26 Ιανουαρίου 2022

Τι γίνεται στην Ουκρανία; Και ποιος φταίει για αυτό; Και τι συμφέρει την Ελλάδα;

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου
 
Στην Ουκρανία το ΝΑΤΟ προσπαθεί να κάνει την Ρωσία μέλος του. Αυτή είναι η ουσία του ζητήματος. Το ΝΑΤΟ δεν δίνει άλλη επιλογή στην Ρωσία από την πλήρη και άνευ όρων υποταγή. Προφανώς, λοιπόν, εάν η Ρωσία αντιδράσει, εάν η Ρωσία δεν δεχθεί την πλήρη υποταγή της στο ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να την κατηγορήσει κανείς ως υπαίτια της σύρραξης. Για να το κάνουμε λιανά: η πλήρης ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και η εγκατάσταση όλων των νατοϊκών οπλικών συστημάτων στο ουκρανικό έδαφος καθιστούν βέβαια την καταστροφή των σημαντικότερων πόλεων και σημείων στρατηγικού ενδιαφέροντος της Ρωσίας προτού ακόμη ξεκινήσει ένας πόλεμος με το ΝΑΤΟ. Δηλαδή, εάν η Ρωσία δεν αντιδράσει και σταματήσει την εγκατάσταση νατοϊκών όπλων στην Ουκρανία αμέσως τώρα, αύριο δεν θα είναι δυνατόν να αμυνθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο ΝΑΤΟ και ουσιαστικά δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να γίνει κι αυτή μέλος του!
 
Η Ουκρανία δεν βρίσκεται κοντά στην Ρωσία, αλλά ουσιαστικά περικλείεται από την Ρωσία σε βαθμό που, όπως προαναφέραμε, από το έδαφός της μπορεί να προσβληθεί ολόκληρη η ρωσική επικράτεια που κείται στην ευρωπαϊκή ήπειρο τουλάχιστον. Άρα, η Ρωσία είναι αναγκασμένη να επιτεθεί, μήπως και καταφέρει να σταματήσει την κυοφορούμενη υποδούλωσή της στις ΗΠΑ.  
 
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε δύο ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα. Το πρώτο είναι η στάση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας. Σε πλήρη αντίθεση με το ΚΚΕ, το ΚΚΡ έχει καθαρή, ανοικτή πατριωτική θέση, περισσότερο ακόμη και από το κυβερνόν κόμμα του Πούτιν. Το ΚΚΡ έφερε στην ρωσική Δούμα πρόταση να αναγνωριστούν από την Ρωσία ως ανεξάρτητα κράτη οι δύο επαρχίες της Ουκρανίας με καθαρά ρωσικό πληθυσμό (Ντόνετσκ και Λουκάνσκ), οι οποίες έχουν εξεγερθεί από χρόνια και διεκδικούν την ανεξαρτησία τους από το Κιέβο. Θλίψη απέραντη προκαλεί οποιαδήποτε σύγκριση με το ΚΚΕ.  
 
Το δεύτερο και κεντρικό ζήτημα είναι η θέση της Ελλάδος σε έναν επικείμενο πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας ή και ακόμη περισσότερο Ρωσίας-ΝΑΤΟ. Σε αυτόν τον πόλεμο, δεν έχουμε κανέναν λόγο ανάμειξης. Ούτε μισή σφαίρα του ελληνικού στρατού δεν θα πρέπει να ριχθεί εκεί. Και αν αναγκαστούμε να συμμετάσχουμε, τότε μόνον στο πλευρό της Ρωσίας θα έχει νόημα να το κάνουμε. Το γιατί είναι απλό: γιατί, εάν ο ρωσικός κίνδυνος εξαλειφθεί για το ΝΑΤΟ, τότε οι «σύμμαχοί» μας, θα μας παραδώσουν στην Τουρκία, εφόσον πλέον δεν θα τους ενδιαφέρει τι θα γίνει στην περιοχή, καθώς δεν θα φοβούνται πια, αυτό που φοβούνται εδώ και 300 χρόνια, την έξοδο δηλαδή της Ρωσίας στην Μεσόγειο.  
 
ΥΓ. Αν τέλοσπάντων υποχρεωθούμε να στείλουμε κάποιους έστω λίγους να πολεμήσουν την Ρωσία στο πλαίσιο των υποχρεώσεών μας ως μελών του ΝΑΤΟ, θα μπορούσαμε να στείλουμε τους Ρωσοφάγους ελληνόφωνους αρχιερείς, που με προεξάρχοντα τον οικουμενιστικό πατριάρχη, αναθεματίζουν καθημερινά την Ρωσία και με την εκκλησιαστική τους πολιτική και τον πόλεμου που κάνουν στους Ρώσους έχουν χάσει μέχρι τώρα την μισή Αφρική, ενώ έχουν αποκοπεί τελείως από τα περισσότερα από 200 εκατομμύρια των σλάβων ορθοδόξων.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.