29 Ιανουαρίου 2022

Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΕΛΠΙΔΑ!

Γράφει ο Δαναός
 
 
Πραγματικά με έχουν πολύ προβληματίσει οι ανακοινώσεις τόσα χρόνια και από τους ''ειδικούς'' και από τα κουτάβια των πολιτικών, οπως η καθοδηγούμενη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ και πολλά άλλα βαρεμένα ότι όπου να είναι θα έρθει η συντέλεια του κόσμου, θα πνιγούμε, θα καταποντιστούμε, θα πεθάνουμε όλοι από γκουρμέ γρίπη!
 
ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΕΡΙΑ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΡΕΑΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΑΝ ΜΠΛΑΣΤΡΙ!
 
Περιμένω λοιπόν μέρα μέρα πότε η θάλασσα, θα με σκεπάσει, και γιά αυτο έχω ετοιμαστεί.
Έχω πάρει μπρατσάκια πέδιλα μάσκα και προπονούμαι ψάχνοντας αλεπόσκυλους, γαϊδουρόψαρα, χάνους, γλίτσες, σαλιάρες, κοπάνια, λαπόρδες, λάμιες, κολλητσίδες, κολαούζους, καραγκιόζηδες και το κυριότερο γουρλομάτηδες, διότι αυτά τα ψάρια είναι συγγενικά με τα ανθρώπινα με τα ίδια ονόματα.
 
Πιστέψτε με, γεμάτος ο βυθός σε κοπάδια! ναι ναι κοπάδια! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ!! ΜΕΣΑ ΣΕ ΓΥΑΛΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ....
Και ανάλογα υπάρχουν και στην ξηρά σαν ακόλουθοι, σαν ψηφοφόροι, σαν γλείφτες, σαν τσιμπούρια, σαν ηλίθιοι, σαν αναίσθητοι, σαν τρομοκράτες, σαν ...κάποιοι πουθενάδες και ότι άλλο σάπιο υπάρχει.
 
'Όλα αυτά τα χαονοειδή όμως, περιμένουν το τέλος του κόσμου και κάνουν με τυφλή υπακοή, ότι προστάζουν οι σωτήρες γιά την σωτηρία του πλανήτη μαζί με όλο το κακό συναπάντημα.
ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΉ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΙΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ.
 
Π.Χ ότι έχει σχέση με σακούλα τσάμπα, μολύνει, ότι έχει σχέση με πλαστικό πιατάκι, πιρουνάκι, κουταλάκι, μαχαιράκι, ποτηράκι είναι δηλητήριο, και οι μπατονέτες το ίδιο για τα αυτάκια μας.
 
Αν όμως πληρώνεις την σακούλα είναι μιά χαρά και αν κάποιοι με τα νέα ''ακριβότερα οικολογικά'' πλουτίζουν πάλι μια χαρά είναι διότι ...ΝΟΜΟΣ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΕΙΣ.
 
Ο βοσκός πάνω στα βουνά, αν πετάξει σακούλα στα σκουπίδια, τότε η κοντινή φάλαινα - χελώνα κλπ που κρατάνε καρτέρι και τον πάρουν χαμπάρι, ότι η σακούλα είναι βρώσιμη επειδή είναι τσάμπα, μπορεί και να την προτιμήσουν, από τις χιλιάδες άλλες σακούλες απορριμμάτων που τα ποντοπόρα επιβατικά αμολάνε στον ωκεανό τόνους!
 
Βέβαια εδώ και 2 χρόνια σχεδόν έχουν γεμίσει τα πάντα και οι θάλασσες, με δις καθημερινά, από μάσκες και τα ''οικολογικά'' πλαστικά τέστ νοημοσύνης.
Να φανταστείτε ότι είδα φωτογραφία με ιππόκαμπο που πήγαινε βόλτα μία μάσκα, κάτι μικρα χταποδάκια που κάνανε κούνια και ένα φαγκρί που έξυνε την μύτη του με το μαρκούτσι που δουλεύει και με την κόκα κόλα ΔΙΟΤΙ Ο ΙΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ, οπως έδειξε στην Ευρώπη και ένας βουλευτής μέσα στην βουλή, κάνοντας το τεστ.
 
ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΦΟΡΑΓΑΝΕ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙ Η ΚΟΝΤΙΝΗ ΤΣΙΠΟΥΡΑ.
ΤΟΣΟ ΦΟΒΟ ΑΜΟΛΥΣΑΝ ΤΟΣΟΥΣ ΧΑΝΟΥΣ ΠΙΑΣΑΝΕ.
 
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΓΛΩΣΣΟΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕ ΚΑΛΟΠΙΣΤΙΑ, ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ, ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ .
 
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΩΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥ ΤΥΠΟΥ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ...ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.
ΔΙΟΤΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΑΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ, ΣΕ ΧΟΤΣΠΟΤ ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΑ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.
 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΠΙΜΠΕΛΟ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΤΗΝ ΚΑΨΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΝΑΖΟΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΣΑΜΠΑ ΡΕΥΜΑ ΜΕ ΤΑ ΜΙΞΕ,Ρ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ.
 
ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΧΑΡΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΗΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ.
 
Οπότε η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΕΛΠΙΣ μας έδωσε την ελπίδα ότι αφού παγώσανε τα ζώα στο Καζακστάν τότε ο πλανήτης ξέρει τι κάνει και όλα γίνονται με την σοφία του δημιουργού Του.
Άρα ηρεμήστε το τέλος του κόσμου μας δεν ήρθε, τα πανάκριβα ηλεκτροκινούμενα ας περιμένουν, οι πράσινες αλλαγές το ίδιο, όλα αυτά που μας σερβίρουν είναι μόνο γιά την κονόμα τους!
 
ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΗ ΠΙΣΙΝΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΠΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ.
ΤΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ ΦΟΥΓΑΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ, ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΠΟΥ ΦΤΥΝΟΥΝ ΑΔΙΑΚΟΠΑ, ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΟΡΑΤΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΤΟΥΣ.
ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΣΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΑΛΑ, ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ.
 
Αυτά τα λίγα φιλαράκια έτσι για την ιστορία που μας θέλουν αμοιβάδες.
Ευχαριστώ για την κουβεντούλα, απλός άνθρωπος είμαι, σκόρπιες σκέψεις γράφω, με μία κοινή λογική και όχι λόγιος, επιστήμονας, ειδικός.
Μπορεί και σίγουρα να κάνω λάθη...
ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ.
ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΝ ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΜΙΣΩ.
 
ΥΓ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ. 
ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΚΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΧΤΑΡΜΑ ΟΤΑΝ ΜΑΖΕΥΕΙ.  
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΕΣ.



Share

7 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΣΠΕΡΝΑΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΜΨΟ Κ ΔΟΛΙΟ ΤΡΟΠΟ  ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΦΟΒΟ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ Κ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΤΕ ΚΛΙΚΕΣ.
ΑΣ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΙ ΜΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ.
ΣΕ ΜΙΑ ;; ΣΕ ΔΥΟ ;; ΣΕ ΤΡΕΙΣ ;;; Ή ΧΙΛΙΕΣ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ;;;;ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΧ Ο ΚΟΜΗΤΗΣ ΤΑΔΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΞΥΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ !!.....
ΠΑΝΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ...ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ !!!
ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΤΙ ΜΙΣΟ ΜΥΡΙΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ Κ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΠΑΓΩΤΑ ! 
ΜΕΤΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ...ΜΑ ΠΑΝΤΑ.
ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΤΟΥΣ ...ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !

Σταυρος Παγιδας είπε...

Μια χαρά τα λες πάντα,φίλε!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΣ ΔΑΝΑΕ ΜΟΥ .... ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΛΕΝΕ ...ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ...
ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟ ΦΟΒΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΜΑΣ ... ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΥΝ... ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΨΥΧΗ ΤΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ....

Ξεκινώντας από το 2020 και συνεχίζοντας στο 2021 αυτές οι χρονιές έχουν γεμίσει τις ζωές μας με φόβο και ανασφάλεια λόγω της πανδημίας, η οποία εν συνεχεία έφερε δεκάδες άλλα θέματα που είτε προέκυψαν λόγω της πιεσμένης ψυχολογικής ή οικονομικής κατάστασης είτε απλά ήρθαν στην επιφάνεια γεγονότα και χαρακτήρες καλά κρυμμένοι. Για κάθε άνθρωπο η εξέλιξη και η ανακάλυψη πτυχών του εαυτού του με αισιοδοξία δε σταματάει ποτέ.

Μέσα σε αυτές τις χρονιές γνωρίσαμε καλές και κακές στιγμές του εαυτού μας, αρκετοί ανακαλύψαμε πως αυτό το συναίσθημα που λέγεται φόβος έκανε την εμφάνιση του και ο εξαιρετικά περίπλοκος εγκέφαλός μας άρχισε να το επεξεργάζεται σε βάθος. Ο φόβος για την υγεία, για τους αγαπημένους μας, ο φόβος ανεξέλεγκτων καταστάσεων που συμβαίνουν γύρω μας, ο φόβος του θυμού, ο φόβος για το μέλλον και πολλά άλλα είδη που επηρεάζουν την ψυχολογία τόσο τη δική μας όσο και εκείνων με τους οποίους αλληλεπιδρούμε καθημερινά, έγιναν βίωμα και ο καθένας μας προσπαθεί με το δικό του τρόπο να αποβάλλει αυτό το συναίσθημα για μία καλύτερη ζωή!

