30 Δεκεμβρίου 2015

2016: Τι μας φέρνει η νέα χρονιά επιγραμματικά!

1. Συγκέντρωση εξουσιών και πολιτικών κινήσεων σε Βρυξέλλες. Με επίκεντρο το μεταναστευτικό και την οικονομία η ΕΕ (Γερμανία κυρίως) θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν κυριαρχικά πολιτικά δικαιώματα από τρίτες χώρες προς όφελος των Βρυξελών.

2. Τρομοκρατία του Ισλάμ. Το DAESH θα χάσει έδαφος σιγά σιγά από την επέμβαση της Ρωσίας που αναμένεται να μεγιστοποιηθεί για να προλάβει τυχόν επεκτάσεις σε Καύκασο. Ίσως υπάρξει παρέμβαση και σε Λιβύη.

3. Μεγαλύτερη συμμετοχή και επεμβάσεις από Κίνα στην περιοχή της Μ.Ανατολής. Ήδη οι δηλώσεις του προέδρου της Κίνας , έδειξαν την κατεύθυνση πολιτικής τους.

4. Διαφαινόμενη αλλαγή πολιτικής των ΗΠΑ με την αλλαγή προέδρου, όποιος και αν είναι. Ήδη ακόμα και Ομπάμα έχει υποχρεωθεί από τα λόμπι και το Πεντάγωνο να αλλάξει κατεύθυνση.

5. Μεγιστοποίηση προβλημάτων για Τουρκία. Με φόντο το Κουρδικό και το μεταναστευτικό η Τουρκία θα πέσει σύντομα σε μεγάλη δυσμένεια εκτός και αν αλλάξει πολιτική προς την μετριοπάθεια. (δεν το βλέπω)

6. Υποχώρηση Ελλάδος σε κάθε πεδίο. Οικονομία, εθνική κυριαρχία, εθνικά ζητήματα. Πολιτική αστάθεια που θα επηρεάσει και τα Βαλκάνια γύρω της.

7. Κλιματολογικό ζήτημα. Ήδη ψηλά σε ατζέντες των ΗΠΑ λόγω ανεπάρκειας νερού αλλά και σε Ε.Ε. καθώς οι οικονομικές ζημιές είναι τεράστιες πλέον.

8. Σύγκρουση πολιτισμών. Εντός του 2016 θα υπάρξουν κλιμακώσεις συγκρούσεων μεταξύ ιθαγενών της Ε.Ε. και των μεταναστών. Το πόσο θα κλιμακωθούν θα φανεί από την πολιτική της Ένωσης.

9. Προβληματισμός για τρόφιμα. Ήδη έχει ξεκινήσει η διπλοενοικίαση γαίων σε χώρες όπως η Κίνα στα εδάφη της Ανατολικής Ευρώπης καθώς υπάρχει μεγάλο θέμα με την ασφάλεια τροφίμων.

10. Ενέργεια. Και το 2016 θα είναι ο κύριος παράγοντας επιρροής καταστάσεων και συνθηκών για τον πλανήτη. Ειδικότερα για χώρες που αναπτύσσονται τώρα και έχουν μεγάλες ανάγκες ενέργειας.

11. Μέση Ανατολή. Ουδείς γνωρίζει σίγουρα τι θα γίνει, όμως θα υπάρξουν πιθανότατα σύντομα αλλαγές συνόρων. Ειδικά σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη. Ενίσχυση του Ιράν και πιθανή μεγαλύτερη συνεργασία με Ισραήλ και Σ.Αραβία απέναντι του. 

Γιώτα Χουλιάρα 
Δημοσιογράφος

Geopolitics & Daily NewsShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.