30 Οκτωβρίου 2014

Περί Πούτιν, φημών για ασθένεια του και πιθανή ΨΕΠ από Δύση.

30.10.2014

Χθες το μεσημέρι ακούσαμε για πρώτη φορά από την NY Post (έχει σημασία η πηγή της είδησης εδώ) πώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ασθενούσε, βάση φημών -- μη διασταυρωμένων -- από καρκίνο στο πάγκρεας. Η Ρώσικη πλευρά το διέψευσε σχεδόν άμεσα όμως ήδη η ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΗ είδηση είχε κάνει τον κύκλο της παγκοσμίως. Γιατί τώρα οι φήμες για Πούτιν πώς δήθεν είναι ασθενής με καρκίνο;.. απλά πράγματα!... 

1. Ηγέτης που θεωρείται ασθενής, θεωρείται επίσης ως αδύναμος καθώς δεν μπορεί να έχει διάρκεια στις αποφάσεις και πράξεις του.

2. Ηγέτης που ορίζεται ως ασθενής επίσης του αποδίδεται ιδιοτέλεια πιο εύκολα καθώς, ανθρώπινα πλέον, οι συνομιλητές τους θα θεωρούν πως επειδή αυτός δεν έχει τίποτα να χάσει ή να κερδίσει θα θελήσει να περάσει κάποια πράγματα προς όφελος του ιδίου και της υστεροφημίας του, προκαλώντας έτσι μια αρνητική προκατάληψη για τους λόγους που το κάνει.

3. Ο πολιτικός αρχηγός μιας χώρας που θεωρείται ως ασθενής, θα έχει να αντιμετωπίσει εκ των έσω προσπάθειες διαδοχής πριν καν ο ίδιος καταλάβει τι έγινε. Όποιος θυμάται τις καταστάσεις με τον Γιέλτσιν και πώς αυτός κατέληξε, νομίζω ότι αρκεί να κατανοήσει τι μπορεί να κρύβει μια προσπάθεια απόδοσης ασθένειας.

4. Ως γράφων προ μερικών εβδομάδων, έχοντας ίδια πληροφόρηση όπως πολλοί σύμβουλοι ασφαλείας, είχα αναφερθεί στο θέμα του Γιόνγκ Ουν και στην πιθανότητα εκείνος πλέον ΩΣ ΑΣΘΕΝΗΣ να είναι ακατάλληλος για διοίκηση. Από όσο φαίνεται όμως ο ίδιος δείχνει να μην επιβεβαιώνει τις φήμες αυτές με την παρουσία του (ανεξαρτήτως αν ακόμα δηλώνω πεπεισμένος πώς ο συγκεκριμένος αργά ή γρήγορα θα αποκαθηλωθεί). Είναι δείγμα και αυτό τι μπορεί να προκαλέσει μια φήμη περί ασθένειας ενός πολιτικού.

Κατά την γνώμη μου, μάλλον πρόκειται για μια προσπάθεια από το τμήμα MISO των ΗΠΑ, ομολογουμένως άριστη σε σύλληψη καθώς είναι φοβερά δύσκολο να αποτινάξεις από πάνω σου μια τέτοια απόδοση φήμης. Μάλιστα έχει και το πλεονέκτημα της αμφισβήτησης αν και εφόσον χρειαστεί καθώς όπως αναφέρει και το αρχικό δημοσίευμα δεν είναι κάτι διασταυρωμένο αλλά μια πληροφορία αγνώστου πηγής--(Plausible Deniability) --Το σημαντικότερο όμως εδώ είναι το ΓΙΑΤΙ έγινε τώρα αυτό και ΠΩΣ σκοπεύουν να το εκμεταλλευθούν.

Υ.Γ. Ως Έλληνες και ειδικοί πλέον να αναγνωρίζουμε στο πολιτικό στοιχείο την μάχη της συκοφαντίας και της λάσπης (πετάμε από παντού και όλο και κάτι θα μείνει) θα πρέπει να μας πονηρέψει ακόμα περισσότερο μια τέτοια προσπάθεια σπίλωσης μιας δυναμικής ενός πολιτικού που, κακά τα ψέματα, έχει στριμώξει για τα καλά ΗΠΑ και Δύση γενικότερα.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας
IISCA Sec Group 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.