31 Δεκεμβρίου 2015

Μα τους χίλιους Πινόκιο…

Του Αριστοτέλη Βασιλάκη 

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι η αρχή του τέλους για την ελληνική οικονομία προσδιορίζεται 2 με 3 χρόνια πριν μπούμε στο ευρώ. Η κυβέρνηση Σημίτη, ούτε προετοίμασε σωστά την χώρα πριν μπούμε σ’ αυτό το ακατάλληλο για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας νόμισμα, πολύ δε περισσότερο προέβη σε μια σειρά από εγκλήματα για να μπούμε κι αφού μπήκαμε έκανε τα εντελώς αντίθετα απ’ αυτά που έπρεπε να γίνουν για να προσαρμοστούμε σ’ αυτό. 

Αποτέλεσμα όλων αυτών των εγκληματικών λαθών του καθεστώτος Σημίτη, σε συνάρτηση με τις γνωστές παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτές παγιώθηκαν από την δεκαετία του 80’, ήταν να οδηγηθούμε 8 χρόνια μετά το «θαύμα» της ΟΝΕ, στην ταπεινωτική πτώχευση και στα μνημόνια…

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό, της μετά Σημίτη εποχής, θα λέγαμε πως η κυβέρνηση Καραμανλή, παρόλο που αποδείχτηκε «δειλή» για να προβεί σε μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις, που θα άλλαζαν την πορεία του τιτανικού προς το παγόβουνο, εντούτοις κατάφερνε να διαχειρίζεται επαρκώς το δυσθεώρητο δημόσιο χρέος της χώρας. Ένα χρέος το οποίο πλήρωνε κανονικότατα χωρίς προβλήματα στις δόσεις. Οι παγκόσμια οικονομική κρίση που έσκασε το 2008, ήταν εκείνη που χτύπησε ηχηρότατα τις καμπάνες για την ελληνική οικονομία. Η κυβέρνηση Καραμανλή, παρά τις μεγάλες δικές της ευθύνες, προειδοποίησε τον Ελληνικό λαό.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε εντελώς διαφορετική άποψη και διατράνωνε πως «λεφτά υπάρχουν». Αυτό προεκλογικά… Διότι μετεκλογικά ανακάλυψε πως είμαστε διεφθαρμένοι και τιτανικός…. Μετά τις θλιβερές δηλώσεις του ΓΑΠ, οι οποίες μας ταπείνωναν σαν λαό παγκοσμίως, «ξαφνικά» οι αγορές ανακαλύπτουν ότι το χρέος είναι μεγάλο και εντελώς «ξαφνικά» η χώρα μπαίνει στο σπιράλ του τρόμου με τα μνημόνια. Δηλαδή μετατρέπεται ένα ιδιωτικό χρέος προς τις αγορές σε διακρατικό χρέος με πολύ σκληρούς όρους και υποθήκη της χώρας.

Λόγω της δυσκολίας να εφαρμοστούν τα μνημονιακά μέτρα, ο ΓΑΠ αποφασίζει την μεγάλη απόδραση και συναποφασίζεται να γίνει οικουμενική κυβέρνηση με «Σημιτικό πρόσημο», η περίφημη κυβέρνηση Παπαδήμου. Επειδή όμως ο Παπαδήμος δεν είχε την λαϊκή νομιμοποίηση, έπρεπε να βρεθεί ο επόμενος Πινόκιο του ελληνικού πολιτικού θεάτρου σκιών.

Και βρέθηκε στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά. ΖΑΠΠΕΙΟ 1, 2, 3, και «τέζα ο καμπούρης»! Φυσικά ο Σαμαράς κερδίζει χαλαρά τις εκλογές και συνεχίζει το σχέδιο με το δεύτερο μνημόνιο. Κι ενώ η χώρα έδειχνε να πηγαίνει καλά, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των ξένων, εντελώς ξαφνικά τον Αύγουστο του ’14 σταματά η τελευταία χρηματοδότηση.

Και τότε αρχίζει να προβάλλεται έντονα η ανάγκη για να πάμε στο τρίτο μνημόνιο. Φτιάχνεται ένας εντελώς άδικος φόρος που λέγεται ΕΝΦΙΑ και το μνημονιακό θαύμα του Σαμαρά πάει περίπατο…
Σειρά του Τσίπρα λοιπόν… Φυσικά με «αντιμνημονιακή» σημαία και αυτός τάζει 2 τόνους ψέματα (ΕΝΦΙΑ, σκίσιμο μνημονίων, αφορολόγητα). Αφού περίμεναν να αποκτήσει ισχυρό λαϊκό μερίδιο δεν έκλεισαν τη συμφωνία το Δεκέμβρη του 14 αλλά έδωσαν δίμηνη παράταση στο μνημόνιο και επιταχύνονται οι εκλογές χωρίς λόγο με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας Χριστουγεννιάτικα!

Έρχεται λοιπόν ο Αλέξης στην εξουσία και «διαπραγματεύεται σκληρά» επί 6 μήνες χωρίς ουσιαστικό λόγο και αντίκρισμα!!! Αφού λοιπόν πέρασε αρκετός χρόνος ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο σαν σωτηρία της χώρας!

Στο δια ταύτα… Ο καθένας από αυτούς λοιπόν έκανε πολύ καλά τη δουλειά του και το σχέδιο θα συνεχιστεί ακάθεκτα και με την επόμενη κυβέρνηση! Προδοσία για ίδιο συμφέρον; Ανικανότητα; Οργανωμένο σχέδιο εκ των έσω ή των έξω; Η ιστορία θα το διευκρινίσει και θα είναι αμείλικτη για όλους.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.