26 Ιανουαρίου 2022

Το Βέλγιο αποσύρει το εμβόλιο Moderna Covid-19 για τους νέους λόγω κινδύνου Καρδιακής Φλεγμονής

25 Ιανουαρίου 2022, CAPTAINDARETOFLY Διάβαστε το εδώ. 
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
Το Βέλγιο σταμάτησε την κυκλοφορία του εμβολίου Moderna Covid-19 σε Βέλγους ηλικίας 30 ετών και νεότερους, λόγω του κινδύνου φλεγμονής της καρδιάς.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Brussels Times, η χώρα σταμάτησε να χρησιμοποιεί το εμβόλιο Moderna ως κύριο εμβόλιο για άτομα ηλικίας κάτω των 31 ετών τον Δεκέμβριο του 2021. Αντ' αυτού, η χώρα άρχισε να συνιστά το εμβόλιο της Pfizer για αρχικό εμβολιασμό, παρά το γεγονός ότι συνδέεται επίσης με καρδιακή φλεγμονή. 
 
Σύμφωνα με τη συμβουλή του Ανώτατου Συμβουλίου Υγείας της χώρας, τα εμβόλια Moderna ανακατανεμήθηκαν για αναμνηστικές δόσεις. Η μισή από την κανονική δόση θα χορηγείται σε Βέλγους ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών. Ο Joris Moonens, εκπρόσωπος του οργανισμού περίθαλψης και υγείας της χώρας, δήλωσε ότι το εμβόλιο Moderna "θα χρησιμοποιηθεί για το υπόλοιπο της εκστρατείας αναμνηστικών εμβολιασμών, εκτός εάν αλλάξουν οι επιστημονικές γνώσεις σχετικά με τη χρήση του". 
 
Η Gudrun Briat, εκπρόσωπος της ομάδας εργασίας εμβολιασμού του Βελγίου, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή βασίζεται σε έρευνες που δείχνουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής φλεγμονής. Δήλωσε στους Brussels Times: "Η απόφαση για τον βασικό εμβολιασμό των 18 έως 30 ετών βασίζεται στη διεθνή γνώση των πιθανών παρενεργειών. Πήραμε αυτή την απόφαση για προληπτικούς λόγους". 
 
Επικαλέστηκε διεθνή δεδομένα σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου Moderna ως παράγοντες για την απόφαση. Για παράδειγμα, μια μελέτη στη Δανία αποκάλυψε υψηλότερο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας - φλεγμονής του καρδιακού μυός - σε νεαρούς άνδρες μετά τον εμβολιασμό είτε με την πρώτη είτε με τη δεύτερη δόση του Moderna σε σύγκριση με το εμβόλιο της Pfizer. "Εάν υπάρχει διαθέσιμο εναλλακτικό εμβόλιο, είναι πιο λογικό να μην παίρνουμε κανένα ρίσκο", δήλωσε ο Briat. 
 
Την απόφαση του Βελγίου να σταματήσει να προσφέρει το εμβόλιο Moderna για άτομα κάτω των 30 ετών ακολούθησαν αρκετές σκανδιναβικές χώρες που σταμάτησαν το εμβόλιο λόγω ανησυχιών σχετικά με την καρδιακή φλεγμονή. 
--------------- 
 
Δικτυογραφία: 
Βelgium Drops Moderna Covid-19 Vaccine for Young People Due to Heart Inflammation Risk – The Expose
https://dailyexpose.uk/2022/01/25/belgium-drops-moderna-covid-19-vaccine-for-young-people-due-to-heart-inflammation-risk/Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.