27 Οκτωβρίου 2014

Η Τουρκία είναι μια χώρα που κανείς δεν εμπιστεύεται.

Η θέση μας έναντί της, ας το συνειδητοποιήσουν οι αρμόδιοι, είναι θέση ισχύος.

Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου

Ελάχιστους εκπλήσσουν τα όσα συμβαίνουν στην Κυπριακή ΑΟΖ με δράστες τους Τούρκους. Έχουν προηγηθεί τόσα και τόσα…

Η κατοχή μεγάλου τμήματος της Κύπρου από τον Αττίλα συνεχίζεται, όπως και ο εποικισμός των κατεχόμενων και το πλιάτσικο στην πολιτιστική κληρονομιά της νήσου.
Εδώ και δεκαετίες η ΜΙΤ επιδιδόταν σε εμπρησμούς Ελληνικών δασών.

Σήμερα, επιδίδεται, σε συνεργασία με την τουρκική ακτοφυλακή, στην προώθηση λαθρομεταναστών στην ελληνική επικράτεια. Η δε τουρκική κατασκοπεία, ιδιαίτερα στα νησιά μας, δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό.

Εδώ και χρόνια η Άγκυρα χρησιμοποιεί ως κατασκόπους πολίτες δυτικοευρωπαϊκών χωρών, οι οποίοι συλλαμβάνονται ο ένας μετά τον άλλον.

Οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας αλλά και οι παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας από τα μαχητικά της γείτονος συνεχίζονται, όπως και οι προκλήσεις μέσω διελεύσεων τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Επίσης, συνεχείς είναι οι απόπειρες δημιουργίας «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, αλλά και υπονόμευσης της ελληνικής αρμοδιότητας για την έρευνα και την διάσωση και της κυριαρχίας μας στη Δυτική Θράκη. 

Ετσι λειτουργούσαν πάντα οι γείτονες. Οι μόνοι που έκαναν πως δεν το καταλαβαίνουν αυτό ήταν οι εδώ θιασώτες της ελληνοτουρκικής «φιλίας».

Για να δούμε, όμως, πως έχει η κατάσταση για την Άγκυρα:

Το αντάρτικο ΡΚΚ μαίνεται και η δημιουργία Κουρδικού κράτους στα νοτιο-ανατολικά σύνορα της Τουρκίας είναι θέμα χρόνου.

Οι Τούρκοι έχουν μέτωπο με τη Συρία, με το Ισραήλ και με την Αίγυπτο, οι σχέσεις τους με το Ιράν είναι μέτριες, ενώ αυτές με τη Μόσχα είναι κάτω του μετρίου (η παρουσία του ρωσικού στόλου στα ανοικτά της Κύπρου και οι ασκήσεις του λένε πολλά, ενώ οι Ρώσοι δεν ξεχνούν και τη δράση της ΜΙΤ στην Τσετσενία).

Το Πεκίνο πνέει μένεα εναντίον της ¨Αγκυρας, καθώς θεωρεί ότι αυτή υποκινεί τις πολύνεκρες επιθέσεις των μουσουλμάνων Ουιγούρων στην κινεζική επαρχία Ξινγιάνγκ.

Το εβραϊκό λόμπι δεν κρύβει και αυτό την οργή του για τον Ταγίπ Ερντογάν.

Τα αποτελέσματα των παραπάνω:

Η Τουρκία υπέστη βαριά ήττα στην ψηφοφορία για το Συμβούλιο Ασφαλείας, όπου οι προσπάθειές της των δύο τελευταίων χρόνων πήγαν στράφι και προτιμήθηκε από τα κράτη – μέλη του ΟΗΕ η Ισπανία.

Ήττα υπέστησαν οι Τούρκοι και στην Ισλαμική Διάσκεψη, όπου ψήφισμα υπέρ του ψευδοκράτους που προσπάθησε να περάσει η Άγκυρα μπλοκαρίστηκε από την Αίγυπτο.

Επίσης, η εικόνα των Τούρκων αμαυρώθηκε διεθνώς λόγω της στάσης τους στο θέμα της πολιορκίας της πόλης Κομπάνι από τους τζιχαντιστές.

Την ίδια ώρα, Ελλάδα και Κύπρος, έχοντας ενοποιήσει τον θαλάσσιο χώρο τους, μεταβαίνουν πανέτοιμες στην τριμερή του Καΐρου στις 9 Νοεμβρίου.

Η Τουρκία είναι πλέον μία χώρα που κανείς δεν εμπιστεύεται. Τώρα, με τα όσα κάνει στην Κύπρο, θίγει οικονομικά συμφέροντα, και αυτό είναι θανάσιμο λάθος εκ μέρους της και ίσως και η αρχή του τέλους της.

Η θέση μας έναντί της, ας το συνειδητοποιήσουν οι αρμόδιοι, είναι θέση ισχύος. 

Πηγή εφημ. «Αξία»

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.