30 Δεκεμβρίου 2015

T.I.N.A. There Is No Alternative, μόνο τέσσερις κινήσεις και ΔΡΑΧΜΗ!

Του Στρατή Μαζίδη 

«Ρε είσαι με τα καλά σου που θες δραχμή; Θα μας αγοράσουν οι ξένοι bir para!» ήταν η απάντηση κάποιου φίλου απέναντί μου γύρω στα τέλη του 2011 στους πρώτες τότε μήνες ζωής της Freepen.gr σε ένα κείμενό μου υπέρ της δραχμής. 

Για να δούμε... 

Οι τράπεζες που είχαν ένα τεράστιο ενεργητικό, πουλήθηκαν ή μάλλον χαρίστηκαν.

Ξέρετε πόσοι είχαν κάποιες μετοχές και τις έκαναν ταπετσαρίες; 

Τα σπίτια έχασαν 50% της εμπορικής τους αξίας αλλά και πάλι κανείς δεν τα ακουμπά. Και ένας Θεός ξέρει τι έχει να γίνει με τους πλειστηριασμούς, τα δάνεια και τα funds. 

Λεφτά στα χέρια μας πια δεν κρατάμε. Είτε δεν έχουμε εργασία είτε τα ρουφά όλα αυτή η κρεατομηχανή συντήρησης των κομματικών πελατών είτε λέγονται διορισμένοι από φίλους στο δημόσιο, είτε 40ρηδες συνταξιούχοι. 

Να μιλήσουμε για την Υγεία όπου πας στο νοσοκομείο με τα υλικά; Την Παιδεία με τα παιδιά να λιποθυμούν από την πείνα; Την Εθνική Αμυνα όπου οι τούρκοι εξοπλίζονται διαρκώς; 

Μέχρι και τα χρήματα του λαού τελούν υπό ιδιότυπο καθεστώς κατάσχεσης στις τράπεζες. Δε σας προξενεί εντύπωση ή καλύτερα ΥΠΟΨΙΕΣ ότι 6 μήνες μετά ακόμη το όριο αναλήψεων είναι στα € 420,00; 

Εδώ που φθάσαμε πρέπει πλέον να πάρουμε τις αναγκαίες επώδυνες αποφάσεις. Εκτός φυσικά αν επιθυμούμε να μείνουμε μια ζωή φυλακισμένοι. Έστω κι έτσι όμως θα δανειστώ μια φράση του πολύ καλού οικονομολόγου Βασίλη Βιλιάρδου σε άρθρο του από το πάντα εξαιρετικό και φιλικό analyst.gr: 
«το ευρώ δεν είναι νόμισμά μας. Δε μας ανήκει. Ιδιοκτήτης είναι η ΕΚΤ κι όπως αποδείχθηκε, ότι ώρα θέλει μας κόβει την παροχή» 

Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη αλήθεια που όμως δε μας απασχολεί. 

Η μόνη μέριμνα της κυβέρνησης είναι να χαρατσώνει για να συντηρεί το δημόσιο και να προχωρά σε οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις φέρνοντας ίσα κι όμοια ανθρώπους με 40 χρόνια στη δουλειά με καλοπερασάκηδες των 15-20 ετών, τους καφέδες των οποίων θα πληρώνουμε με φόρο σε κάθε συναλλαγή. 

Λοιπόν τα πράγματα είναι πολύ απλά. Με αυτή τη νοοτροπία καταστραφήκαμε και αυτό το νόμισμα δεν είναι δικό μας. 

Άρα: 

1. Επιστροφή στη Δραχμή και πλήρης λογιστικός έλεγχος του χρέους. Δε θα πληρώσουμε εμείς τις Ολυμπιαδές κανενός ούτε τα € 28 δις του κ. Καραμανλή για να τα δώσει το 2008 στις τράπεζες. 

2. Παύση αύριο όλων των πρόωρων συντάξεων σε 40ρες και 50ρηδες μέχρι να κλείσουν τα 62 και επιστροφή στη δουλειά καθώς και των άγαμων θυγατέρων. Ας παντρευόντουσαν (όσες δεν έχουν πρακτικά άνδρα και παιδιά). Χώρια ότι οι ρουσφετολογικές πρόωρες συντάξεις συνιστούν ρατσισμό διότι άλλοι δουλεύουν κι άλλοι συνομηλικοί τους κάθονται. 

3. Διάλυση του δημοσίου τομέα και δημιουργία ενός νεώτερου, μικρότερου κι αποτελεσματικότερου. 

4. Να ξεχάσουμε τις εξυπνάδες του κάθε τηλεμαϊντανού αναπληρωτή υπουργού οικονομικών με τα περιουσιολόγια (και ότι κρύβουν) και θέσπιση ενός σταθερού, χαμηλού κι αναπτυξιακά επιθετικού φορολογικού συστήματος που θα προωθεί την παραγωγή και το κράτος θα λαμβάνει το απαραίτητο μέρισμά του για τις αναγκαίες δαπάνες, όχι να δημεύει τον κόπο των ανθρώπων. 

Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει με τους σημερινούς 300 της Βουλής. Ωστόσο αν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι, να μην εξαρτώμαστε από τα κέφια κανενός και να ξεφύγουμε από αυτό το σπιράλ του θανάτου, There Is No Alternative, μόνο τέσσερις κινήσεις και ΔΡΑΧΜΗ για να υπάρξει στο μέλλον κάποια ελπίδα. 

πηγή freepenShare

1 σχόλιο:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἐξαιρετικόν ἄρθρον! Συγχαρητήρια! Τό τίμημα τῆς ἐφαρμογῆς τοῦ ἄκρως ἠλιθίου καί ἄκρως προδοτικοῦ δόγματος «εὐρώ πάσῃ θυσίᾳ» ἦταν πάρα πολύ μεγάλο μέχρι τώρα. Καί ἕπονται χειρότερα. Τό σχέδιον εἶναι νά γίνῃ πλήρης μεταφορά τοῦ πλούτου ἀπό τούς Ἕλληνες στούς Σιωνιστάς. Οἱ ἐδῶ μαριονέττες τους διατυμπανίζουν ὅ,τι ἀνοησία τούς ὑποβάλλει τό "Διευθυντήριον." Χάριν παραδείγματος, τήν 14-1-2012 ὁ Δ. Ρέππας ἐδήλωσε σέ τηλεοπτικό σταθμό τά ἑξῆς φοβερά: «Κεντρικό δόγμα τῆς κυβερνητικῆς πολιτικῆς εἶναι ἡ παραμονή μας στήν Εὐρωζώνη. Ὅλες οἱ ἄλλες πολιτικές ἀπορρέουν ἀπό αὐτήν»! Δηλαδή, ἄς μᾶς πουλήσουν στά σκλαβοπάζαρα γιά 0,50 € τόν καθένα, ἀρκεῖ οἱ συναλλαγές κατά τήν ὥρα τοῦ ἐξανδραποδισμοῦ νά γίνωνται σέ εὐρώ!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.