Ας μην είμαστε τόσο επιρρεπείς σε αυτό το συναίσθημα και ο εγκέφαλός μας να προ-επιλέγει ευκολότερα την ταλαιπωρία και τα βάσανα παρά τη θετική σκέψη και διάθεσή... ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ... ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ...
( Το πιο πάνω μου το απέστειλε κάποτε η καλή μου κόρη Κλινική ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια, η οποία στο τέλος μου είπε ότι ναι μεν με την θεραπεία ξεπέρασα το φράγμα του φόβου, αλλά μετεπήδησα σε νέο στάδιο ... κάτι μεταξύ τρέλας και ανοσίας ..Καλό και αυτό....)
ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ.... ΕΧΟΥΜΕ ... ΤΣΙΠΟΥΡΟ, ΡΑΚΗ, ΟΥΖΟ, ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ, ΤΗ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ... ΑΡΑΞΤΕ ΚΑΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ....
ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΙΒΑΝΙΑ ΜΑΣ ( ΣΑΝ ΤΣΙΠΟΥΡΟ, ΡΑΚΗ ) ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΔΑΝΑΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ... ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ...ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΘΗ..
Δύναμη να ‘βρω τζιαί φωνή,

που είχασειν οι πρωτινοί,

σαν πίνναν ζιβανίαν,

κάθε τσιμπίν που σμίαν.

Να δω στην δεύτερη πιννιά,

τα κκέφκια μου τα χασιμιά,

ψηλά να με σηκώννουν,

τους φίλους ν’ ανταμώννουν.
ΕΒΙΒΑ.
ΑΑ
Πινιά: Το κάθε μεγάλο ποτήρι...

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ Ανώνυμος 29 Ιανουαρίου, 2022 19:33
ΑΜΑΝ ΑΝΤΩΝΗ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΕΘΥΣΤΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ ;;;
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ...ΛΙΓΟ ΗΛΙΟ ΛΙΓΟ ΘΑΛΑΣΣΑ Κ ΤΟΝ /ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ .

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ Σταυρος Παγιδας
ΣΤΑΥΡΟ ΦΙΛΕ ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΛΕΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ Κ ΤΟΥΣ ΚΑΥΜΟΥΣ ΜΑΣ Κ ΟΤΙ ΒΓΕΙ ΒΓΗΚΕ .

Ανώνυμος είπε...

MA TI ΦΙΛΟΣ ΕΙΜΑΙ; ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΛΕΞΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ ... ΛΟΙΠΟΝ .

Δύναμη να έχω και φωνή, όπως αυτά που είχανε οι προγονοί μου, όταν επίναν ζιβανιά, με κάθε μεζέ που την έσμιγαν. Θα δω λοιπόν και στη δεύτερη μπουκαλιά, τα κέφια μου τα χαμένα, που ψηλά θα με σηκώσουν και με τους φίλους να μ΄ ανταμώσουν.......

Και αφού ανέφερες και την καλή σου σύντροφο αφιέρωσε της το πιο κάτω .... Μετάφραση δεν κάνω ... ο έρωτας ας είναι ο μεταφραστής ....

Τα σείλη σου τα κότσινα θέλω να τα φιλήσω,
τζαι τζείνα στάσσουν το κρασίν, φοούμαι μεν μεθύσω.
Κόρη, να πεις της μάνας σου να κάμει τζι άλλην κόρην,
σαν έκαψεν την Βενεδκιάν, να κάψει τζαι την Πόλην.
Κόρη, π’ αφ’ ης σ’ αγάπησα ο νους μου σκανταλίστην,
όσος επήεν πάνω σου τζι ο άλλος εσκορπίστην.
Αναστενάζω, τρέμ’ η γή, χαμαί τσακρούν οι πέτρες,
τζαι τρέχουσιν τ’ αμμάδκια μου σαν τρέχουν οι χολέτρες.
Στους κάμπους αναστέναξα τζαι τα βουνά ραήκαν,

Ροδοντυμένη αγάπη μου, τ’ αδόνι’ άμα σε δούσιν,
θαρρούν πως έν η άννοιξη τζαι γλυκοτζελαδούσιν.
Νυχτώννει τζαι παρακαλώ πότε να ξημερώσει,
για να σε δουν τ’ αμμάδκια μου τζι ο νους μου να μερώσει.
Βασιλιτζιάν τζαι λασμαρίν τζι αθθόν του γλυκανίσσου
ο έρωτας τα μάζεψεν τζι έκαμεν την ψυσιή σου.
Ο έρωτας δεν έν αθθός μαζίν του για να παίξεις
μον’ ένι βάτος μ’ αγκαθκιές τζι αλοίμονον αν μπλέξεις.

ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ.

Την ομορφιά στην Ελλάδα μας/ όπου πας, την ανταμώνεις,/ σου δίνει αγάπη, δύναμη/ τα αισθήματα σου κορυφώνει,/ Ξεχνάς και φόβους και καϋμούς/ με την γαλήνη και τον έρωτα ανταμώνεις. ΑΑ

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ Ανώνυμος 29 Ιανουαρίου, 2022 23:54

Μου γράφεις ..............ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΛΕΞΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ ........
Αντώνη μου παραδίδομαι !!! ΜΗΝ ΜΕ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ...ΚΟΜΠΟ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ !

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.