτρα).  
 
Κι ενώ ο Johnson βασίστηκε σε λίγο έως πολύ τραγικά εσφαλμένα μοντέλα (The Telegraph: https://tinyurl.com/5tpa6nn2 – The Guardian: https://tinyurl.com/2p8rshj2), και ο ΕΜΑ προειδοποιεί ότι δεν είναι δυνατόν να εμβολιάζεται μαζικά ο πληθυσμός κάθε λίγους μήνες (Reuters: https://tinyurl.com/57fyhf9x – Business Standard: https://tinyurl.com/mr3d4fvw), άλλες χώρες υπερηφανεύονται για την επιτυχία των εκβιασμών, της τιμωρίας και του κοινωνικού διχασμού στην εξαφάνιση του ιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Γαλλία, όπου η στρατηγική είναι τόσο επιτυχημένη (όπως διαφήμιζε πρόσφατα σύμβουλος του αρχηγού της αξ. αντιπολίτευσης) που ούτε μισό εκατομμύριο «κρούσματα» δεν καταγράφουν σε ημερήσια βάση (425.183 νέα «κρούσματα» στις 20 Ιανουαρίου 2022).  
 
Τόσο μεγάλη επιτυχία που το πιστοποιητικό έχει ισχύ 4 μήνες στη Γαλλία, ενώ σύντομα θα εμβολιάζουν και οι κτηνίατροι. Μην ξεχνάμε ότι κι εμείς στο ζωικό βασίλειο ζούμε.  
 
Τέτοιες επιτυχίες βλέπουν και οι αστέρες-δημοκράτες της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, και γι’ αυτό προτείνουν την επέκταση του συγκλονιστικά (αν)επιτυχούς μέτρου των πιστοποιητικών κυκλοφορίας ακόμη και στα σουπερμάρκετ και τα φαρμακεία…  
Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν να αυτο-εξευτελίζονται…  
 
Πάμε λοιπόν σε ένα μόνιμο καθεστώς ΑΔΕΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, αδειοδότηση με πιστοποιητικά κυκλοφορίας που θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε λίγους μήνες αλλιώς αποσύρονται.
 
ΟΜΗΡΙΑ ΕΠ’ ΑΠΕΙΡΟΝ… που κάποιοι βάφτισαν «επιστροφή της ελευθερίας» και πολλοί δάγκωσαν το δόλωμα.  
 
Από την άλλη, ο «παγκόσμιος αντιεμβολιαστής» Τζόκοβιτς «επένδυσε στη δημιουργία τρόπου αντιμετώπισης του COVID χωρίς εμβόλιο», σύμφωνα με ελληνικό δημοσίευμα (https://tinyurl.com/yeyu8x7u). Στην πραγματικότητα αναφέρονται στην εξέλιξη ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ για τη νόσο. Απαράδεκτο, εγκληματικό, αντιεμβολιαστικό. Να θυμίσω πως όσοι νοσούν από τη νόσο COVID, είτε εμβολιασμένοι είτε μη-εμβολιασμένοι, ΜΟΝΟ με θεραπευτικές παρεμβάσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν κι όχι με booster δόσεις εμβολίων. Αλλά αυτά θα γίνονταν αντιληπτά αν ζούσαμε εποχές λογικής και κανονικότητας.  
 
Και επειδή ΔΕΝ ζούμε σε εποχές λογικής και κανονικότητας, έχουν γίνει «κανονικότητα» οι εκστρατείες ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗΣ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ με την «εύκολη» ταμπέλα του αντιεμβολιαστή, με ρεπορτάζ σε διαδικτυακά και έντυπα μέσα ενημέρωσης. Αναμένεται λοιπόν μπαράζ εξωδίκων ως απάντηση, και αγωγών σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί δίκαια η ηθική βλάβη από τη συκοφαντική δυσφήμιση. Η αρχή θα γίνει με δημοσιογράφο της Πάτρας, και όλα τα έγγραφα και οι κινήσεις θα δημοσιοποιηθούν άμεσα. Οι υπόλοιποι, ας προσπαθήσουν και θα λάβουν τη νόμιμη απάντηση.  
 
Υ.Γ. Τελευταίο αλλά μάλλον το πιο σημαντικό. Δεν θα ξεχάσω να αναφέρω για άλλη μια φορά τους χιλιάδες υγειονομικούς σε αναστολή, τις υπηρεσίες των οποίων στερούνται ΟΛΟΙ οι Έλληνες πολίτες σε ένα σύστημα υγείας υπό πίεση. Πρόκειται για μια ακατανόητη ΝΤΡΟΠΗ, που προσβάλλει κάθε άνθρωπο που διαθέτει στοιχειώδη αξιοπρέπεια και ηθική. Αλλά όταν βλέπεις συζητήσεις για συρρίκνωση του συστήματος υγείας την περίοδο της πανδημίας και των «επιχειρήσεων σωτηρίας, προστασίας και ελευθερίας» (Αυγή: https://tinyurl.com/musj9pat), ποιος θα περίμενε να επικρατήσει η λογική;  
 
Αυτά και άλλα πολλά σχολιάζω στην πρόσφατη συνέντευξή μου στο στούντιο του Pronews (https://tinyurl.com/bddt6x9x).  
Σύντομο βίντεο με τις εκτιμήσεις μου για το μέλλον, σε πολιτικοκοινωνικό επίπεδο, εδώ: https://tinyurl.com/mr2nm9t6  
 
το είδαμε ΕΔΩ



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Χ Ψ ΔΟΣΗ.
ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΣΑ ΤΑ ΜΠΟΛΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ Κ ΨΙΛΟΕΞΑΡΤΗΣΗ ...ΜΠΟΡΕΙ Κ ΟΧΙ.
ΜΕΓΑΛΟ ΔΟΛΩΜΑ Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΛΟ !
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Κ Ο ΝΕΟΣ ΙΟΣ NEOCO ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.