17 Σεπτεμβρίου 2021

Ονόματα Γερμανών και Αμερικανών πολιτικών και παραγόντων που η Τουρκία προσέλαβε ως λομπίστες

Επί των ημερών του Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία προσέλαβε γνωστούς Γερμανούς και Αμερικανούς πολιτικούς και στελέχη των κυβερνήσεων για να προωθούν τα συμφέροντά της στην Γερμανική και την Αμερικανική κυβέρνηση, δηλαδή να δρουν ως λομπίστες. 
 
Τη σημαντική αυτή αποκάλυψη κάνει σήμερα το Nordic Monitor και μεταφέρει το CosmoStatus. Η αποκάλυψη έγινε μέσω παρακολούθησης τηλεφώνων μετά από εισαγγελική παραγγελία της Κωνσταντινούπολης, ως μέρος έρευνας για διαφθορά στον εσωτερικό κύκλο του Ερντογάν.
 
Ο Ilker Ayci, Πρόεδρος των Τουρκικών Αερογραμμών (Turkish Airlines), όταν ήταν Πρόεδρος του Οργανισμού Επενδύσεων και Υποστήριξης της Τουρκίας, ευρισκόμενος σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση, συνομιλούσε με τον αδερφό του Προέδρου Ερντογάν, Μουσταφά, για την ανεύρεση κυβερνητικής θέσης για τον Volkan Ardor, έναν Τουρκικής καταγωγής Γερμανό υπήκοο και συγγενή του Τούρκου Προέδρου.
 
Ο Ayci εξήγησε πως η Τουρκική κυβέρνηση προσλάμβανε Γερμανούς για να προωθούν τα Τουρκικά συμφέροντα στην Γερμανική κυβέρνηση, η οποία θεωρούσαν ότι ήταν προκατειλημμένη κατά της Τουρκίας.  
 
Οι Γερμανοί που στρατολογήθηκαν περιλαμβάνουν τον πρώην Δήμαρχο του Αμβούργου και τον πρώην κυβερνήτη του κρατιδίου, με σκοπό να ωραιοποιούν την εικόνα της Τουρκίας στην Γερμανική κυβέρνηση.  
 
Ακόμη και ο Γιόσκα Φίσερ, Υπουργός Εξωτερικών και αντικαγκελάριος της κυβέρνησης του Γκέρχαρντ Σρέντερ από το 1998 ως το 2005, εργαζόταν για την Τουρκική κυβέρνηση.  
 
Ο Ayci υποστήριξε ότι η Τουρκία προσέλαβε Γερμανούς πολιτικούς από το κόμμα των Πρασίνων και την Χρηστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), δηλαδή το κόμμα της Άγκελα Μέρκελ.  
 
Την ίδια τακτική ακολούθησε η Τουρκία και στις ΗΠΑ, όπου ξόδεψε περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια για να επηρεάσει την Αμερικανική πολιτική και την κοινή γνώμη και να προωθήσει τα συμφέροντά της κατά την περίοδο του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με έκθεση του Ιουλίου 2021.  
 
Μεταξύ αυτών των Αμερικανών που προωθούσαν τα Τουρκικά συμφέροντα ήταν ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης και δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι.  
 
Η Τουρκία υπέγραψε συμβόλαιο για υπηρεσίες λόμπι με την εταιρεία Ballard Partners, που ο Πρόεδρός της Brian Ballard ήταν αντιπρόεδρος της εναρκτήριας επιτροπής στην Προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ και ήταν μέλος της μεταβατικής του ομάδας.  
 
Η Mercury Public Affairs, επίσης είχε υπογράψει συμβόλαιο για παροχή υπηρεσιών λόμπι για την Τουρκία. Η εταιρεία είχε επίσης στενές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ.  
 
Ο Michael Flynn, πρώην σύμβουλος ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, επίσης είχε στενούς δεσμούς με την Τουρκία, κάτι που τον οδήγησε σε δικαστικούς μπελάδες.  
 
Ο Barry Bennett, επικεφαλής σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, επίσης είχε προσληφθεί από την Τουρκία.  
 
Πολλοί από τους Αμερικανούς λομπίστες που προσλήφθηκαν από την Τουρκία, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβιάσεις του νόμου για εκπροσώπηση ξένων χωρών.  
 
Από την έρευνα βρέθηκε ότι ο Ayci διευκόλυνε τις μπίζνες του πρώην επικεφαλής οικονομικών της al-Qaeda, του Yasin al-Qadi, με τον οποίο είχε τακτικές επαφές. Ο Yasin al-Qadi γεννήθηκε στην Αίγυπτο αλλά έχει Σαουδαραβική υπηκοότητα και υπήρξε στη λίστα των ατόμων που είχαν επιβληθεί κυρώσεις από τον ΟΗΕ, λόγω της συμμετοχής του στην al-Qaeda.  
 
Ο Ilker Ayci, ήταν σημαντικό μέλος του κυβερνόντος κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν και σύμβουλός του από το 1994.  
 
Ο Al-Qadi, ο Ayci και ο γιος του Ταγίπ Ερντογάν Bilal, ήταν κύριοι ύποπτοι της έρευνας που έγινε το 2013 και είχε ζητηθεί η σύλληψή τους, αλλά όλα σταμάτησαν μετά από παράνομη παρέμβαση του Ταγίπ Ερντογάν και μετάθεση των δικαστών και των αστυνομικών που έκαναν την έρευνα.  
 
Πηγή: Cosmostatus Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.