28 Δεκεμβρίου 2015

Το Μέτωπο Αριστεράς και Δεξιάς στη διαμόρφωση της Νέας Τάξης.

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης 

Με αφορμή τις πρόσφατες παρεμβάσεις της Αν. Υπουργού “Εθνικής Παιδείας” Σίας Αναγνωστοπούλου στον νέο ακρωτηριασμό τής (ήδη ακρωτηριασμένης) “Παιδείας” των Ελληνόπουλων, έρχονται στο νού σκέψεις και διλήμματα για αποφάσεις που πρέπει να παρθούν.

Η ομογενοποίηση των διαφόρων εθνοτήτων, είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να επιτευχθούν, μαζί με την παγκόσμια ομοιομορφία του καταναλωτικού εθισμού (από το σινεμά και την μουσική, ως τα ρούχα, το φαγητό και τα αναψυκτικά) ώστε να ολοκληρωθεί η “παγκοσμιοποίηση της αγοράς”, προκειμένου η διεθνής Ολιγαρχία των παραγωγών του χρήματος, να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της ανθρώπινης κοινωνίας.

Η ομογενοποίηση σ' αυτό το πεδίο, επιχειρείται (επιτυχώς μέχρι στιγμής) μέσα (κυρίως) από τα ΜΜΕ, για τους ενήλικες και από το Υπ. Παιδείας για τα ανήλικα Ελληνόπουλα.

Σ' αυτό το πρόγραμμα για την ομογενοποίηση των εθνοτήτων, παρατηρούμε (χρόνια, τώρα) πως, τόσο η Δεξιά όσο και η Αριστερά της διεθνούς Κοινοβουλευτικής Ολιγαρχίας (η οποία, φανερά πλέον, έχει καταστεί όργανο της “Διεθνούς του Χρήματος”) είναι σφικτά ενωμένες σε μέτωπο εναντίον της εθνικής ιδιαιτερότητας κάθε έθνους. (Το φαινόμενο αυτό, στη χώρα μας, προσωποποιείται – ενδεικτικά - στα πρόσωπα των: Μαριέτα Γιαννάκου της Δεξιάς, Μαρία Ρεπούση και Σία Αναγνωστοπούλου της Αριστεράς και βέβαια, όχι μόνον αυτών).

Ενδεικτικά, πάλι, θα αναφερθώ στην πρακτική που κατάργησε την ποδιά του σχολείου (δήθεν ως στοιχείο υποβόσκοντος μιλιταρισμού) και επιβάλλει την “ποδιά” του απάτριδος, με σειρά ακρωτηριασμών της ιστορίας και της γλώσσας του έθνους μας.

Όμως, αυτό το γεγονός (όπως όλοι βλέπουμε) είναι που θρέφει τον φασιστικό εθνικισμό στις κοινωνίες. Έτσι, αυτές, αν δεν οδηγηθούν στη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης (“The New Order”) μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία και πρακτική της κυβερνώσας Ολιγαρχίας, να οδηγηθούν από την πίσω πόρτα, του φασιστικού εθνικισμού (κοινοβουλευτικού ή μή).

Θα πρέπει, όμως, κάποτε, σαν άτομα αλλά και σαν κοινωνικό σώμα, να καταλάβουμε και να επιβάλλουμε τη λογική άποψη πως, όπως δεν μπορούμε (με σκοπό την καλυτέρευση της ζωής του) να επιβάλλουμε στον άνθρωπο το “καλό του” διά λοβοτομής , αλλά με την κατάλληλη παιδεία και εκπαίδευση, το ίδιο ακριβώς δεν μπορούμε να κάνουμε (ή να επιτρέψουμε να γίνει) και στις ανθρώπινες κοινωνίες. Την Αλληλεγγύη και τη συνεργασία μεταξύ των διαφόρων εθνοτήτων, δεν μπορεί να την επιβάλλει η (με νόμους και διατάξεις) κατάργηση των φυσικών και επίκτητων διαφορών τους, αλλά η κατανόηση της εθνικής διαφορετικότητας του καθ' ενός έθνους.

Επίσης και η κατανόηση, πως οι αντιπαλότητες μεταξύ εθνοτήτων, είναι έργο της κυβερνώσας Ολιγαρχίας τής κάθε μίας Χώρας, η οποία (Ολιγαρχία) υπερασπίζεται τα στενά συμφέροντα της, που (τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες) δεν είναι συμφέροντα τής Χώρας και τής κοινωνίας της. (Παράδειγμα τεκμηριωμένο από εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές, είναι η επί αιώνες φιλική και αρμονική συμβίωση των απλών πολιτών, Ελλήνων και Τούρκων, στη Μικρά Ασία, και όχι μόνο).

Κάποτε η κοινωνία μας θα πρέπει να αντιδράσει. Δεν μπορεί να πλέει ναρκωμένη στον τελικό εξανδραποδισμό της που έχει προγραμματιστεί να συμβεί, είτε μέσα από άψογες Δημοκρατικές διαδικασίες της κυβερνώσας Ολιγαρχίας, είτε με μία βάρβαρη επέλαση της φασιστικού Εθνικισμού.

Ίσως η κατάλληλη στιγμή για μία αποτελεσματική αντίδραση στην προετοιμασία της κοινωνίας μας για την πλήρη παράδοσή της στη Νέα Τάξη, είναι τώρα, που έχει αποκαλυφθεί ο ρόλος τής κυβερνώσας Ολιγαρχίας, με Αριστερό ή Δεξιό πρόσημο, με Δημοκρατικό ή Φασιστικό προσωπείο.


πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.