6 Οκτωβρίου 2014

Αντιπαροχή ενόψει. Η καμπάνα στην Αν. Μεσόγειο κτύπησε.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τι περιμένει ο Ερντογάν και δεν επεμβαίνει ακόμα εναντίον της ISIS;
Και ενώ το τουρκικό κοινοβούλιο ψήφισε την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου με  298-98, όχι μόνο για να περάσει ο τουρκικός στρατός τα σύνορα της Συρίας στην μάχη εναντίον της ISIS αλλά και για να εξαλείψει τις απειλές που προέρχονται από οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση στο Ιράκ και τη Συρία.

Φαίνεται ότι ο Ερντογάν περιμένει το κλείσιμο μιας συμφωνίας στο παρασκήνιο ή πιέζει για να πάρει ενεργειακά ανταλλάγματα;

Αν πάρει κάποιος την νοητή γραμμή το Ακρωτήριο του  Αγίου Ανδρέα ( Ριζοκάρπασος –Κύπρος) με τον κόλπο της Αλεξανδρέττας θα βρεθεί  στην συνοριογραμμή  Τουρκίας-Συρίας και στην δοκιμαζόμενη  Κουρδική πόλη του Κομπανι.

Αυτές τις στιγμές εκεί ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναμεταδίδουν εικόνες όπου από την τουρκική πλευρά συγκεντρώνονται στρατιωτικές δυνάμεις και ταυτόχρονα τούρκοι στρατιώτες με αέρια –δακρυγόνα προσπαθούν να απωθήσουν Κούρδους από την πλευρά της Τουρκίας που θέλουν να σπάσουν την μεθοριακή γραμμή για να βοηθήσουν τους ομοεθνείς τους που σφαγιάζονται από την ISIS στην ηρωική πόλη του Κόμπανι.

Τι περιμένει ο Ερντογάν και δεν επεμβαίνει ακόμα;
Ξαναέρχεται το ερώτημα βασανιστικά..
Να λοιπόν τι κάνει ο Σουλτάνος;
Αυτό που πάντα έκανε …ΠΑΖΑΡΙΑ
Παζάρια εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδος και της Κύπρου. 

Υπήρξε  ανακοίνωση από  το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με την οποία η  Άγκυρα εξέφρασε τον προβληματισμό της εξαιτίας της έναρξης του νέου κύκλου ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ κατηγορώντας τη Λευκωσία για «μονομερείς» ενέργειες.

Η Άγκυρα ανέφερε ότι είναι έτοιμη να παρέχει υποστήριξη στην τουρκοκυπριακή πλευρά για παρόμοιες έρευνες στα κυπριακά χωρικά ύδατα.

«Ζητούμε από τη διεθνή κοινότητα να εμποδίσει τις μονομερείς και προκλητικές ενέργειες της Ελληνικής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου. Μέχρι να συμβεί αυτό, με απώτερο στόχο την διαφύλαξη των δικαιωμάτων της ΤΔΒΚ σε αυτές τις πηγές, η χώρα μας θα υποστηρίξει την ΤΔΒΚ σε ότι αφορά την αποστολή πλατφόρμας στην περιοχή», υπογραμμίζεται στο  ανακοινωθέν. http://www.onalert.gr/ 05.10.2014 | 14:46 

Επόμενο ήταν η Κυπριακή κυβέρνηση να απαντήσει στην  προκλητική αναγγελία (NAYTEX)  αλλά και στην ανακοίνωση της Άγκυρας.

 O κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «η παρενόχληση, με οιονδήποτε τρόπο, της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν είναι σε καμία περίπτωση συμβατή με την ομαλή διεξαγωγή των συνομιλιών»
Και όλα αυτά την Παρασκευή που η Τουρκική Εθνοσυνέλευση αποφάσιζε για την επέμβαση στην Συρία.

Αφορμή η παράνομη NAYTEX της Παρασκευής

Την Παρασκευή το βράδυ η Τουρκία εξέδωσε οδηγία προς ναυτιλλόμενους (NAVTEX), με την οποία δεσμεύει κάποιες περιοχές εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και πως άμεσα η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε οδηγία με την οποίαν αποδείκνυε ότι η  τουρκική οδηγία είναι παράνομη.

Μήπως το επίπεδο της Τουρκικής αδιαλλαξίας κτυπάει αυτές τις ώρες κόκκινο;
Μήπως το επόμενο σύντομο διάστημα ζήσουμε επιδεινούμενες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που σχετίζεται με την Αν. Μεσόγειο;

Για ένα πράγμα όμως πρέπει να είμαστε σίγουροι…

Μόλις δούμε τον Ερντογάν να παίρνει ζεστά το θέμα της ISIS και να εισβάλει με ταχύτητα στην Συρία…

Αυτό θα σημαίνει, ότι έκλεισε την συμφωνία, ότι το ενεργειακό παζάρι τελείωσε.
Τότε θα είναι  η στιγμή που θα κτυπήσει η Καμπάνα.

Τότε  θα είναι η ώρα που ο Μεγάλος-Επίσημος Έλληνας-Μακεδόνας φιλοξενούμενος από τον Τάφο της Αμφίπολης  θα μας φωνάξει..

¨Ήρθε και η δικιά σας ώρα να αντιμετωπίσετε τα βαρβαρικά στίφη¨
Στώμεν καλώς αδελφοί με ΧΡΙΣΤΟ, Λεβεντιά και Ενότητα για να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους που μας περίζωσαν. 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.