21 Σεπτεμβρίου 2021

Αποκαλύφθηκε το βρώμικο παιχνίδι των ΗΠΑ με την AUKUS

Γράφει ο Καταχανάς
 
Τα πολιτικά παιχνίδια, είναι μία επικίνδυνη σκακιέρα που απαιτούν πολλή γνώση και ακόμα περισσότερη φαντασία. Η κάθε κίνηση που είναι εξ αρχής υπολογισμένη από εκείνους που την κάνουν, συνήθως βρίσκει απροετοίμαστους όσους πρόκειται να την υποστούν. Ακόμα πιο απροετοίμαστοι όμως είναι εκείνοι που βρίσκονται «έξω απ’ το παιχνίδι». Οπως εμείς καλή ωρα…
 
Οπως είχαμε γράψει και αναλύσει, η κίνηση των τριών αγγλοσαξονικών χωρών (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Αυστραλία), γνωστή και ως AUKUS, δεν έβγαζε κανένα νόημα. Τουλάχιστον αρχικά.  
 
Ελα όμως που ήρθαν έτσι οι καταστάσεις που όχι μόνο βγάζει νόημα, αλλά που τελικά πρόκειται για ένα μακιαβελικό σχέδιο ιδιαίτερα επικίνδυνο. Επικίνδυνο αρχικά για την Αυστραλία και εν συνεχεία και για τον υπόλοιπο κόσμο. Και το σχέδιο αποκαλύφθηκε όταν η Κίνα ανακοίνωσε την αντίπραξη απέναντι στη συνάντηση της AUKUS!  
 
Ευθύς εξ αρχής είχαμε τονίσει ότι δεν είναι λογικό η Διοίκηση Μπάιντεν να πάει κόντρα στην Κίνα με την οποία πάνε μαζί χέρι – χέρι στα πάντα. Ητανε σα να πήγαιναν κόντρα στον ίδιο τον Οίκο Rothschild. Και τελικά είχαμε δίκιο! Οχι μόνο δεν πήγε κόντρα, αλλά αντιθέτως ενίσχυσε την Κίνα!  
 
Ας δούμε πώς έχουν τα πράγματα:  
Οταν τελείωσε η τηλεδιάσκεψη της AUKUS, η πρώτη κίνηση έγινε από τον Μακρόν, ο οποίος άμεσα απέσυρε τους πρέσβεις της χώρας του από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Από τη μία η Αυστραλία έχασε έναν σημαντικό στρατιωτικό σύμμαχο, αλλά από την άλλη γεννάται το ερώτημα: γιατί ο Μακρόν δεν ανακάλεσε και τον πρέσβη της Γαλλίας στην Αγγλία;  
 
Το δεύτερο χτύπημα, ήρθε σχεδόν ταυτόχρονα με αυτό της Γαλλίας, όταν η Κίνα σταμάτησε να αγοράζει ορυκτές πρώτες ύλες από την Αυστραλία «μέχρι νεωτέρας». Πρόκειται για ένα δυνατό πλήγμα στην οικονομία της Αυστραλίας, η οποία ήδη πνέει τα λοίσθια.  
 
Το τρίτο χτύπημα ήρθε εχθές πάλι από την Κίνα, η οποία δήλωσε ότι θέτει σε ισχύ τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης! Κι αυτό ήταν που αποκάλυψε το μακιαβελικό σχέδιο των ΗΠΑ!  
 
Κατ’ αρχήν, οι σχετικοί περιορισμοί για την παραγωγή πυρηνικών όπλων απέναντι σε Βόρειο Κορέα και Ιράν, πάνε περίπατο! Η Βόρειος Κορέα, απολαμβάνει την ανοχή και βοηθεια της Κίνας εδώ και αρκετές δεκαετίες, γεγονός που αναγκάζει τον Κιμ Γιονγκ Ουν να σταθεί στο πλευρό της Κίνας.  
 
Η Τεχεράνη από την άλλη πλευρά, βρίσκεται στη Συμφωνία της Σανγκάης, σχεδόν εξ αρχής. Συνεπώς κι εκείνη μπαίνει στο σχέδιο.  
 
Στην πορεία, η Κίνα κατάφερε να εξασφαλίσει τη συνεργασία της Τουρκίας. Μέλη του Οργανισμού είναι η Κίνα, το Καζακστάν, η Κιργιζία, η Ρωσία, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν, η Ινδία και το Πακιστάν. Δηλαδή 4 πυρηνικές δυνάμεις (Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Πακιστάν) και οι δορυφόροι.  
 
Επειδή όμως αυτό δεν είναι αρκετό, ο κινέζος πρόεδρος Σιν Τζινπίνγκ συνεκάλεσε σύσκεψη των χωρών των χωρών – μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) αλλά και του Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), στον οποίο τελευταίο ανήκουν και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Στη σύσκεψη τόνισε την ανάγκη να βοηθηθεί και να ενισχυθεί το Αφγανιστάν.  
 
Με το που έγινε η σύσκεψη της AUKUS, είχα μία συζήτηση με το συνεργάτη μας Πύρινο Λόγιο, ο οποίος μου είπε επί λέξει: «αφήνουν μόνη της την Αυστραλία»! Κι αυτό ακριβώς συμβαίνει! Η Κίνα δημιουργεί μία ασπίδα, στην οποία η Αυστραλία βρίσκεται απομονωμένη! Κι αν αυτό το είδε ο συνεργάτης μας, δεν μπόρεσαν να το δουν ούτε ο Scott Morrison, ούτε οι συνεργάτες του;  
 
‘Η τους έπιασαν κορόιδα, ή τελικά ο Morrison πρόδωσε την Αυστραλία όπως ο Τσίπρας κι ο Μητσοτάκης πρόδωσαν την Ελλάδα! Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο!  
 
Εκτός αυτού, η Κίνα πλέον θα εμπλακεί άμεσα στα προβλήματα του Αφγανιστάν. Επομένως, κάνει μία προσπάθεια ελέγχου του Αφγανιστάν και με δεδομένο ότι ήδη συνεργάζεται με την Τουρκία, τότε τό πρόβλημα έχει αρχίσει να «χαϊδεύει» επικίνδυνα το Αιγαίο!  
 
Συνεπώς, μετά τη σύσκεψη της AUKUS, όχι μόνο απομονώθηκε η Αυστραλία, αλλά η Κίνα απέκτησε και τον έλεγχο της ανατολικής Ασίας. Ουσιαστικά, κερδισμένες βγαίνουν η Κίνα και οι ισλαμικές χώρες της κεντρικής Ασίας (Αφγανιστάν, Ιράν, Πακιστάν) και χαμένη η Αυστραλία.  
 
Θα μπορούσε αυτή η αλλαγή ισορροπίας να οδηγήσει σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο;  
Ευθέως απαντώ: ΝΑΙ!  
 
Διότι μπορεί η Ρωσία να είναι μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, αλλά ξεχνάει φιλίες και συνεργασίες όταν θίγονται τα συμφέροντά της. Και το συμφέρον της Ρωσσίας είναι ο έλεγχος της πυρηνικής αρμάδας της Ασίας…
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.