30 Δεκεμβρίου 2015

Ζήτω μας. Το Κράτος λειτουργεί.


Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Δεν είναι δυνατόν! Δεν το πιστεύω. Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, περήφανα μας ανακοίνωσε ότι η παρανομία πατάσσεται, ότι η φοροδιαφυγή «χτυπιέται» στη ρίζα της, ότι η έννομος τάξη αποκαθίσταται κατόπιν 94 ελέγχων που έγιναν από τα «όργανα» την περίοδο 15-27 Δεκεμβρίου 2015 τα οποία διαπίστωσαν 39 (τριάντα εννέα) παραβάσεις σε επιχειρήσεις, κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ησύχασα τώρα. Ηρέμησα. Τριάντα εννέα λιγότερα παγωτατζίδικα, καφενεία, σουβλατζίδικα, τυροπιτάδικα, παπουτσάδικα, μίνι-μάρκετ, περίπτερα θα μας «δηλητηριάζουν» τη ζωή με τις παρανομίες τους, σπουδαιότερη απ΄τις οποίες ήταν η ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ!!!!!

Αναφέρω μερικές από τις «επιχειρήσεις –ΜΑΦΙΑ» της σύγχρονης Ελλάδος που συνέβαλαν τα μάλα στην καταβαράθρωση της οικονομίας μας:

Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση εργαζόμενης στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου άρτου και ζαχαροπλαστικής στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε εστιατόριο-ταβέρνα στη Βέροια, διαπιστώθηκε η απασχόληση δύο εργαζομένων χωρίς να είναι καταχωρημένοι στους επιδεχθέντες πίνακες προσωπικού.

Σε καφετέρια στα Γιαννιτσά, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε αποδείξεων.

Σε καφετέρια στα Γιαννιτσά, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε αποδείξεων λιανικής πώλησης.

Σε καφετέρια στη Δράμα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων, καθώς και δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. 

Σε ατομική επιχείρηση στην Αθήνα, διαπιστώθηκε μια παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ κατά τον φορολογικό έλεγχο δεν επεδείχθη ο αριθμός καταχώρησης της φορολογικής ταμειακής μηχανής.

Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση επτά αποδείξεων λιανικής πώλησης, καθώς και δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Πειραιά, διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. 

Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αγία Παρασκευή, διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε εστιατόριο-ψητοπωλείο στη Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. 

Σε αναψυκτήριο, στη Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Σε καφέ-ψησταριά-ουζερί στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας, διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε επιχείρηση, στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση τριών εργαζομένων στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού. 

Σε καφετέρια στα Γιαννιτσά, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε αποδείξεων.

Τι δηλαδή; Θέλετε κι άλλα παραδείγματα; Δεν πεισθήκατε κι εσείς ότι οι εντολές του «Συστήματος» έγιναν απολύτως αντιληπτές από τα Όργανα τα οποία και έδρασαν; 

Αναρωτιέμαι: Με τέτοιες «εξορμήσεις» και τέτοιες ανακοινώσεις, το ξύλο ποιος θα το φάει;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.