30 Δεκεμβρίου 2015

Δεν είναι άνθρωποι οι Τούρκοι.

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Βαλκανιολόγος

Αίτηση για να επιτραπεί η είσοδος στην Τουρκία της σωρού της ηρωίδας του YPJ που έπεσε στην Συρία πολεμώντας τους τζιχαντιστές (δείτε την αίτηση εδώ). Επί 47 ημέρες η οικογένεια της προσπαθεί χωρίς επιτυχία να θαφτεί η Meliha Curuk στο σπίτι της. Δεν υπάρχει όριο στην αθλιότητα των Τούρκων, δε σέβονται τίποτα, ούτε νεκροταφεία, ούτε μωρά, ούτε έγκυες γυναίκες, ούτε νεκρούς ήρωες, δεν σταματούν πουθενά!... 

Έτσι γεννήθηκε και το Ποντιακό αντάρτικο, για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Δε σέβονταν ούτε τους ζωντανούς ούτε τους νεκρούς Έλληνες. Οι Τούρκοι ήταν και είναι ίδιοι από την στιγμή που ήρθαν στην Ανατολία μόλις τον 11ο αιώνα μX. 

Δεν είχε προλάβει να τελειώσει το γυμνάσιο ο Παντελής Αναστασιάδης όταν ένα βράδυ είχε πάει βόλτα με άλλους τέσσερις φίλους του. Έξω από το δικαστήριο της Σαμψούντας ο θόρυβος των αλόγων τους ενόχλησε τους Τούρκους δικαστές, που έδωσαν εντολή ως το πρωί τα πέντε παιδιά να εκτελεστούν. Τρία από τα παιδιά ανάμεσα τους και ο Παντελής σώθηκαν, γιατί οι οικογένειες τους ειδοποιήθηκαν εγκαίρως, τα άλλα δύο εκτελέστηκαν.

Ανέβηκε στα 18 του ο Παντελής στο βουνό και έγινε ο Παντέλ αγάς που έσωσε χιλιάδες γυναικόπαιδα στην μάχη του Αγιού Τεπέ. 

Σήμερα δολοφονούνται Κούρδοι από τριών μόλις μηνών γιατί μπορούν και το θέλουν οι Τούρκοι.

 Το Ποντιακό αντάρτικο προδόθηκε πρώτα από όλα από τις Ελλαδικές κυβερνήσεις, ο Κεμάλ το έτρεμε. Το Κουρδικό θα νικήσει γιατί οι διεθνείς ισορροπίες έχουν αλλάξει. Η στήριξη της Τουρκίας είναι απολύτως επιφανειακή, η συνεργασία της με την ISIS έχει αποκαλυφθεί, η διεθνής κοινή γνώμη είναι ενήμερη πια για τα διαχρονικά εγκλήματα της. 

Το Κουρδικό αντάρτικο θα νικήσει και η ελευθερία των Κούρδων θα είναι η αρχή της ελευθερίας όλων των λαών της Ανατολίας και το τέλος του ιμπεριαλιστικού τεχνητού δημιουργήματος, που δημιούργησε ένας γενοκτόνος δικτάτορας το 1923, έχοντας την στήριξη του Δυτικού και του Σοβιετικού ιμπεριαλισμού. 

Η δικαιοσύνη αργεί αλλά έρχεται.

πηγή freepenShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.