21 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ, ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ, ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ  
 
Σε τακτική του συνεδρία στις 18.9.2021 το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια ασχολήθηκε με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, όπως διαμορφώνονται με τη συνεχιζόμενη καταστροφικά λανθασμένη Διπλωματική δραστηριότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, την οποία υπαγορεύει η Βρετανική φιλοτουρκική πολιτική στο Κυπριακό και ανακοινώνει τα ακόλουθα:  
 
Μεταβαίνει και φέτος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με πρόγραμμα να αποτρέψει, τάχα, τα δύο Κράτη, αλλά ταυτόχρονα με στόχο να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση για ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ ΔΔΟ, σφίγγοντας έτσι τη θηλειά της ΔΔΟ στο λαιμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.  
 
Μεταβαίνει στον ΟΗΕ παροπλισμένος και περιστοιχισμένος από τους λύκους της Δυτικής Διπλωματίας, Βρετανίας, Αμερικής και Ευρώπης οι οποίοι στηρίζουν και προωθούν τις Τουρκικές θέσεις και επιδιώξεις στο Κυπριακό, διότι αυτό εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα.  
 
Μεταβαίνει στον ΟΗΕ, με μοναδική προοπτική, βάση του προγράμματος που εξαγγέλθηκε, να αναβαθμίσει ακόμη μερικά «σκαλιά» τον εγκάθετο της Άγκυρας Τατάρ ως συμπρόεδρο μιας Νέας Κύπρου δύο Κρατών και ταυτόχρονα να αναβαθμίσει περαιτέρω στα μάτια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το παράνομο καθεστώς, ως τετελεσμένο γεγονός . Αυτό είναι που θα πετύχει η νέα τριμερής που σκηνοθετήθηκε στον ΟΗΕ και δεν έπρεπε να γίνει. Ο Τατάρ δεν έχει θέση στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης. Υποβοηθείται και αναβαθμίζεται ως Πρόεδρος του παράνομου καθεστώτος κατά παράβαση των Ψηφισμάτων 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας.  
 
Με βάση όλα τα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν τον τελευταίο καιρό, η κοινή λογική υπαγορεύει και ο Κυπριακός Λαός απαιτεί, να πήγαινε ο Πρόεδρος στον ΟΗΕ, τουλάχιστον από φέτος, συνοδευόμενος από το Εθνικό Συμβούλιο και ειδικούς επί όλων των θεμάτων, μια γροθιά, με μια φωνή, με επανατοποθετημένο το Κυπριακό στη σωστή του βάση και με το απλό αίτημα, να αποκατασταθεί χωρίς όρους και παρεκκλίσεις το Διεθνές Δίκαιο το οποίο παραβιάστηκε το 1974.  
 
Αντίθετα, μεταβαίνει εκεί μόνος, με λάβαρό του την Τουρκική λύση ΔΔΟ, με το Εθνικό Συμβούλιο στην Κύπρο σε θρύψαλα, το Κράτος πνιγμένο στα σκάνδαλα και τη διαφθορά και το Λαό εξουθενωμένο και με φρόνημα καταποντισμένο. Αυτή η κατάσταση τον διευκολύνει να πάει ανενόχλητος εκθέτοντας σε ξεπούλημα την πατρίδα, όπως το απαιτούν ο Τούρκος κατακτητής και οι συνοδοιπόροι του Δυτικοί, ούτω καλούμενοι σύμμαχοι!!.  
 
Πάει όπως διακήρυξε από την Αθήνα, «προσηλωμένος στην εξεύρεση λύσης που θα εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο». Χωρίς ίχνος ντροπής ο Νίκος Αναστασιάδης παραπληροφορεί εγκληματικά, για τις προθέσεις, επιδιώξεις και τις δεσμεύσεις του προς τα ξένα συμφέροντα αφού, η λύση ΔΔΟ που επιδιώκει με πάθος να μας φορτώσει, δεν εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο και το γνωρίζει. Δεν εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο, ούτε στη βάση της, ούτε στην ουσία της.  
 
