22 Σεπτεμβρίου 2021

Δύο ακόμη έμπρακτες συγκινητικές δράσεις στήριξης σε ΣυνΈλληνες από τον Ιερό Λόχο 2012

Πρόσφατα ο Σύλλογός μας ενημερώθηκε για 2 οικογένειες οι οποίες είχαν άμεση ανάγκη στήριξης. Ως συνειδητοποιημένοι ορθόδοξοι πιστοί, ως αγνοί Έλληνες πατριώτες που συμπονάμε με κάθε συνΈλληνά μας που υποφέρει, κάναμε φυσικά το χρέος μας.
 
Στην 1η οικογένεια, με τα πέντε μικρά παιδιά, πολύ πρόσφατα σκοτώθηκε σε τροχαία ο βιοπαλαιστής πατέρας (δούλευε σε λαϊκές αγορές). Ήταν πρόσωπο γνωστό στη Θεσσαλονίκη -ως απόγονος Μακεδονομάχων- για τους αγώνες του για την Μακεδονία.
 
Μάλιστα πριν 1 περίπου χρόνο (Οκτώβριος 2020), κατά την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα, τον θυμόμαστε που είχε περάσει με την στολή του Μακεδονομάχου μαζί με την ευλογημένη οικογένειά του από την υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας στον Λευκό Πύργο (δείτε εδώ). Δείτε την σχετική φωτογραφία: 
 
Την περασμένη Κυριακή, μέλος του συλλόγου μας, μας έστειλε την αναφορά του από την παράδοση των υλικών και των χρημάτων στην οικογένεια του συγχωρεμένου Ευγένιου. 
 
Το μήνυμα του έγραφε : 
 
«Πριν από λίγο μετέβηκα οικογενειακώς, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην οικία του συγχωρεμένου του Ευγένιου, στο Βασιλούδι, όπου γνώρισα και τη γυναίκα του Γεωργία. 
Παραδόθηκαν τα πράγματα και το χρηματικό ποσό των 990€. 
Η Γεωργία κατασυγκινήθηκε, ευχαρίστησε και το σύλλογο. 
Μας πρόσφερε κουλουράκια, χυμούς για τα παιδιά κτλ.. 
Και γενικότερα δεν ήξερε πώς να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της.. 
Πόσες φορές με είπε ευχαριστώ.. 
Μας περιμένει για καφέ στο σπίτι της, στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς και τόνισε ότι ο αγώνας για τη Μακεδονία, τα ιδανικά και τις αξίες του έθνους μας δεν σταματά.. 
Σ' ερώτηση μου, αν χρειάζεται ρούχα για τα παιδιά της (αγόρι 12 ετών, κορίτσι 10, αγόρι 9, κορίτσι 7 και αγόρι 6 ετών), με είπε ότι υπάρχει ανάγκη, αλλά προς το παρόν είναι καλυμμένη.. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θ' απαιτηθεί ρουχισμός στο μέλλον.. 
Αυτό που μ' έκανε εντύπωση είναι ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας, ανέφερε ότι αν υφίσταται έτερη οικογένεια που χρειάζεται βοήθεια και συνδράμει ο σύλλογος, να βοηθήσουμε πρώτα την άλλη οικογένεια και γι'αυτή έχει ο Κύριος.. 
Καλή συνέχεια σε όλους, ο Αγώνας συνεχίζεται.»  
 
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Ιερό Λόχο Γερμανίας που έσπευσε άμεσα να προσφέρει 120 ευρώ και τους συναγωνιστές από την Εθελοντική Ομάδα Γιαννιτσών που προσέφεραν 170 ευρώ αλλά και δεκάδες κούτες με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα. 
 
Σημαντική βοήθεια σε τρόφιμα δόθηκε και σε δεύτερη οικογένεια, μονογονεϊκή με 3 μικρά παιδιά, που ζει στην Δυτική Θεσσαλονίκη και έχει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Η ανακούφιση και οι ευχαριστίες της επίσης δεν περιγράφονται με λόγια. 
 
Όλες οι φιλανθρωπικές μας δράσεις αφιερώνονται στη μνήμη και για την ανάπαυση της ψυχής του κεκοιμημένου μέλους μας Λοχία Καταδρομών Ιάκωβου Φλωρίδη. 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.