29 Δεκεμβρίου 2015

Πείτε μου αν αυτά στη Συρία μοιάζουν με σχέδιο…

Στη Συρία παίζονται πολλά και περίεργα παιχνίδια, βλέπεις οι παίκτες είναι πολλοί και ο καθένας έχει δική του ατζέντα. Οι μάχες δεν έχουν ξεκαθαρίσει το τοπίο, δεν υπάρχει ξεκάθαρο πολεμικό μέτωπο γιατί οι αντίπαλοι είναι πολλοί και αλλάζουν συνεχώς όνομα, συμμάχους, στρατόπεδα, παρατάξεις, στόχους κ.λπ. 

Γράφει ο… ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ 

Οι μάχες τη μία μέρα κερδίζονται εδώ και την επομένη χάνονται κάπου αλλού. Και δεν είναι μόνο αυτοί που πολεμούν στο έδαφος αλλά και τόσοι άλλοι που συμμετέχουν στη σύγκρουση με διάφορους έμμεσους και άμεσους τρόπους, χρηματοδοτικά, εξοπλιστικά, επιμελητειακά, με βομβαρδισμούς, με μικρές ομάδες «εκπαιδευτών» και φαντάζομαι αν ήταν ανοιχτή επιστολή θα μπορούσατε να προσθέσετε και εσείς οι αναγνώστες πολλά άλλα. 

Υπάρχουν όμως κάποιες πρωτοτυπίες για τα σημερινά κλασσικά δεδομένα των πολεμικών επιχειρήσεων, που θυμίζουν πολέμους και τον τρόπο που αυτοί γινόντουσαν την εποχή των σταυροφοριών και όχι πολεμικές επιχειρήσεις του 21ου αιώνα: 

>Από τις ίδιες τις γειτονικές χώρες που εισέρχονται στη Συρία οι διάφορες αντικαθεστωτικές ομάδες, οι οποίες και υποστηρίζονται επιμελητειακά και οικονομικά από αυτές τις χώρες, ξεκινούν οι αεροπορικές επιδρομές της Δυτικής Συμμαχίας. Ονόματα; Τουρκία, Ιορδανία, ΗΑΕ, Κουβέιτ, Κατάρ. 

>Οι αντικαθεστωτικές ομάδες που πολεμούν τον Μπασάρ Αλ Άσαντ, συγχρόνως αλληλοσκοτώνονται την μία μέρα και συμμαχούν την επόμενη. 

>Επίσης, στην πλειοψηφία τους έχουν μαζί τους τις οικογένειές τους και μετά τη μάχη πάνε σπίτι στη γυναίκα τους και τα παιδιά τους. Λες και κάνουν 9 με 5 γραφείο. 

>Όταν δε εγκλωβιστούν σε κάποιο σημείο από τους καθεστωτικούς, κάνουν συμφωνία κυρίων να αποχωρήσουν με τον ατομικό τους οπλισμό και τις οικογένειες τους για προορισμό της επιλογής τους, λες και δεν θα ξαναβρεθούν αντιμέτωποι μετά από λίγες μέρες. 

Είναι καταστάσεις όχι απλά να απορείς αλλά να τρελαίνεσαι. Ο απόλυτος παραλογισμός, μετά τον πόλεμο της Συρίας όλες οι Στρατιωτικές Ακαδημίες πρέπει να ξαναγράψουν όλα τα πολεμικά εγχειρίδια. Πάμε όμως και παρακάτω: 

>Οι αντικαθεστωτικοί μαχητές χωρίζονται σε αυτούς που προορίζονται να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας και σε αυτούς που πολεμούν στο πεδίο της μάχης. Νέα ειδικότης κτηθείσα εν το στρατεύματι: Βομβιστής Αυτοκτονίας. 

>Φαίνεται από τις φωτογραφίες των νεκρών που δημοσιεύονται, ότι πρέπει να υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε άρβυλα και στις δύο παρατάξεις, όλοι οι νεκροί είναι… ξεπαπούτσωτοι; 

>Οι εκ των έξω εμπλεκόμενοι τη μία μέρα κάνουν δηλώσεις κατά του Άσαντ, την επομένη το ξανασκέπτονται και λένε να μείνει… μέχρι να φύγει ο Άσαντ και την μεθεπόμενη δηλώνουν ότι αν δεν φύγει ο Άσαντ, δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στη Συρία. Η απόλυτη σχιζοφρένεια και όποιος μου πει ότι αυτά εξυπηρετούν υψηλούς σχεδιασμούς και διπλωματία, να πάει να τον κοιτάξει κανένας γιατρός. 

>Οι Ιρανοί ξαφνικά αποφάσισαν… να την κάνουν με ελαφρά πλάγια βηματάκια (ελιγμός μέχρι να αρθεί το Εμπάργκο; Ή αποφάσισαν ότι η κατάσταση είναι πλέον ελεγχόμενη στη Συρία και θέλουν να επικεντρωθούν στην Υεμένη;).

Δεν μπορεί μετά από τρία χρόνια μαχών να μην μπορεί να βρει άκρη κανείς με το τι γίνεται εκεί. Τα δήθεν αρχικά σχέδια περί Σιιτών και Σουνιτών, πολυδιάσπασης χωρών, πόλεμος πετρελαίου (παράγουμε παραπάνω απ’ όσο χρειαζόμαστε), Αραβικής Άνοιξης ή Φθινοπώρου, δείχνουν να έχουν πλέον ακυρωθεί. Φαίνεται ότι απλά η Δύση «έχει χάσει τη μπάλα» και δεν έχει στην πραγματικότητα κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για τη Συρία και την ευρύτερη περιοχή. 

Σε αυτό βέβαια βοηθάει και η αμφιλεγόμενη πολιτική του Ομπάμα, σχετιζόμενο ενδεχομένως και με το ότι η προεδρία του βαίνει προς το τέλος της και τα… κάστανα θα κληθεί να τα βγάλει από τη φωτιά ο επόμενος πρόεδρος. Προς το παρόν μία ευχή μέρες που είναι, ας τους λυπηθεί ο Θεός τους Σύρους, να τελειώσει το μαρτύριό τους μία ώρα αρχύτερα.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.