Η μεν βάση της διαπραγμάτευσης για λύση ΔΔΟ υπάρχει σήμερα, ως αποτέλεσμα βάναυσης παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου:
  • Εξωτερική στρατιωτική εισβολή και παραβίαση της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ισότιμα κυρίαρχου Κράτους πλήρους μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  
  • Εθνικό ξεκαθάρισμα των κατεχομένων από το 85% του αυτόχθονα πληθυσμού
  • Παράνομος και βίαιος, ρατσιστικός διαχωρισμός του Λαού με την εκβιαστική παρά τη θέλησή τους, μεταφορά όλων των Τουρκοκυπρίων κατοίκων του νησιού από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα.
  • Παράνομος εποικισμός των κατεχομένων εδαφών με Τούρκους αρχικά και στη συνέχεια και Ευρωπαίους έποικους, για να αντικαταστήσουν εμάς τους εκτοπισθέντες αυτόχθονες κατοίκους. 
  • Σειρά από παράνομες αποσχιστικές ενέργειες οι οποίες καταδικάστηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας 
Η δε ουσία και το περιεχόμενο της λύσης ΔΔΟ που συζητείται ούτε αυτή συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο, διότι:
  • Εξορισμού, από την ονομασία της και μόνο είναι διχοτομική και ρατσιστική, έξω από τα Κυπριακά δεδομένα που ίσχυαν πριν το 1974, έξω από το Διεθνές Δίκαιο.  
  • Οι κατά καιρούς κοινές δηλώσεις των εκπροσώπων των δύο Κοινοτήτων οι οποίες προσδιορίζουν τη βάση διαπραγμάτευσης, είναι εκτός του Διεθνούς Δικαίου. 
  • Οι συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν διαχρονικά τόσο στα θέματα διακυβέρνησης αλλά ιδιαίτερα σε ότι αφορά εμάς τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους, αντίκεινται των Δημοκρατικών αρχών και του Διεθνούς Δικαίου. Αποκλείουν την επιστροφή μας, νομιμοποιούν τον εποικισμό και επιβάλλουν αντιδημοκρατικές διατάξεις Κρατικής λειτουργίας που δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο.  
  • Ακόμη και το Πλαίσιο Γκουτέρες που έγινε ευαγγέλιο για τον Πρόεδρο και τους Κομματάρχες, αντίκειται στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. 
. Ως εκ τούτου δεν δικαιολογείται να λέει ο Πρόεδρος ότι επιδιώκει λύση η οποία να εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο.  
 
Ενόψει όλων των πιο πάνω, επιφυλάσσουμε τα Δικαιώματά μας και , ΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΥΠΟΛΟΓΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ.  
 
Κύριε Πρόεδρε,  
 
Έστω και την τελευταία στιγμή, μπορείς να δράσεις και από μόνος σου, να αποφύγεις νέα ολισθήματα προς όφελος των Τουρκικών θέσεων. Να καταθέσεις στο Ανώτατο Σώμα του ΟΗΕ την θέληση του Κυπριακού Λαού και την απόφαση του Κυπριακού Λαού, για επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη βάση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, και να επιστρέψεις με το κεφάλι ψηλά στην πατρίδα με απόφαση να προχωρήσεις σε επανατοποθέτηση του Κυπριακού με ένα και μοναδικό στόχο τον οποίο υπαγορεύει το Διεθνές Δίκαιο: Την απελευθέρωση της Κύπρου.  
 
Τότε να ξεκινήσουμε όλοι μαζί , Λαός και Ηγεσία τη διεκδίκηση της αποκατάστασης του Διεθνούς Δικαίου που παραβιάστηκε το 1974. Αφού το πετύχουμε αυτό, τότε και μόνο τότε, να προχωρήσουμε, όλοι οι νόμιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, να αναδιαρθρώσουμε με Δημοκρατικές διαδικασίες το δοτό Σύνταγμα της Ζυρίχης για να καταστεί η Κυπριακή Δημοκρατία ένα σύγχρονο, Ενιαίο, Δημοκρατικό Κράτος, κοινή πατρίδα όλων μας. Αυτή θα είναι η μοναδική δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση που θα εδραιώσει και τη συμφιλίωση, την ειρήνη και την ευημερία μας.  
 
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια 18.09.2021



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.