28 Ιανουαρίου 2022

Αυτοί που νίκησαν τον φόβο!

Γράφει ο Νίκος Ταμουρίδης
 
«…Μην τους φοβάστε Έλληνες, στο φόβο σας ποντάρουν. Λίγος είναι ο καιρός τους. Η Ελλάδα θα ζήσει στους αιώνες, αυτοί θα χαθούν...», διατράνωνε ο αγαπητός και αξέχαστος μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, αφενός δείχνοντας το μέγεθος της προπαγάνδας του φόβου που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι παγκόσμιοι και εγχώριοι δικτάτορες και εχθροί του ανθρωπίνου γένους, αφετέρου δίνοντας την ελπίδα της τελικής νίκης των Ελλήνων!
 
Τι είναι όμως φόβος; 
 
Ο φόβος είναι ένα βασικό συναίσθημα του ανθρώπου που προκαλείται από τη συνειδητοποίηση ενός πραγματικού ή πλασματικού κινδύνου ή μιας απειλής. Είναι ένας μηχανισμός προστατευτικού χαρακτήρα, χωρίς να απαιτεί συνειδητή σκέψη. 
 
Στη «Ρητορική» του Αριστοτέλη είναι ένα είδος ψυχικής και σωματικής οδύνης ή αναστάτωσης που προκαλεί η ιδέα κάποιου καταστρεπτικού ή οδυνηρού κακού που πρόκειται να συμβεί. Ο «Αισχύλιος» φόβος, που είναι κατά το πλείστον σωματοποιημένος, είναι εκείνος που περιέχει και αισθηματικό αντίκτυπο συγκινησιακά φορτισμένο, συνοδεύεται δε πάντοτε από μια ανησυχία και αγωνία για το άμεσο μέλλον. 
 
Ο φοβισμένος άνθρωπος παύει να είναι ο εαυτός του! Νιώθει να εκμηδενίζεται, δεν μπορεί να σκεφθεί, δεν μπορεί να δει καθαρά, με αποτέλεσμα να καθίσταται απολύτως αδρανής και να δέχεται εύκολα την όποια προπαγάνδα του επιβληθεί. Έτσι γίνεται εύκολα η χειραγώγηση και η καθοδήγησή του, όταν κάτω από συνθήκες φόβου απώλειας της ζωής, μεταμορφώνεται σε μαζάνθρωπο, περιορίζοντας την οπτική του μόνο σε μια κατεύθυνση! 
 
Τι είδους φόβοι υπάρχουν στην Ελλάδα σήμερα; 
 
Σήμερα διαμορφώνεται ένα τρομερό κλίμα φοβίας στη χώρα μας, με βασικούς άξονες τον κορωνοϊό, την Τουρκία και την λαθρομετανάστευση. Τον Έλληνα τον διακατέχουν τρεις «ορισμένοι» φόβοι: Πρώτον «να μην κολλήσει κορωνοϊό και πεθάνει ή μην του επιβάλλουν πρόστιμο γιατί δεν ακολουθεί τα επιβαλλόμενα μέτρα», δεύτερον «να μην μας επιτεθεί ο Τούρκος», και τρίτον «να μην τον στοχοποιήσουν ως ρατσιστή ή φασίστα» αν είναι αντίθετος με την λαθρομετανάστευση! Επιπλέον τον καθηλώνει και ένας «αόριστος» φόβος, έντεχνα καλλιεργημένος, για να μην μπορεί να αποκτήσει μηχανισμούς άμυνας, ο οποίος προσδιορίζεται σε στοιχεία του μικρόκοσμου του, όπως να μην του χαλάσουν την ησυχία του, να νοιώθει ασφαλής μέσα στο σπίτι του, να μην πάθει τίποτε ο ίδιος και η οικογένειά του.  
 
