28 Δεκεμβρίου 2015

Ισπανικές εκλογές ρίσκο με απρόοπτα

Γράφει ο +Yanni Spiridakis 

Υπάρχουν στιγμές που το καταλαβαίνεις όταν γράφεται ιστορία. Μια τέτοια μέρα, ήταν χθες στην Ισπανία, όπου οι βουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν με ένα αποτέλεσμα που μάλλον δεν αφήνει πολλά περιθώρια συζητήσεων. Απλά γράφει ιστορία στην Ισπανία και την Ευρώπη.
Όπως έγραψε και στην Ελλάδα, πέρσι τέτοια εποχή περίπου όταν ο Τσίπρας, εκπρόσωπος της Αριστεράς, του απλού πολίτη, της ελευθερίας και αντίπαλος του Μνημονίου, του ευρώ, της αστυνομίας και της πεπαλαιωμένης πολιτικής, έφτασε στο σημείο να γίνει εκείνος ο εκφραστής όλων όσων ήταν αντίπαλος.


Στην Ισπανία τα πράγματα δεν είναι απαραίτητα διαφορετικά. Ο Ραχόι είναι δεδομένο πως αν θέλει να φτιάξει μια κυβέρνηση πρέπει να συνεργαστεί με Αριστερούς καθώς κανένας από τους Δεξιούς της νέας Βουλής δεν επαρκεί για να έχει πλειοψηφία. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως κάποιος από τους Αριστερούς θα δεχτεί να συνεργαστεί μαζί του. Κατόπιν αυτού, το σενάριο αποτυχίας του Ραχόι και σχηματισμού μιας νέας διευρυμένης Αριστερής κυβέρνησης, είναι πλέον πολύ πιθανό.

Σε αυτό, θεωρείται βέβαιο πως θα συμμετέχουν και οι Podemos. Πρόκειται για τους τύπους που έμεναν σε σκηνές και έτρωγαν κονσέρβες φορώντας βρώμικα ρούχα και μένοντας αξύριστοι για μέρες ή αλλιώς για τους "αγανακτισμένους" αλά ισπανικά. Οι Podemos από κίνημα έγιναν κόμμα και από άπλυτοι έγιναν βουλευτές με ισχυρές πιθανότητες διακυβέρνησης της χώρας!

Τώρα, αν αυτό πρέπει να θεωρηθεί καλό είναι εντελώς διαφορετικό σενάριο. Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για άτομα με μηδενική πείρα στην πολιτική και ουσιαστικά οι πιθανότητες επιτυχίας τους φαντάζουν λιγότερες απ' αυτές που είχε ο Τσίπρας να σκίσει το Μνημόνιο.

Και αν αποτύχει το πείραμα της Αριστεράς τότε τα πράγματα είναι δύσκολα, δύσκολα και για εμάς. Σαν έλληνες, επιθυμούμε έναν ισχυρό νότο. Μας συμφέρει, το χρειαζόμαστε, το χρειάζεται συνολικά η Ευρώπη.  


+Yanni Spiridakis

http://www.yannidakis.net/Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.