Ειδικότερα, σήμερα στην χώρα μας, αποκλειστικά και κατακλυσμιαία, βασιλεύει ο φόβος του κορωνοϊού SARS-2, οποίος εργαλειοποιήθηκε έντεχνα από τα όργανα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης παγκοσμίως. Στο πλαίσιο αυτό, επικρατεί μια άνευ προηγουμένου σταλινική-φασιστική αστυνόμευση και διασπείρεται έντεχνα καθημερινά, μέσω των ΜΜΕ, ο φόβος του θανάτου, συνδυαζόμενος με τον φόβο και την απειλή εξοντωτικών προστίμων, σύλληψης σε περίπτωση που δεν υπακούει κάποιος στους κορωνοκανόνες καθώς και απώλεια εργασίας.  
 
Πώς νικάμε τον φόβο; 
 
Η σύγχρονη Ψυχολογία προτείνει κάποιους τρόπους αντιμετώπισης του φόβου: Απομακρύνσου από την πηγή του φόβου (πχ. κλείσε την τηλεόραση που βομβαρδίζει με φόβο). Άντλησε δύναμη από άλλα δυνατά συναισθήματα, όπως πίστη, χαρά, αισιοδοξία. Δες την πραγματικότητα (που σίγουρα είναι πιο καλή από αυτή που νομίζουμε, από αυτή που μας δείχνουν). Τόλμησε, έλα αντιμέτωπος με αυτό που φοβάσαι. Τέλος, αντιμετώπισε τον φόβο, τον κίνδυνο μαζί με άλλους.  
 
Ποιοι νίκησαν τον φόβο και γιατί;  
 
-Τον φόβο νίκησαν όσοι έμειναν μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ, τα οποία για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία καλοπληρώθηκαν για να παίξουν συντονισμένα ένα παγκόσμιο παιχνίδι επιβολής του φόβου του θανάτου στον παγκόσμιο πληθυσμό.  
 
-Τον φόβο νίκησαν όσοι παρέμειναν ψύχραιμοι, έψαξαν, διάβασαν, άκουσαν και έτσι σχημάτισαν άποψη για το τι παίζεται παγκοσμίως και στην χώρα τους. 
 
-Τον φόβο νίκησαν όσοι δεν έβαλαν τις εφήμερες ανέσεις στη ζωή τους ή και τη δουλειά τους πάνω από την ελευθερία τους, το πανανθρώπινο αυτό αγαθό, που αποτελεί ένα από τα αναφαίρετα και απαραβίαστα ανθρώπινα δικαιώματα, δηλαδή δικαιώματα «που έχουν θεμελιώδη σημασία, δεν χορηγούνται από ανθρώπινη εξουσία και δεν γίνεται να παραδοθούν», σύμφωνα με τους σχετικούς διεθνείς κανόνες.  
 
-Τον φόβο νίκησαν όσοι δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς της ανθρώπινης εξουσίας, επιδεικνύοντας μια ιδιαίτερα μεγάλη ψυχική δύναμη αντίστασης. 
 
-Τον φόβο νίκησαν όσοι δεν ακολούθησαν την πολιτική γραμμή του κόμματός τους, ως πειθήνια κομματικά άτομα, χωρίς ίδια κριτική σκέψη και γνώμη. 
 
-Τον φόβο νίκησαν όσοι στήριξαν την απόφασή τους στην πίστη στο Χριστό και στα μυστήρια της λατρείας Του, χωρίς να κάνουν απαράδεκτες εκπτώσεις υποβαθμίζοντας την πίστη και την Εκκλησία σε ιδιαίτερα χαμηλό κοσμικό επίπεδο.  
 
Δεν φοβόμαστε λοιπόν!  
Ενωνόμαστε! Ο εχθρός είναι κοινός. Είναι τα φερέφωνα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης και τα κάθε λογής παγκόσμια ή εγχώρια τσιράκια και πειθήνια όργανά τους! Δεν φοβόμαστε! Δίνουμε μια δυνατή γροθιά στον φόβο! 
Μένουμε ελεύθεροι! 
 
Νικόλαος Ταμουρίδης Αντγος (ε.α)
Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.